ועדת הכספים אסרה על נשר להמשיך את היטל ההיצף

הוועדה לא קיבלה את בקשת נשר להמשיך ולהטיל היטל היצף על יבוא המלט; "זוהי בשורה חשובה לרוכשי הדירות ולעוסקים בענף הבנייה" אומר יוסי גורדון, מנכ"ל התאחדות הקבלנים
סיון איזסקו |

ועדת הכספים דחתה לעת עתה את בקשתו של מונופול המלט נשר להמשיך ולהטיל היטל היצף על יבוא מלט לישראל. בכך קיבלו חברי ועדת הכספים את עמדת התאחדות הקבלנים.

בניגוד לדיונים בנושא בעבר בהם היטל היצף עבר ללא כל התנגדות החליטה הועדה שלא לקבל בשלב זה את בקשת ההיטל באופן אוטומטי ודיון נוסף בנושא יקבע בקרוב.

היטל ההיצף על יבוא המלט שמר במשך שנים על המונופול נשר ומנע אפשרות לייבוא של מלט ממדינות אחרות.

מנכ"ל התאחדות הקבלנים, יוסי גורדון, הציג היום בפני חברי ועדת הכספים טיעונים כנגד הנצחת המצב הקיים וההגנה הלא מוצדקת, לדעתו, על מונופול נשר.

בין היתר טען גורדון, כי נשר מנצלת מעמדה כמונופול על מנת להעלות מחירי המלט בישראל כאשר עלות זו מתגלגלת לצרכנים, רוכשי הדירות.

גורדון טען כי עדות למחירי המלט המופרזים בישראל היא המחיר שמוכרת נשר את אותו המלט לרשות הפלשטינאית הנמוך בכ- 20% מהמחיר בישראל . ברשות חשופה נשר לתחרות מצד יבואנים שאינם נחסמים על ידי היטלים שונים.

עוד טען גורדון כי הרווחים שמציגה נשר הם מהגבוהים ביותר בענף תשומות הבנייה וכי בארבע השנים האחרונות חילקה החברה דיבידנדים של כ- 550 מיליון שקל.

נשר, לדבריו, מחזיקה כיום 95% מהשוק המקומי ורק 5% מהמלט שנעשה בו שימוש בישראל מקורו ביבוא ולכן גם עם היבוא יעלה במקצת בעקבות ביטול היטל ההיצף, הרי שעדיין לא ייווצר מצב של היצף שיכול לפגוע בתעשייה המקומית.

"הבעלים של נשר אולי ימשכו קצת פחות דיבידנדים אבל מדובר בבשורה לרוכשי הדירות ולציבור העוסקים בענף הבנייה , כי כאשר השוק יפתח לתחרות המחירים לא ימשיכו לעלות ללא מפריע. טוב עשתה ועדת הכספים כי הפעם שמה לנגד עיניה את ענף הבנייה ואת רוכשי הדירות" סיכם גורדון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה