מומחים על הנפט: במהלך 2008 יישבר השיא האחרון - 99 ד' לחבית

ההערכות המומחים מתיישרות בקנה מידה אחד עם התחזיות של מנהל האנרגיה האמריקני, שרואה את הנפט נסחר סביב מחיר ממוצע של 84.93 דולר במהלך שנת 2008
שהם לוי |

לאחר השיא שנרשם השנה במחירי הנפט – 99 דולר לחבית. המומחים העולמיים לאנרגיה מעריכים כי הזהב השחור עדיין לא אמר את המילה האחרונה והצפי הוא כי ב-2008 אנו נצפה במחירים תלת סיפרתיים.

הנפט נסחר לפני 12 חודשיים במחיר של 51 דולר, מאז שבר הזהב השחור מחיר שיא של כל הזמנים בחודש יולי האחרון ולא הפסיק לטפס. בעוד שחלק מהאשמה מוטלת על הספקולציות, הרבה מעבר משחקי הכוחות שבין הביקוש להיצע. הכוח היחידי שעלול להטות את הכף טמון בהאטה הכלכלית, במידה ותהיה האטה חריפה או מיתון עלול מחיר הנפט להישאר ברמות הנוכחיות.

לאחר שהפדרל ריזרב האמריקני הוריד את שיעורי הריבית במהלך שנועד לספק עוד נזילות לשווקים, מחירי הנפט החלו נסוגים לאחור לקראת סוף שנת 2007. בזמן שהמחירים נוסקים בצורה כה מהירה, מחירי הנפט עלולים לשמש כמכשול רציני בעבור הכלכלה העולמית, אולם המצב כנראה ישתנה במהלך השנה הבאה.

לשם דוגמא, מחירי הבנזין שנעו סביב רמה של 3 דולר לגלון במהלך השנה, עלולים להגיע במהלך השנה הקרובה ל-4 דולר.

"אנו סבורים כי מחיר של 100 דולר לחבית הוא האופק החדש לשנת 2008, אולי באביב," אומר Brian Hicks, מנכ"ל משותף של Global Resources Fund. "התחזיות שלנו צופות כי הנפט ינוע סביב רמת מחירים של 80 עד 85 דולר, הרבה מעבר לרמה הממוצעת של 70 דולר ב-2007."

ההערכות של המומחים לאנרגיה עולות בקנה מידה אחד עם התחזיות של מנהל האנרגיה האמריקני. רק לאחרונה העלה מנהל האנרגיה את התחזית עבור מחירי הנפט, לממוצע של 84.93 דולר בשנת 2008, לעומת התחזית הקודמת שעמדה על 80 דולר לחבית.

סוחר עצמאי בבורסת ה- Nymex, Eric Bolling, אומר היום בראשית דבריו, כי התנאים שהביאו לשבירת שיאים במחירים כראה יוסיפו לשרור במהלך 12 החודשים הקרובים.

"הציפיות כי התנאים הלחוצים בשווקים ימשיכו לתוך 2008 שומרים את מחירי הנפט גבוה," כך הודיע ה- EIA בפרספקטיבה של הטווח הקצר. "למרות ההחלטה של אופ"ק... לשמור את התפוקה יציבה וההאטה הצפויה בצריכת הזהב השחור ב-2008, מאזן הכוחות של הנפט נתון יותר למשקל של עלייה בצריכה, גידול מתון צפוי בתפוקה מהיצרניות שלא ממדינות אופ"ק, באופן הוגן פער קטן בעודף התפוקה, וסיכונים נוספים להפרעות באספקה מטעם המדינות היצרניות הגדולות", מוסיף אריק בווילינג.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה