קרן קציר נכנסת להשקעה באורגניטק הישראלית
קרן קציר הודיעה היום, כי היא חתמה היום על הסכם השקעה בחברת אורגניטק ארה"ב. במסגרת ההסכם רכשה הקרן 27.3% ממניות אורגניטק תמורת כ-8.5 מיליון שקל ובנוסף קיבלה אופציות להגדיל את שיעור האחזקה עד לשיעור של כ-35%. סך ההשקעות של קציר עד להשקעה זו מסתכם בכ-100 מיליון שקל.
אורגניטק פיתחה ומיישמת טכנולוגיה מתקדמת של גידול בחממות הידרופוניות. פעילות אורגניטק בתחום החממות מתווספת לפעילות של חברה אחרת אותה רכשה קציר בתחום החממות – פסקל טכנולוגיות. לאחרונה השיקה אורגניטק פרוייקטים ברוסיה וספרד וחתמה על הסכם לבניית 5 דונם ביטבתה. לצד מכירות ללקוחות חדשים, קיימת התעניינות גוברת מצד לקוחותיה בספרד ורוסיה להגדיל את שטחי הפרוייקטים הקיימים.
יוסי חברון, שותף מנהל בקרן קציר, ימונה ליו"ר הדירקטוריון. חלי בן נון, מנכ"לית אורגניטק, מסרה כי אורגניטק בחרה בקציר כמשקיעה תוך אמונה בתרומת מנהלי קציר לחברה. עם ההשקעה, מסרה בן נון, החברה תוכל להרחיב את פעילות השיווק והמכירות של המערכת בעולם. החברה צופה כי ביקוש לחממות הידרופוניות ילך ויעלה בשנים הקרובות
חברת אורגניטק ארה"ב הוקמה בשנת 1999 ונרשמה בבורסה בארה"ב בשנת 2001 ומעסיקה כ-20 עובדים. לאחרונה חזרה החברה להיסחר ברשימת ה-OTC בנאסד"ק. אורגניטק פיתחה טכנולוגיה מבוקרת מחשב, בעלת אוטומציה רבה של גידול הידרופוני (על בסיס מים) בחממות הידרופוניות המאפשרת גידול חסה, ירקות עליים, עשבים וצמחים אחרים במים ללא מגע עם האדמה. החברה עוסקת בהקמה של חממות הידרופוניות לגידול חסה ועלים אחרים בארץ ובעולם. עד היום הקימה החברה פרויקטים בישראל רוסיה וספרד. מכירות החברה ללקוחות אלו הסתכמו בכ-6 מיליון דולר.
שוק החסה והעלים בעולם מסתכם ביותר מ-60 מיליארד דולר, וגדל באופן משמעותי בכל שנה בעקבות מודעות גוברת של האוכלוסייה לצריכה של מזון בריא וללא חומרי הדברה. היתרונות בטכנולוגיה של החברה בגידול חסות בחממה הידרופונית באים לידי ביטוי בתחומים שונים:
א. יבול לשטח גדל באופן מהותי- היבול בחממה הידרופונית מגיע לכ 4-6 מיליוני חסות בשנה ל 10 דונם חממות, שזה פי 20-30 יותר מגידול בשדה פתוח ופי 5-7 יותר מגידול בחממה רגילה. פער זה נוצר על ידי גידול במספר מחזורי הגידול לאורך השנה (18 מחזורי גידול, לעומת 5-6 בגידולי שדה) וניצול מקסימאלי של השטח.
ב. עלויות יצור נמוכות בחממה הידרופונית נובעות מאוטומציה של החממה וחסכון בעלויות כוח אדם, חסכון בעלויות האנרגיה, חסכון במים (אין אידוי וספיגה של מים) וניצול מקסימאלי של השטח.
ג. גידול חסה בקרבה לשווקים - במדינות קרות, כדוגמת רוסיה, אין יצור מקומי של חסות ועלים ועיקר התוצרת המשווקת מיובאת. הקמת חממות באזורים קרים בהם אין כמעט גידול של חסות ועלים תקטין באופן ניכר את עלויות ההובלה ותגדיל את הטריות ואורך חיי המדף של התוצרת החקלאית בצורה משמעותית.
ד. חסכון ניכר במים- המערכת חוסכת למעלה מ-80% בצריכת המים לעומת גידול שדה הפתוח ובכך עונה על אחת מהבעיות הקריטיות המתפתחות בעולם - המחסור ההולך וגובר במים.
ה. תוצרת נקייה, ללא תולעים וללא שימוש בחומרי הדברה- הגידולים לא באים במגע עם אדמה ולכן בחסה הגדלה אין תולעים ואין צורך בשימוש בחומרי הדברה. החסה המשווקת נקייה מאדמה וחול, מוכנה לאכילה ללא צורך בשטיפה ואורך חיי המדף שלה הינו כ-4 שבועות.
נכון להיום, לחברה 2 מתחרים בשוק הקמת חממות הידרופוניות. הטכנולוגיה והידע שנצבר בחברה לאורך שנות הפעילות והמחקר נותנים יתרון משמעותי לחברה על פני המתחרים.