סקוט בסנט; קרדיט: יוטיובסקוט בסנט; קרדיט: יוטיוב

בסנט רומז על עסקה קרובה עם הודו

שר האוצר האמריקאי מאשים את סין שהיא מעכבת את השיחות

מנדי הניג | (3)

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בראיונות לתקשורת האמריקאית כי המכסים הנוכחיים אינם אפשריים עבור סין, שכן היקף הייצוא הסיני לארצות הברית גדול פי חמישה מהייצוא האמריקאי לסין, מה שמציב את סין בעמדת נחיתות. הוא קרא לסין לנקוט צעדים פרואקטיביים כדי להפחית את המתיחות, בעוד שבמקביל, רמז על התקדמות משמעותית לקראת הסכם סחר עם הודו, מהלך שעשוי לשנות את מאזן הכוחות בזירת הסחר הבינלאומית.

אלא שהתקשורת עם סין לא ברורה - למרות הצהרותיו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בשבוע שעבר על "קשר יומיומי" עם סין, מקורות רשמיים בבייג'ין הכחישו כי מתקיים משא ומתן ממשי. במקביל, תחזיות כלכליות מצביעות על השלכות חמורות אם המכסים הנוכחיים יישארו בעינם, עם השפעות הרסניות על הכלכלה הסינית ועל שרשראות האספקה העולמיות.


התקדמות לקראת עסקה עם הודו

בסנט חשף כי הממשל האמריקאי קרוב להשגת הסכם סחר מוקדם עם הודו, מהלך שמגיע על רקע העימות המתמשך עם סין. עסקה זו, אם תצא לפועל, נתפסת כחלק ממדיניות רחבה יותר של ארצות הברית להרחיב את הקשרים הכלכליים עם שותפות אסטרטגיות באסיה ולצמצם את התלות בסין. המהלך משתלב עם אסטרטגיה של "פיצול שרשראות האספקה", שבה וושינגטון מבקשת להפחית את ההסתמכות על ייצור סיני ולהעביר חלק מפעילות הייצור למדינות אחרות, במיוחד בדרום-מזרח אסיה.

השלכות חמורות על הכלכלה הסינית

על פי תחזית של גולדמן זאקס, שמירה על המכסים הנוכחיים עלולה להוביל לצמצום של שני שלישים בהיקף הייצוא הסיני לארצות הברית, מה שיהווה מכה כלכלית קשה. כ-16 מיליון משרות בסין תלויות בייצוא לארצות הברית, כאשר כמעט רבע מהן בתחומי הסיטונאות והקמעונאות. ענפי התקשורת, ההלבשה והמוצרים הכימיים צפויים להיפגע בצורה החמורה ביותר, בשל תלותם הרבה בשוק האמריקאי. תרחיש זה עשוי להוביל את הבנק המרכזי הסיני להוריד את הריבית בניסיון לייצב את הכלכלה ולבלום את ההשפעות השליליות על שוק העבודה.

במקביל, דירוג האשראי של S&P מזהיר כי המשך המכסים עלול לגרום לקריסה ממושכת בנפח המטענים בנתיבי הסחר בין סין לארצות הברית. לדברי האנליסטית שנשאן יאנג, הדבר יפגע קשות בנמלי סחר ויוביל לשינויים משמעותיים בשרשראות ההפצה, עם מעבר מוגבר של סחורות דרך מדינות בדרום-מזרח אסיה. הפגיעה לא תוגבל לסין בלבד – גם חברות אמריקאיות התלויות במוצרים סיניים צפויות לסבול מעלויות גבוהות יותר ומאי-ודאות בשרשראות האספקה. המצב הנוכחי מדגיש את הצורך בפתיחה מחודשת של מגעים ישירים בין הצדדים, אך נכון לעכשיו, הסיכוי להסכמות על הפחתת מכסים נראה נמוך.

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    טרמפ טועה בהערכה את סין מלחמה לא נסמכת על חישוב חשבונאי (ל"ת)
    עושה חשבון 28/04/2025 21:04
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    אנונימי 28/04/2025 20:27
    הגב לתגובה זו
    לא מתעסקים עם אמריקה כםי שרואים הנזק לסינים מישום המכסים גדול פי כמה מהנזק לארהב סין בסופו של דבר תתקפל אם לא כלכלתה תהרס.
  • 1.
    החיים 28/04/2025 18:48
    הגב לתגובה זו
    קשה להגמל מהתמכרותסין תצטרך לשנות את כלכלתה ולהפחית את התלות ביצוא מוצרים זולים לארהבבמורד הדרך הכלכלה תהיה יותר יעילהוסין לא תהיה תלוייה שוב בסחטנות אמריקאיתארהב תשאר כלכלה שצורכת הרבה יותר ממה שהיא יכולה להרשות לעצמהשקועה בחובות ועייפה