אפקט דו"ח התעסוקה: הדולר צנח בכ-1% - שערו היציג: 3.83 ש'

גיא בן סימון |
נושאים בכתבה אירו

נתוני שוק העבודה המאכזבים בארה"ב דחו על הסף העלאת ריבית בהודעה הקרובה בארה"ב, והדולר נחלש מול סל המטבעות העולמי. האירו לעומתו התחזק מול השקל וקפץ ב-0.7% ושערו היציג: 4.35 שקלים. הדולר איבד כ-1% ושערו היציג נקבע על 3.83 שקלים.

דו"ח התעסוקה שפורסם בשישי האחרון הצביע על תוספת מאכזבת של 38 אלף משרות חדשות בלבד בחודש מאי, וזאת בעוד התחזית של השווקים עמדה על לא פחות מ-162 אלף משרות. מדובר בתוספת המשרות הנמוכה ביותר שנרשמה בארה"ב מאז ספטמבר 2011. לא רק שתוספת המשרות במשק עמדה על 38 אלף בלבד, אלא גם שנתוני מרץ-אפריל עודכנו כלפי מטה ב-59 אלף משרות.  

אורי גרינפלד מפסגות כתב בתגובה: "נתוני התעסוקה הם תנודתיים וכמעט מדי שנה יש לנו דו"ח אחד סורר שאינו מלמד שום דבר על המגמה. יחד עם זאת, דו"ח התעסוקה של מאי מביא כנראה את ההסתברות להעלאת ריבית ביוני לרמה כמעט אפסית. מה בנוגע ליולי? השווקים החליטו שגם זו אופציה לא ריאלית (ההסתברות ירדה ל-27%, לעומת 54% בשבוע שעבר) אך אנו לא ממהרים להסיק את אותה המסקנה. ריבאונד מספיק חזק בדו"ח התעסוקה של יוני (סבירות בינונית-גבוהה), נתוני אינפלציה סבירים (סבירות גבוהה) ותוצאות חיוביות במשאל העם (הסתברות של 72% לפי אתרי ההימורים) עשויים בהחלט להביא את הפד להחליט על העלאה נוספת כבר ביולי הקרוב".

ב-FXCM כתבו: "התגובה של השוק היה חד משמעותית - הצניחה של הדולר והעלייה של המניות הבהירה כי השוק רואה בנתון כמסמר אחרון שקובר את האפשרות שהפד יעלה את הריבית ביוני. ואולם, השאלה המעניינת יותר היא כיצד ישפיע הנתון על מדיניות הבנק הפדרלי בחודשים הקרובים. אין ספק שהפד רוצה להעלות ריבית. זה בא לידי ביטוי בתחזיתו בסוף 2015 ל-4 העלאות ריבית וזה בא לידי ביטוי בכל ההצהרות של בכירי הפד בחודשים האחרונים. ואולם, המצב בסין, השפל בנפט, הנסיגה באירופה, האינפלציה המדשדשת - כל אלה מקשים על הפד להוציא לפועל את כוונותיו. וכעת דוח התעסוקה דוחק את הבנק לפינה, וזאת מאחר שבכירי הבנק, ובראשם ילן, תמיד התנו את נרמול הריבית בהמשך השיפור הכלכלי, וכעת לא ניתן יהיה להצדיק בפני השוק העלאת ריבית לאור נתוני תעסוקה שכאלה. בשוק ימתינו כעת לישיבת הבנק הפדרלי בשבוע הבא, כדי ללמוד האם הבנק עדיין דבק בכוונתו להעלות ריבית עוד השנה. עד אז, הדולר חשוף להמשך הנסיגה. הדולר-שקל נסחר כעת בחלקו התחתון של הטווח בין 3.80 ל-3.90. ירידה מתחת ל-3.84 עשויה שוב לדחוף את הצמד לעבר הגבול התחתון של הטווח". 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה