טור אורח

רק רשת: כך כבשו כוכבי הטיק טוק את אולסטאר 2020

הרשת החברתית החדשה ממשיכה לכבוש פסגות, והפעם את ה-NBA, ששכר מספר טיק-טוקרים מפורסמים כדי לקדם בקרב צעירים את אירועי האולסטר שנערך בשיקגו
משה אבוטבול |

— NBA (@NBA) February 17, 2020

מתחביב לכלי מקצועי

עד לפני כחצי שנה השימוש באפליקציה היה כתחביב, בשביל הפאן ובשביל הכיף. גם כוכבי הרשת שבאו מהאפליקציה הזאת לא באמת ידעו לתרגם את העניין לפרסום חיצוני או לשכר וקמפיינים, אך עם התחזקות האפליקציה גופים שונים מנסים להניח את ידם במכרה הזהב שמוליד חשיפה היסטרית. לאט לאט אנו רואים יותר ויותר סרטוני קידומי מוצרים (בישראל זה עוד לא בפול גז, אך מתחזק עם הזמן), ואת הפיכתם של כוכבי האפליקציה לטאלנטים וסלבס מן המניין.

גם החברות המסחריות בישראל מתחילות להתעניין יותר ויותר בפלטפורמה הזו ובודקות כיצד הן יכול לקדם את מוצריהן או השירותים שהן רוצות למכור בעזרת הכוכבים החדשים, הטיק-טוקרים.

מנהלי השיווק החלו להפנות תקציבי דיגיטל גם לשם. על פניו, הרצון האמיתי להתחבר לעולמם של בני הנוער הכרחי ומבורך, אבל בינתיים רובן עושות זאת פשוט כי "כולם שם" וגם הן רוצות. הבעיה היא שהחומרים שעולים שם לא מספיק מהודקים ודי מאולצים כך שהם לא עוברים את חומת האותנטיות ובטח לא הוויראליות. ולכן גם הגופים הגדולים חייבים להיעזר בכאלו שחיים ונושמים את האפליקציה - אחרת, נכון לרגע זה, זה לא יעבוד.

גם אצלנו בפרוגי אנו רואים את מגמת השינוי, את הח'ברה שהופכים לכוכבי טיק-טוק, את הרצון של לא מעט ילדים ובני נוער לצרוך את הסרטון הבא ואת העיסוק הרב שלהם בנושא גם בכתבות שעוסקות באפליקציה שעולות בפלטפורמה שלנו. יתרה מכך - גם ציטוטים מראיונות אצלנו הופכים לסאונדים בטיק טוק שאחר כך גולשי האפליקציה מייצרים סביבם סרטונים משעשעים וזהו כנראה סוד קסמה של האפליקציה הסינית הזו, שהדביקה את העולם במהירות רבה יותר מאשר נגיף הקורונה.

* הכותב הוא עורך באתר החדשות לנוער פרוגי

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
telegram