קריפטו
צילום: pexels
סיכום שבוע בקריפטו

הביטקוין מעל 111 אלף דולר - מה הגורמים לראלי?

למרות היריודת בשוק המניות והאג"ח הביטקוין ממשיך לשבור שיאים עם מגמת עלייה עקבית ויציבה כבר שבועות ארוכים - מה הגורמים לראלי המתמשך, ומה אומרים בורסות ההימורים על המשך המגמה? מדינה מזרח תיכונית הופכת להיות מרכז קריפטו עולמי, וזו לא מדינת ישראל; מהי חולשת האבטחה הגדולה ביותר בקריפטו? גל חטיפות מזעזע את עולם הקריפטו בצרפת

גיא טל | (4)

הביטקוין בשיא חדש - מה הגורמים?

הביטקוין בשיא חדש חצה את רף ה-110 אלף דולר למטבע ומתקרב כבר לכיוון ה-112 אלף דולר. הראלי מפתיע עקב העובדה ששוק המניות דווקא נסוג משמעותית ביום המסחר האחרון. אז מה הגורמים לעוצמתו של הביטקוין? 

נראה שיש לייחס את העלייה האחרונה לכמה מגמות חיוביות עבור המטבע הדיגיטלי. ראשית, נראה שהמשקיעים איבדו אמון באגרות החוב הממשלתיות ובדולר מתחילים לראות בביטקוין נכס גידור בדומה לזהב. עוד מציינים האנליסטים את התגברות העניין המוסדי בנכס. ב-24 השעות האחרונות נרשמה זרימה של מעל 300 מיליון דולר לתעודות הסל, והמומנטום של הזרימה לעבר תעודות הסל באופן כללי מאד חיובי בתקופה האחרונה.

גורם נוסף שהעניק תנופה למחיר הביטקוין בשבוע האחרון הוא התקדמות חוק ה-GENIUS בסנאט. החוק שנועד לקבוע מסגרת עבודה רגולטורית לפעולת המטבעות היציבים חשוב מאד לתעשיית הקריפטו בארצות הברית. החוק התקדם בתמיכת סנטורים משתי המפלגות, סך הכל 66 סנאטורים. לפני שבועיים החוק נכשל בהצבעה דומה עם 49 מתנגדים לעומת 48 תומכים. החוק מצית התלהבות בתעשייה, כשיש החוזים שנפח השוק של המטבעות היציבים יוכפל פי עשר ל-2.5 טריליון דולר. המטבעות היציבים הם רכיב חשוב בכל האקו-סיסטם של המטבעות הדיגיטליים, ולכן משפיעים לחיוב גם על מחיר הביטקוין. 

מעבר לכל זה ממשיכה צבירת המטבעות בקרב החברות הציבוריות, ובראשם סטרטג'י עם רכישה של 7390 מטבעות נוספים. ישנו דיווח שחברת Strive Enterprises שנוסדה על ידי המועמד לשעבר לנשיאות וויוק רמסוואמי מתכננת לרכוש 75 אלף מטבעות בשווי 8.2 מיליארד דולר. חברת Méliuz  הבריזלאית הצטרפה השבוע לרוכשות כשהודיעה על תוכנית לרכישת ביטקוין בשווי 26.5 מיליון דולר. היא כבר החלה ברכישה מוקדם יותר החודש. לא מדובר בסכום משמעותי, אך היא מצטרפת לטרנד הולך ומתרחב שבסופו של דבר יוצר בלוק של מחזיקים לטווח ארוך שתומכים במחיר המטבע, בנוסף לחברות הכרייה, כמה מדינות כמו ארצות הברית ואל סלבדור שמחזיקים במטבע לטווח ארוך, וכן כמה מהלוויתנים שיושבים על מספר רב של מטבעות כבר שנים ארוכות. 

 גם נושא הרזרבות המדינתיות ממשיך להתקדם. השבוע אישר בית הנבחרים של טקסס יצירת רזרבה כזו ברוב של 101 לעומת 42 מתנגדים. החוק יועבר למושל גרג אבוט לאישור סופי. החוק מאפשר ואף מעודד את אוצר המדינה לרכוש מטבעות ביטקוין או מטבעות אחרים עם שווי שוק של מעל 500 מיליארד דולר. כרגע, רק הביטקוין עונה על הדרישה הזו עם שווי שוק של 2.2 טריליון דולר. חוק דומה כבר עבר בניו המפשייר שם הוא כבר נחתם על ידי המושל בתחילת החודש. באריזונה נבלם חוק כזה במשוכה האחרונה אצל המושל. בטקסס השוק צפוי להיות מאושר, שכן אבוט הביע תמיכה חזקה בקריפטו בעבר. למותר לציין שכניסה של רוכשים בהיקף מדינתי לשוק הקריפטו עשוי לגרום לעלייה נוספת משמעותית בביקוש אל מול החוסר המתגבר  בהיצע. 

 

בינתיים בשווקי ההימורים הדיגיטליים כמו פוליקמארקט וקלאשי, מהמרים על המשך המגמה. מיליוני דולרים נשפכו בשעות האחרונות על הימורים שהביטקוין יגיע למחירים כמו 120 אלף דולר ואף יותר בהמשך השנה. לפי פולימרקט הסיכוי שביטקוין יגיע ל-120 אלף דולר בשנת 2025 הוא 84%, 70% שהוא יגיע ל-130 אלף ו-18% ל-200 אלף דולר למטבע. יש אפילו סיכוי של 3% שמחיר המטבע יגיע למיליון דולר לפני סוף השנה הנוכחית. לעומת זאת בבורסת ההימורים נותנים רק 26% לסיכוי שהוא יחזור למחיר של 70 אלף דולר במהלך השנה.


מרכז קריפטו עולמי מתפתח במזרח התיכון

ענקית הקריפטו השוויצרית Bitcoin Suisse קיבלה אישור לפעילות באבו דאבי. זוהי החברה האירופית הראשונה שמקבלת אישור כזה במרכז הפיננסי המתפתח במהירות במזרח התיכון. החברה השוויצרית הוקמה עוד בשנת 2013, בראשית דרכו של הביטקוין, ומהווה חלק מ"מעמק הקריפטו" של שוויץ, בה פועלות 13 חברות שונות בתחום הקריפטו שנחשבות ל"יוניקורן" כלומר בעלות שווי של מעל מיליארד דולר. 

קיראו עוד ב"מטבעות דיגיטליים"

כניסה של חברה בסדר גודל כזה המנהלת מיליארדי דולרים היא הבעת אמון בשוק המתפתח במזרח התיכון, ואכן, איחוד האמירויות הופכות במהירות למרכז עולמי בפיתוח קריפטו. המסגרת הרגולטורית המתקדמת במדינה מייצרת אווירה ידידותית לעסקים ומושכת אליה חברות קריפטו מרחבי העולם. בשנה האחרונה המדינה משכה כמה השקעות ענק בתחום, בין השאר מגולדמן זאקס, רוטשילד ולאזארד, וקרן העושר הלאומית ביצעה כמה השקעות עתק בתחום, ובראשם השקעה של 2 מיליארד דולר בבורסת בייננס. נפח המסחר בקריפטו מאמצע 2022 עד אמצע 2023 היה 390 מיליארד דולר, כ-7% מהנפח העולמי. המספר צפוי כמובן להיות גבוה בהרבה ביחס לשנה האחרונה. באיחוד האמירויות נרשמה עליה של 241% בהורדת אפליקציות הקשורות לקריפטו בשנת 2024 לעומת שנה קודם לכן - עוד ועוד סימנים להתפתחות המהירה במדינה המתקדמת. 



פרצת האבטחה המפתיעה של קוינבייס


קוינבייס הצטרפה ביום השני למדד ה-SP500, והיא חברת הקריפטו היחידה במדד היוקרתי. מאז הבשורה המחמיאה  טיפסה מניית החברה בעשרות אחוזים. מצד שני, השבוע הגיעה גם בשורה רעה לחברת המנהלת זירת מסחר למטבעות דיגיטליים. החברה דווחה כי בדצמבר ארעה דליפת נתונים שחשפה את פרטיהם של כמעט 70 אלף משתמשים בחברה. הפרצה אמנם ארעה בדצמבר, אך התגלתה רק החודש.


אז איך ארעה פרצה בסדר גודל כזה, בחברה כל כך גדולה ומפוקחת כמו קוינבייס?  הפושעים פשוט שילמו שוחד לעובדי שירות לקוחות של החברה שפועלים, כמו במקרים רבים, מחוץ לארצות הברית. אותם עובדים מסרו פרטים כמו שמות משתמש, כתובות, מספרי טלפון אימיילים וכן תצלומי תעודות זהות. החברה שמה לב לפעילות לא רגילה של כמה מעובדיה בינואר מה שהוביל לחקירה שבסופה התגלתה דליפת המידע. החברה עומדת כעת בפני בחינה של משרד המשפטים האמריקאי. בדו"ח שמלאה החברה עבור ה-SEC נכתב כי המקרה עלול לעלות לחברה בין 180 ל-400 מיליון דולר. לפני שהחברה פרסמה את המידע התבצע ניסיון סחיטה כשבשיחת טלפון אנונימית איים מישהו שאם לא יקבל 20 מיליון דולר הוא ידליף את פרטי המקרה. ייתכן שגם זה דחף את החברה לפרסם את המידע. 


המקרה מצביע על תופעה רחבה יותר. הקריפטו באופן כללי מאד מאובטח בכל מה שקשור לפעילות בתוך רשתות הבלוקצ'יין, ועל זה החברות נותנות את עיקר הדגש, ובכל זאת ישנן אינסוף פריצות והונאות, לא מעט מהן קשורות דווקא למחדלי אבטחה אוף ליין, כמו במקרה של קוינבייס. נקודות החולשה הם הגישה לרשתות, ולאו דווקא מה שקורה על הרשתות עצמן. 



חדשות נוספות מהשבוע האחרון


אירגוני הפשע ממשיכים להתמקד בעולם הקריפטו ולא רק להלבנת כספים. בצרפת התעורר גל של פחד בתעשייה על רקע שרשרת חטיפות של בני משפחה של פעילים בתעשייה. בחודשים האחרונים נעשו לפחות שלושה ניסיונות חטיפה. בינואר מייסד חברת לדג'ר הצרפתית נחטף יחד עם אשתו, בחודש מאי נחטף אביו של מנכ"ל חברת קריפטו. בשני המקרים החטופים שוחררו, לא לפני שאיבדו אצבע. השבוע נעשה ניסיון חטיפה לאור יום באמצע פריז של בתו של מנכ"ל חברת קריפטו, ניסיון שכשל. במקרה של מייסד לדג'ר אף שולם כופר. רשויות החוק חוקרים כמה חשודים ויש גם מעצרים בנושא, אך טרם ידוע אם נתפסו האחראים לשרשרת החטיפות.


הדור השני של הטלפונים החכמים מבית סולנה הקרוי סיקר צפוי להתחיל להישלח לרוכשים ברביעי באוגוסט, כך הודיעה החברה ביום רביעי השבוע. החברה משיקה גם מטבע דיגיטלי חדש שיתמוך בטלפון בשם SKR, זאת בנוסף לטוקן שקיים כבר מהדור הראשון של הטלפון, סאגה.


ההתקדמות הרגולטורית סביב המטבעות היציבים נמשכת גם בשאר העולם ולא רק בארצות הברית. השבוע עבר בהונג קונג החוג שמאפשר את פעילות המטבעות היציבים במדינה. החוק יאפשר הנפקת מטבעות דיגיטליים הצמודים לדולר המקומי.


מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?

שבוע חיובי למדי בקרב המטבעות הגדולים, ובעיקר בביטקוין

ביטקוין: הביטקוין נסחר כעת תמורת 111.5 אלף דולר תמורת מטבע בודד, עלייה שבועית של 8%. 

את'ריום: הראלי באת'ריום נעצר, והמטבע עלה רק ב-1% השבוע. הוא נסחר כעת תמורת 2627 דולר למטבע. 

ריפל (XRP): הריפל דווקא איבד השבוע 4% ומחירו כעת 2.41 דולר. 

בייננס קוין: עליה שבועית של 5% למחיר 683 דולר למטבע.

סולנה: הסתפק בעליה של 1% במהלך השבוע למחיר 177 דולר. 

דוג'קוין: טיפס השבוע 3% למחיר 0.241 דולר. 

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    אנונימי 22/05/2025 10:45
    הגב לתגובה זו
    הביטקויין זה נכס חסר ערך עצמי. הערך שלו נובע אך ורק מביקוש והיצע. אם הביקוש נגמר הערך יורד לאפס.
  • גל 22/05/2025 11:50
    הגב לתגובה זו
    מקווה שעד שיגיע לעשרה מליון תלמד ותבין שאתה צריך להיות שם
  • 1.
    גורם מרכזי עולם דפוק!! (ל"ת)
    אנונימי 22/05/2025 10:12
    הגב לתגובה זו
  • מייקל סיילור 22/05/2025 10:38
    הגב לתגובה זו
    לא צריך להיות מתוסכל כל כך...