פישמן עדיין אופטימי לגבי עליות בשוקי אירופה ויפן

מדד הניקיי ביפן מנסה לפרוץ הרמה הפסיכולוגית ב-13,000, במידה ויצליח רמת ההתנגדות הבאה שלו נמצאת באזור 14,500, מעריך מנהל קרנות הנאמנות ב-Uבנק, אורי פישמן
חזי שטרנליכט |

כפי שהערכנו בשבוע שעבר המדדים באירופה וביפן מוגדרים כעולים והם אכן המשיכו לעלות בשבוע הקודם. גם לגבי השבוע הקרוב מוגדרים השווקים ביפן ובאירופה כעולים. ארה"ב לא הצליחה לפרוץ את רמות ההתנגדות של טווחי הדשדוש ונראה שהם ינסו שוב השבוע, כאשר פריצת רמת 1245 ב-S&P500 התחזק את המגמה.

מדד הניקיי ביפן מנסה לפרוץ הרמה הפסיכולוגית ב-13,000, במידה ויצליח רמת ההתנגדות הבאה שלו נמצאת באזור 14,500. באירופה רמת ההתנגדות הבאה שוכנת באזור 3350. המשך ירידה במחירי הנפט ואווירה אופטימית בשווקי אירופה ויפן הצליחו להכניס רוח אופטימית לשווקי ההון. השווקים המובילים (חוץ מהשווקים האמריקאים) הצליחו להגיע לשיאים ארוכי שנים.

יפן. מדד הניקיי המשיך בשבוע שעבר את הטיפוס ועלה ב- 2.1%, זהו שבוע שישי רצוף של עליות ביפן והמדד נמצא ברמתו הגבוהה מזה ארבע שנים. היין היפני נחלש בשבוע שעבר מול הדולר ב-0.85%.

מפלגת ה-LDP של ראש הממשלה קוויזומי ניצחה בבחירות שנערכו ביום ראשון שעבר והגדילה את כוחה בפרלמנט, כזכור, קוויזומי הלך לבחירות לאחר שלא קיבל תמיכה לרפורמות כלכליות מבניות שיזם (בהן הנפקת בנק הדואר היפני) והצפי הוא שבעזרת הרוב הגדול שקיבל, יוכל לקדם את כלכלת יפן ולהפוך אותה לנגישה יותר ופתוחה יותר לשווקים. רפורמות אלו, יחד עם שיפור במבנה חברות ותיקות ומחיקות הבנקים הגדולים בשנה האחרונה ייצרו כר פורה לפריחה כלכלית ביפן.

בגזרת נתוני המאקרו, הפתיעה כלכלת יפן את החזאים עם צמיחה בקצב שנתי של 3.3% ברבעון השני, גבוה פי שניים מהתחזיות המוקדמות. העובדה כי גלגלי הכלכלה כבר בתנועה תקל את צעדיו של קוויזומי בביצוע צעדים כלכליים לא פופולריים.

ההערכות האופטימיות וצמיחה בפעילות הכלכלית הביאו לעליות במגזר הפיננסים ביפן תוך עלייה של 5.9% במניות מיזוהו, הבנק הגדול ביפן ומניות בנק מיצובישי, השני בגודלו, עלו ב-6.3%. גם מניות חברות הברוקרים זינקו, כשמניות דאיווה וניקו, הברוקרים השני והשלישי בגודלם ביפן, זינקו ב-9.3% ו-13% בהתאמה.

שיקום אזור האסון בארה"ב לאחר סופת ההוריקן קתרינה משפיע לחיוב גם על החברות היפניות שמייצרות חומרי גלם כשניפון סטיל, יצרנית ויצואנית הברזל הגדולה ביפן עולה ב- 3.9% בעקבות הערכות לביקושים ערים ועליית מחירי המתכות בעולם.

אירופה. מדדי המניות באירופה רשמו בשבוע שעבר עליות שערים כשמדד ה-STOXX50 עולה ב-0.43% לרמה של 3225 נק', תוך המשך שבירת שיאים של למעלה משלוש וחצי שנים. האווירה באירופה הינה שיותר גרוע מהמצב שהיה לא יכול להיות. כל שיפור במצב רוח, או לחילופין שיפור בנתון מאקרו מצליח להעלות את השווקים.

הירידות בנפט (1.69% שבועי) ובאירו (1.6% שבועי) מחזקים את ההרגשה החיובית שכלכלות אירופה יכולות לצמוח בנתוני הייצוא שלהם ולשפר את נתוני המאקרו. הנציבות האירופאית הצטרפה להערכה זו והודיעה שהיא צופה האצה בצמיחת גוש האירו במחצית השניה של השנה.

הנתונים באירופה עדיין לא אחידים. בגרמניה, המצפה לבחירות היום, ישנה אי וודאות די גדולה. בשבוע שעבר פורסמו הערכות שכנראה בגרמניה יחמיר המצב הכלכלי לפני השיפור, והנטל על משקי הבית יגבר. שרדר, קאנצלר גרמניה לא הצליח להקטין את רמת האבטלה ולהעלות את בטחון הצרכנים ולכן האהדה כלפי האופוזיציה בגרמניה עולה.

גרמניה הסובלת מרמת אבטלה כבדה, אמון צרכנים נמוך, וצריכה פרטית נמוכה מתקשה להתאושש. גם סקר של חברת מנפאואר העולמית מחזק את הפער בין מדינות באירופה. הסקר צופה עלייה בביקושים לעובדים באירלנד, נורווגיה וספרד, לעומת ירידה בביקושים בגרמניה.

לעומת גרמניה, איטליה הודיעה בשבוע שעבר על עלייה בתמ"ג ב-0.7% ברבעון השני לעומת הרבעון הראשון ונפוצו הערכות שכלכלת איטליה יוצאת מהמיתון שלה בעקבות עלייה בצריכה הפרטית.

חברות הביטוח האירופאיות סבלו בשבוע שעבר מירידות שערים בעקבות הערכות לנזקים גדולים עקב סופת קתרינה. סוויס רה הגדילה את תחזיות ההפסדים שלה בגין הסופה מ-500 מליון דולר לרמה של 1.2 מיליארד דולר.

נוקיה ממשיכה להתאושש מהמשבר שלה מלפני שנה. החברה העלתה תחזיות המכירות והרווח שלה לרבעון השלישי. מניית נוקיה עלתה בשבוע שעבר ב-3.21%. חברות המחצבים והנפט המשיכו להפגין עוצמה ועלו ביותר מ-2% במהלך השבוע שעבר. האווירה החיובית באירופה ניכרת גם בתופעת המיזוגים והרכישות.

בשבוע שעבר דווח על כך ש ABN Amro זכה בגרעין השליטה בבנק אנטונבנטה האיטלקי לאחר רכישת 30% ממניותיו לפי שווי של 9.3 מיליארד דולר, וחברת אליאנץ השלימה גיוס של 2.7 מיליארד דולר לצורך רכישת חלק בבנק RAS האיטלקי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה