דילן פילד מייסד פיגמה; קרדיט: רשתות חברתיותדילן פילד מייסד פיגמה; קרדיט: רשתות חברתיות

וול סטריט מחכה: כמה שווה פיגמה, והאם זה הזמן הנכון להנפיק?

חברת עיצוב התוכנה הגישה תשקיף חסוי לקראת הנפקה אפשרית - בשוק תנודתי שנעצר בגלל מכסי טראמפ

אביחי טדסה |
נושאים בכתבה פיגמה דילן פילד

חברת התוכנה פיגמה (Figma), שמפתחת פלטפורמות עיצוב שיתופיות למעצבים ומפתחים, הודיעה כי הגישה תשקיף חסוי (Confidential S-1) לרשות ניירות ערך בארה"ב (SEC) לקראת הנפקה ראשונית. בשלב זה אין פרטים על מועד או היקף הגיוס, והמסמכים עצמם עדיין לא פורסמו לציבור, מה שעשוי לקרות רק בעוד מספר שבועות, אם בכלל.


ההחלטה להניע מהלך הנפקה, גם אם בשלב התחלתי בלבד, מגיעה על רקע תנודתיות מוגברת בשווקים, שנגרמת בין היתר מהתגברות מלחמת הסחר של ממשל טראמפ ומכסים חדשים שמשבשים את המסחר ואת האמון בשוק. חברות טכנולוגיה אחרות ששקלו הנפקה, כמו Klarna ו-StubHub, הקפיאו את התוכניות שלהן מוקדם יותר החודש ולא שבו לקדם אותן מאז.


חברת פיגמה נוסדה בשנת 2012 על ידי דילן פילד ואוון וואלאס, שני בוגרי מדעי המחשב מאוניברסיטת בראון. פילד, כיום מנכ"ל החברה, קיבל מלגת Thiel היוקרתית שאפשרה לו לעזוב את הלימודים ולהקדיש את זמנו המלא להקמת החברה. הרעיון מאחורי פיגמה היה פשוט אך מהפכני: לאפשר עיצוב שיתופי של ממשקים (UI/UX) ישירות דרך הדפדפן, מבלי צורך בתוכנות כבדות, בדומה לאופן שבו Google Docs שינתה את עולם עריכת המסמכים. מאז הפכה פיגמה לאחת מחברות התוכנה הצומחות ביותר בתחומה.


שווי מוערך של 12.5 מיליארד דולר, לאחר כישלון עסקת הרכישה על ידי אדובי


פיגמה, שנחשבת לאחת מחברות ה-SaaS הבולטות של השנים האחרונות, הוערכה בשווי של 12.5 מיליארד דולר במאי 2024, לאחר מהלך מכירת מניות פנימי שאפשר למשקיעים קיימים לממש חלק מההחזקות. שנה קודם לכן, חברת אדובי ניסתה לרכוש את פיגמה בסכום של 20 מיליארד דולר, אך העסקה בוטלה בעקבות התנגדות רגולטורית מצד גופי תחרות באירופה ובארה"ב.


מאחורי פיגמה עומדים כמה מהשמות הבולטים בעמק הסיליקון, ביניהם קרנות ההון סיכון Sequoia Capital, Index Ventures, Greylock, ו-Kleiner Perkins - כאשר לחלקם נציגות פעילה בדירקטוריון. גם Andreessen Horowitz ו־IVP מופיעות ברשימת המשקיעים הבולטים. לפי נתוני Crunchbase, החברה גייסה כ־333 מיליון דולר עד כה בשבעה סבבי גיוס.


למרות הגשת התשקיף, עדיין לא ברור אם ומתי תצא ההנפקה לדרך. בדרך כלל, הנפקה מתבצעת בתוך 4-6 שבועות לאחר קבלת האישור הראשוני מה-SEC, אך בשוק תנודתי כמו זה של החודשים האחרונים, במיוחד על רקע תגובת המשקיעים למהלכי הסחר של הממשל, פיגמה עשויה להחליט לדחות את ההנפקה או לשנות את התנאים שלה. נכון לעכשיו, המהלך מעיד על כוונה לבדוק את השטח - אך לא בהכרח על כוונה מיידית להיכנס לבורסה. אם וכאשר תשלים את ההנפקה, זו עשויה להיות אחת ההנפקות הבולטות של השנה, ולחזור ולשבור את הקרח בשוק ההון עבור חברות טכנולוגיה פרטיות נוספות שמחכות להתייצבות. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה