בואינג
צילום: טוויטר

למה בואינג קופצת היום ב-4%?

למרות עסקת ענק של 10 מיליארד דולר, המשקיעים מתרשמים בעיקר מהפוטנציאל לעסקאות נוספות בשווקים בינלאומיים

אדיר בן עמי |
נושאים בכתבה בואינג


מניית יצרנית המטוסים האמריקאית בואינג The Boeing Co 3.31%  עולה בעקבות פרטים שנחשפו אודות הסכם סחר חדש בין ארצות הברית לבין הממלכה המאוחדת. ההסכם, שנחתם בהובלת הנשיא דונלד טראמפ, כולל רכישה בריטית של מטוסי בואינג בשווי 10 מיליארד דולר.


למרות שרכישת מטוסים בהיקף משמעותי כזה היא בשורה חיובית עבור החברה, מסתבר שזו אינה הסיבה העיקרית לזינוק במניה. נכון להיום, בואינג כבר מחזיקה בצבר הזמנות עצום של כ-435 מיליארד דולר בתחום התעופה המסחרית, היקף שמבטיח לה עבודה לכמעט עשור קדימה בקצב הייצור הצפוי לשנת 2025. המשקיעים רואים בהסכם זה סימן מעודד לכך שעסקאות דומות נוספות עשויות להיחתם בעתיד הקרוב. נקודה זו קריטית במיוחד עבור בואינג, שפעילותה העסקית תלויה במידה רבה בשווקים זרים – כמעט מחצית מהכנסותיה בשנת 2024 הגיעו מחוץ לגבולות ארצות הברית.


מכסי סחר ומכסי נגד מהווים איום ממשי על פעילותה הגלובלית של בואינג, שכן הם עלולים להפחית את הביקוש למטוסיה ולהסיט נתחי שוק לטובת המתחרה האירופית איירבוס, אשר אינה נתקלת באותם חסמי סחר. דוגמה מוחשית לכך ניתן לראות בהתנהלות חברות התעופה הסיניות, אשר לאחרונה סירבו לקבל חלק ממטוסי בואינג שהוזמנו, בעקבות מכסי יבוא הגבוהים מ-100%.


מתחילת השנה ועד ליום המסחר האחרון, רשמה מניית בואינג עלייה של 5%, ומאז הבחירות לנשיאות שנערכו ב-5 בנובמבר, זינקה המניה בשיעור של 23%. נתונים אלה מצביעים על אמון משקיעים גובר בחברה, חרף האתגרים הרבים שעימם היא מתמודדת.


מלבד סוגיות הסחר הבינלאומי, בואינג ממשיכה להתמודד עם אתגרים פנימיים משמעותיים. החברה משקיעה מאמצים ניכרים בשיפור איכות מוצריה והגדלת היקף הייצור, לאחר תקופה ארוכה של משברים תפעוליים וביטחוניים. המצב הפיננסי של בואינג עדיין רחוק מלהיות אידיאלי – החברה לא הצליחה לרשום רווח שנתי מלא מאז שנת 2018, נתון המדגיש את עומק המשבר שממנו היא מנסה להיחלץ. עם זאת, הסכם הסחר החדש עם בריטניה מסמן תקווה להתאוששות אפשרית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה