ירושה (דאלי)ירושה (דאלי)

קיבלה דירה בירושה ואחיה סרב להתפנות מהדירה - איך זה נגמר?

האחים טענו כנגד האחות שהדירה שייכת גם להם מתוקף מתנה שבע"פ

עוזי גרסטמן |
נושאים בכתבה ירושה צוואה

בית המשפט לענייני משפחה באשדוד הכריע בסכסוך משפחתי מורכב והורה על פינוי אח המתגורר בדירה מאז 2018 ללא תשלום, לאחר שזו נרשמה על שם אחותו מכוח צוואה. השופטת הילה אוחיון גליקסמן קבעה כי הדירה שייכת לאחות בלבד ודחתה את טענת האחים האחרים למתנה בעל־פה.

הדירה הייתה בבעלות אחיהם המנוח של הצדדים. בסוף 2018, מתוך רחמים על אח שעבר גירושים קשים, הרשה לו המנוח לגור בדירה ללא תשלום. כשלושה חודשים לאחר מכן נפטר המנוח, ובפברואר 2023 אושרה פשרה בבית המשפט שלפיה הדירה תועבר לאחותו בהתאם לצוואה, בכפוף לתשלום 325 אלף שקל לבנו של המנוח. לאחר רישום הדירה על שמה, פנתה האחות אל אחיה וביקשה שיפנה את הדירה, אך הוא סירב – והיא הגישה תביעת פינוי באמצעות עו״ד ינון פריד.

האחים טענו למתנה בע״פ

האח המתגורר בדירה, יחד עם ארבעה אחים נוספים, טען באמצעות עו״ד דרך ארליך כי האחות התחייבה בעל פה לחלק את הדירה בין שבעת האחים בשווה. הם דרשו לאכוף את ההתחייבות הנטענת ולרשום לכל אחד חלק שווה.

השופטת אוחיון גליקסמן דחתה את טענות האחים וקיבלה את תביעת הפינוי: "משקוימה הצוואה מבלי שהאחים התנגדו לה, ואף הצהירו כי המנוח ביקש להעניק את הדירה דווקא לאחות, ברור שהזכויות שייכות לה בלבד".  השופטת התייחסה לכך שהאחות שילמה מאות אלפי שקלים לאחיינה כדי לקיים את הצוואה: "במובן מסוים האחות רכשה את הזכויות בדירה, שעה שהעבירה סכום ניכר מכיסה, בעוד אחיה לא השתתפו בתשלום ולא ערערו על הצו שניתן". 

היא דחתה את גרסת האח המתגורר בדירה, שהייתה סותרת:"מצד אחד טען כי הובטחה הדירה לכל האחים, ובהמשך אמר כי ניתנה לשלושה מהם בלבד, גרסה זו אינה עקבית ואינה מהימנה" נכתב בפסק הדין.

משרדי עורכי הדין שזוכים להרבה חשיפה ומי המאכזבים
אתר ביזפורטל וחברת הדאטה והמחקר Makam, משיקים מדד שמדרג את החשיפה של משרדי עורכי הדין בתקשורת המקומית - הנה עורכי הדין המדוברים ביותר; וגם מי המשרדים הגדולים ביותר?

בית המשפט הורה על פינוי האח מהדירה בתוך 14 ימים. בנוסף, חמשת האחים שניסו לאכוף את “המתנה” חויבו לשלם לאחותם הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 60,000 שקל

המסקנה: זכויות קניין שנרשמות מכוח צוואה הן חלוטות, והבטחות בעל פה, במיוחד כשלא הוכחו ולא תועדו, אינן גוברות על צו משפטי תקף. ניסיון להיתלות בהן עלול להסתיים לא רק בדחיית התביעה אלא גם בחיוב בהוצאות כבדות.

קיראו עוד ב"משפט"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה