מורי ארקין
צילום: אתר ארקין הולדינג

בניסיון לבלום את הנפילה - סול-ג'ל מוכרת שתי תרופות דגל

המהלך צפוי להאריך את מלאי המזומנים של החברה עד 2027 ולאפשר השלמת פיתוח תרופה לטיפול מונע בגידולי עור עם פוטנציאל שוק של 400-500 מיליון דולר בשנה

אדיר בן עמי |

חברת סול-ג'ל Sol-Gel Technologies 10.83%  של מורי ארקין, הודיעה כי חתמה על הסכם למכירת זכויות ההפצה בארה"ב לשתי תרופות מרכזיות שלה לחברת התרופות האוסטרלית Mayne Pharma. על פי תנאי ההסכם, סול-ג'ל צפויה לקבל סך כולל של 16 מיליון דולר שיועברו בשתי פעימות במהלך 2025.


התרופות שנמכרו במסגרת ההסכם הן EPSOLAY, קרם המיועד לטיפול בנגעים דלקתיים של רוזציאה (Rosacea) אצל מבוגרים, ו-TWYNEO, קרם לטיפול באקנה. שתי התרופות מבוססות על טכנולוגיית האנקפסולציה (כימוס) הייחודית של סול-ג'ל, המאפשרת שחרור מבוקר של החומרים הפעילים. העסקה התאפשרה לאחר סיום מוקדם בהסכמה הדדית של הסכם הרישוי הקודם לתרופות עם חברת גלדרמה. ההסכם הקודם, שנחתם לתקופה של חמש שנים, לא הניב את התוצאות המצופות, כאשר מכירות התרופות היו נמוכות והכניסו לחברה מיליוני דולרים בודדים בלבד לאורך השנים האחרונות.


הכספים שיתקבלו מההסכם החדש יגיעו בשתי פעימות – הראשונה במהלך הרבעון הנוכחי (הרבעון השני של 2025) בגובה 10 מיליון דולר, והשנייה ברבעון האחרון של 2025 בסך 6 מיליון דולר. תזרים המזומנים הצפוי אמור להאריך את יכולת הפעילות של החברה עד לרבעון הראשון של 2027, כך שלא יידרש גיוס הון נוסף בתקופה זו.


מורי ארקין, יו"ר הדירקטוריון ומנכ"ל סול-ג'ל, אמר: "אנו שמחים להתקשר בהסכם זה עם Mayne Pharma. לאחר השלמת העסקה בארה"ב, אנו נמצאים בשלבים מתקדמים של הקמת רשת הפצה מסחרית ל-Epsolay ו-Twyneo מחוץ לארה"ב. נחתמו כבר הסכמי שותפות רבים ואחרים נמצאים במשא ומתן." ארקין הוסיף כי "אם התחזיות של השותפים שלנו, שכולם שילמו מקדמות עבור הזכויות בטריטוריות שלהם, מדויקות, אנו מאמינים שערך העסק הגלובלי עשוי לעלות בהרבה על זה של העסק האמריקאי בלבד."


תרופת הדגל הבאה 

סול-ג'ל מתכוונת להשתמש בכספים שיתקבלו מהעסקה לפיתוח תרופת הדגל הבאה שלה, SGT-610, שמיועדת לטיפול מונע בגידולי עור מסוג קרצינומה בזלית (BCC) בחולים בתסמונת גורלין. על פי הערכות החברה, הפוטנציאל השוקי של תרופה זו בארה"ב נע בין 400 ל-500 מיליון דולר בשנה. החברה כבר השיגה אבן דרך משמעותית בניסוי הקליני השלישי ב-SGT-610, עם גיוס של יותר מ-80% מהחולים הדרושים למחקר. תוצאות ראשוניות מהניסוי צפויות ברבעון הרביעי של 2026. SGT-610 מיועד להיות הטיפול המונע הראשון אי פעם לגידולי עור בחולי תסמונת גורלין, אם יאושר.


במקביל, החברה ממשיכה בפיתוח תרופה נוספת, SGT-210, שנמצאת בניסוי קליני שלב 1b בחולי מחלת דרייר (Darier), כאשר 50% מהחולים כבר השלימו את הניסוי.


מבחינה פיננסית, סול-ג'ל סיימה את שנת 2024 עם 23.9 מיליון דולר במזומן, שווה-ערך מזומן ופיקדונות, כולל 4.4 מיליון דולר בניירות ערך סחירים. נכון לסוף הרבעון הראשון של 2025, יתרות המזומן של החברה הצטמצמו ל-16.9 מיליון דולר, ללא ניירות ערך סחירים. מניית החברה צנחה ב-45% מתחילת השנה ונסחרת כיום לפי שווי שוק של כ-15 מיליון דולר בלבד. מורי ארקין, בעל השליטה בחברה, מחזיק בכ-65% ממניותיה.

קיראו עוד ב"גלובל"


העסקה החדשה מהווה שינוי אסטרטגי משמעותי עבור סול-ג'ל, שמנסה לעבור ממיקוד בתרופות עם פוטנציאל מכירות מוגבל לפיתוח תרופות חדשניות עם פוטנציאל שוק גדול משמעותית. אם התרופה SGT-610 תצליח בניסויים הקליניים ותאושר על ידי ה-FDA, היא עשויה לשנות את מצבה הפיננסי של החברה באופן דרמטי. "הסכם זה עם Mayne Pharma צפוי לשפר משמעותית את מצב המזומנים שלנו ולאפשר לנו לחזק את תוכנית ה-SGT-610 ולהביא את הניסוי בשלב השלישי לסיומו," סיכם ארקין. "בנוסף לפוטנציאל של SGT-610 בארה"ב, אנו מאמינים שהפוטנציאל העולמי של SGT-610 הוא משמעותי מאוד, שכן תסמונת גורלין נפוצה ברחבי העולם."

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה