המשקיעים מחכים בכיליון עיניים לנתון התעסוקה שיתפרסם ביום שישי הקרוב

לא קשה לראות ששוקי ההון עדיין סובלים מחוסר יציבות ותזזיתיות, גם שוק הפורקס מצטרף למגמה זו וישנם סיכויים טובים לכך שהשוק ימשיך להיות תזזיתי עד לפרסום נתוני האבטלה בסוף השבוע

הדאגות לגביי המשבר באירופה התחזקו בימים האחרונים בגלל החדשות על כך שסוכנות פיץ' הורידה את דירוג האשראי של ספרד, דירוג האשראי של ספרד ירד לרמה של AA + מהדירוג המושלם של AAA, הורדת הדירוג הזכירה למשקיעים שהמצב באירופה אינו פשוט בכלל והובילו שוב את מטבע היורו במורד המדרון, כאשר המשקיעים מסתכלים על הדולר והיין כמטבעות שיכולים לספק להם ביטחון בתקופה מאוד לא רגועה בשווקים.

בעקבות העלייה בחששות המשקיעים להמשך המשבר באירופה, נראה שהם מצפים בכיליון עיניים לנתונים מעודדים בנוגע לאבטלה בארה"ב.

מאז שמטבע האירו הגיע לרמה הנמוכה ביותר של 4 שנים מול הדולר, הוא לא ביצע שום מהלך משמעותי לכיוון הנגדי, אבל הוא גם לא המשיך לרדת למטה, ישנם סיכויים טובים לכך שתנועה משמעותית בצמד תגיע בעקבות פרסום נתון האבטלה ביום שישי הקרוב שלא יהיה חיובי כפי שמצפים ממנו.

למשקיעים יש בתקופה האחרונה הרבה סיבות לדאוג בגללן וביניהן גם המתיחות הגוברת בין דרום וצפון קוריאה ודליפת הנפט במפרץ מקסיקו אשר גרמה לנשיא ברק אובמה להחליט על השהיית קידוחי הנפט הימיים, אשר יפגעו ככל הנראה באספקת הנפט בטווח המיידי.

ניתן לראות בבירור את הלחץ שהמשקיעים מפעילים על האירו, אשר כבר ירד ב- 15% מהשנה שעברה וישנם סיכויים לכך שהוא ימשיך לרדת מול המתחרים שלו במיוחד מול

המטבעות העיקריים - הדולר והין, בנוסף ישנם גם סיכויים לא רעים לירידה מול הפאונד והמטבע השוויצרי.

הצפי הוא שמטבע האירו יבדוק שוב את התמיכה במחיר 1.2144 ואם הוא ינסה להתחזק הוא ככל הנראה ייעצר על ידי ההתנגדות ברמת מחיר של 1.2580. מחקרים שנעשו בין 19 אסטרטגים של בנקים העוסקים במסחר במטבע חוץ, מראים ציפיות לכך שהיורו יעמוד על 1.22 דולר עד לסוף חודש יוני.

בנוגע למסחר של הדולר מול הין, האנליסטים מעריכים שהדולר יאבד מערכו מול הין במיוחד אם הנתונים הכלכליים מארה"ב לא יהיו טובים כפי שמצופה מהם, במידה כזו הציפיות הן שהדולר ייסחר בין רמות 89 ל- 93 דולר לין.

למרות שהמשבר באירופה אכן מחזק את הדולר מול האירו וכתוצאה מכך גם מול מטבעות אחרים, עדיין חשוב לזכור שהמצב בארה"ב אינו כה מזהיר, הצמיחה השנתית בארה"ב לא עומדת בציפיות. נתון התמ"ג ירד ל- 3% למרות שהצפי היה לעלייה של 3.2% ואילו מספר התביעות הראשונות לדמי אבטלה ירדו ל- 460 אלף כאשר הציפיות היו לירידה של יותר מ- 455 אלף. נתונים אלו מצביעים על צמיחה מתונה יותר מהציפיות והחשש הוא שנתון האבטלה בארה"ב יאכזב גם הוא, כך שאם הנתון לא יהיה ממש חיובי ואפילו מעל הציפיות, המשקיעים יצטרכו לשקול את המשך צעדיהם והאם הם רוצים להמשיך ולהשקיע בדולר.

נתון כל כך חשוב ומשמעותי שהרבה עיניים נשואות אליו כמו נתון האבטלה בארה"ב, גורם גם לסוחרים לטווח הקצר להיכנס למשחק, כלומר, אם הנתון לא יעמוד בציפיות, תיתכן תנועה משמעותית במחיר לטווח קצר ביותר, תנועה שיכולה להוציא הרבה אנשים מעסקאות בגלל סטופ לוס צמוד מידי, אבל לא בהכרח לשנות את המגמה השלילית בצמד האירו/דולר. ***ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה