הרשות השניה תאחד אולפנים ותצמצם אפיק פיקוח נוסף

נורית דאבוש: "הטענה מאוד נכונה, אבל אנחנו לא עושים את זה ב’שלוף וגמרנו’. אנחנו רוצים לשמור על אותה רמת פיקוח על שני הערוצים באולפן שידור אחד"

בעוד מונחת לפתחו של שר התקשורת בקשתה של נורית דאבוש, יו"ר מועצת הרשות השנייה, לשנות את חוק הרשות השנייה באופן שיאפשר למועצה להטיל קנסות על הזכיינים, מתקדמת הרשות צעד נוסף בדרך לאיבוד אפשרי של ההצדקה לקיומה – תחת לחצי הזכיינים לצמצם את תקציבה, המושתת על דמי הזיכיון. דני רוזן, מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, נשכר לאחרונה על ידי הרשות השנייה, יחד עם חברה הנדסית חיצונית, בכדי למצוא פיתרון טכנולוגי לאיחוד שני אולפני השידור והבקרה של הרשות, לאולפן אחד משותף. מאז יצא ערוץ 10 לדרכו, פועלים ברשות שני אולפני בקרה – אחד לכל ערוץ, מהשניים שתחת פיקוחה. על מנת לאפשר פיקוח אפקטיבי, עוברים שידורי הזכייניות דרך אולפני הרשות, בדרכם אל בתי הצופים. מאחר שכל ערוץ פועל בשיטת שידור שונה – ערוץ 2 אנלוגי, ערוץ 10 דיגיטלי – נדרשו מלכתחילה שתי מערכות פיקוח, המבוצעות תחת מיכשור שונה ברובו. המכשירים הם רבים, והמעקב שטכנאי הרשות מבצעים היום הינו צמוד ואינטנסיבי, כך שאיחוד שני האולפנים עלול להביא לצמצום היקף הפיקוח הטכני אחר שידורי שני הערוצים. נתח העלויות הנדרש לתפעול האגף ההנדסי ברשות הינו בין הגבוהים שבתקציבה, ומזה שנים שהרשות מנסה למצוא דרכים לצמצומו. באיחוד האולפנים תחסוך הרשות השנייה את עלות חלק מן הציוד ההנדסי, כמו-גם את שכרם של כמה טכנאים, אולם בו-בזמן יצטמצם בהכרח היקף יכולתם של אלו שיישארו, לעקוב אחר אותות השידור למיניהם ואיכויותיהם.

בתוצאה יווכחו הצופים, הנהנים כיום מאיכות שידורים גבוהה היוצאת מאולפני הרשות, ואשר עלולה להיפגם מחוסר משאבים וזמן של טכנאי הרשות. דוגמא אקטואלית לתוצאות שכאלו, הינה פער הגבהים בווליום שבין הפרסומות לתוכניות: אם עד היום סבלו צופי הערוצים מפער זה - והראיה לכך, היא כמות התלונות העצומה המגיעה אל הרשות מימיו הראשונים של ערוץ 2– למרות ציוד הדחיסה האלקטרוני המצוי באולפני הרשות (ויש לזכור, כי אותות השמע מגיעים אליהם לאחר שכבר עברו, לכאורה, דחיסה באולפני הזכייניות), הרי שהטלת עומס עבודה נוסף על הטכנאים יביא לידי פיחות בפועל בתשומת הלב לסוגייה זו. הפחתה אפשרית זו ביכולתה של הרשות לפקח על ההיבט הטכני של השידורים, מצטרפת לפרסומים האחרונים בדבר כוונתה לצמצם אף את תחומי הפיקוח התכני של מפקחי הרשות, לכדי מעקב אחר כללים מסוימים בלבד מבין כללי הרשות, ורק אחר תוכניות מסוימות – כולם ייקבעו על ידי המנכ"לית בפועל, איילת מצגר. שני סוגי פיקוח אלה, הטכני והתכני, הינם בסיס המנדט שמכוחו פועלת הרשות השנייה, וצמצומם ההולך וגדל עקב לחצי תקציב ותדמית עלול לשמוט את הצדקת קיומה של הרשות מתחת לרגליה. נורית דאבוש, בתגובה: "הטענה מאוד נכונה, אבל אנחנו לא עושים את זה ב’שלוף וגמרנו’. אנחנו רוצים לשמור על אותה רמת פיקוח על שני הערוצים באולפן שידור אחד, בלי ליצור מצב שבו תהיה בעיה בפיקוח הטכני. אין לי מושג כרגע איך הפיקוח יתבצע בסופו של דבר, אבל בדיוק לשם כך הזמנו את דני רוזן, שעל ניסיונו אין עוררין. הטלנו עליו את המשימה למצוא פיתרון לאיחוד האולפנים, אבל מאידך שיביא פיתרון שלא יפגע באיכות הפיקוח. כשהוא יגיש את הצעתו נלמד אותה, ואם הוא יאמר שהאיחוד בלתי אפשרי, נחליט לגבי ההמשך".

לאתר ICE

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה