האם בריטניה בדרך למיתון? אסטרטגיות מט"ח
היום שעבר היה ללא ספק שייך לבריטניה, אשר חוששת שהכלכלה במדינה תגלוש למצב של "סטגפלציה" מצב שבו האינפלציה גואה והכלכלה נמצאת בשלבי האטה/מיתון. ולכן חיכתה בכיליון עיניים לנתון התמ"ג שפורסם במהלך שעות הבוקר שעון ישראל, אשר הראה שהכלכלה הבריטית צמחה בקצב שלילי לרמה של 0.5%- דבר אשר גרם באותו רגע לצניחה במדד הפוטסי הבריטי אשר סחף אחריו את כל השווקים באירופה ובעקבות כך השווקים באירופה סגרו במגמה שלילית. מדד הפוטסי ירד בכ- 0.44%, הדאקס ירד בכ- 0.12% והקאק ירד ב- 0.35%.
קרן המטבע הבינלאומית, ה-IMF העלתה את תחזית הצמיחה העולמית ל-2011, עתה צופים ב-IMF כי הכלכלה העולמית תצמח ב-4.4%, לעומת התחזית הקודמת שפורסמה באוקטובר שהייתה בצמיחה של 4.2%. למרות הנתון המעודד מצד הקרן, ה-IMF משגרת אזהרה לשווקים: "משברי החוב באירופה עדיין מאיימים על ההתאוששות העולמית".
הירידות באירופה סחבו גם את השוק בוול- סטריט אשר נפתח גם הוא במגמה שלילית, ירידות אלו התמתנו מעט לאחר פרסום נתון אמון הצרכנים אשר הראה על עלייה באמון מצד הצרכן האמריקאי, הנתון הציג קריאה של 60.6 נקודות כאשר הצפי עמד על 54.4 נקודות, הנתון הפתיע לטובה כאשר הצפי הראה על עלייה מתונה מנתון קודם אשר עמד על 53.3 נקודות. עוד פורסם מדד קייס שילר למחירי הבתים ב-20 ערים גדולות בארה"ב. המדד הצביע על ירידה ממוצעת של 1.59% במחירים בחודש נובמבר - הירידה החדה ביותר מזה שנה, אך במהלך היום הנתון תוקן כלפי מעלה לירידה של 1% בלבד. בסופו של יום המסחר המדדים מצליחים למחוק את הירידות וסוגרים סביב רמות הפתיחה.
שוק מט"ח והסחורות
ללא ספק הסיפור של אתמול היה של הפאונד אשר צנח בכ- 200 פיפס מול כל המטבעות לאחר פרסום נתון התמ"ג המאכזב. לאחר שהפאונד לא הצליח שלשום לסגור מעל הרמה
הפסיכולוגית 1.6000 מול הדולר וכן לאחר פרסום הנתון ירד בכ- 1.37% לעומת הדולר לשער של 1.5750. הירידות בשווקים גרמו לאירו לרדת אל מול עמיתו הדולר, אך לקראת סיום המסחר החזיר את כל הפסדיו ואף וקבע שיא חדש ברמה של 1.3700. הדולר הקנדי לאחר שנסחר בטווח בין 0.9980 0.9910 פרץ את הרמה העליונה לאחר נתון מאכזב של מדד מחירים לצרכן אשר הראה ירידה לרמה של 0.3%- כאשר הצפי עמד על 0.2%- אך עדין מתקשה לסגור מעל רמה זו. הזהב לאחר ששבר את תעלת המסחר העולה מתקשה לסגור מחיר מתחת לרמת התמיכה של 1322.37 דולר לאונקיה.
היום במרכז
פרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה באנגליה - האם חברי הבנק המרכזי ירמזו על שינויים מוניטאריים בעתיד? על פי הערכות, קיים סיכוי לא מבוטל לכך שהבנק המרכזי ירחיב את הצעדים הכמותיים בפגישה הבאה. חילוקי דעות בין חברי הועידה המחליטה עולים מדרגה מחודש לחודש ויותר חברים מעוניינים לראות שינוי במדיניות ולא מעוניינים לשמור על ניטראליות. מצד אחד המדינה מתמודדת עם אינפלציה גבוהה כאשר נתון חודש דצמבר הראה על זינוק במדד המחירים לצרכן לרמה של 3.7% כאשר הטווח השנתי עומד על 1%-3% המחייב העלאת ריבית, אבל מצד שני הבנק המרכזי אינו יכול להתעלם ממשבר החוב באירופה, אשר עלול לפגוע בצמיחה הכלכלית במדינה דבר אשר אנו עדים לכך מנתון התמ"ג שפורסם אמש.
מכירות הבתים החדשים - לאחר זינוק של 12% במכירות של הבתים יד שנייה , שוק הנדל"ן צפוי להמשיך ולהפתיע גם במכירות הבתים החדשים אשר צפויים לעלות לקצב של 302 אלף יחידות לעומת 290 אלף שנרשמו בחודש הקודם.
החלטת הריבית בארה"ב והצהרתו של יו"ר הפד ברננקי - הצפי הוא על הותרת הריבית על כנה וכן לא צפויים להיות שינויים בהיקף רכישת האג"ח בשלב זה. החלטת הריבית בניו-זילנד והצהרתו של הנגיד המקומי - הצפי הוא על הותרת הריבית על כנה רמה של 3%.
ניתוח טכני
דולר שקל
למרות הירידות בשווקים והתחזקותו של הדולר היום, השטר הירוק עדיין ממשיך להיחלש אל מול המטבע המקומי שלנו, החלשות זאת נובעת כתוצאה מהעלאת הריבית במשק דבר אשר גרם לפערי ריבית להתרחב לטובת השקל. בנק ישראל נאלץ שוב להתערב במסחר אמש ורכש כמה מיליוני דולרים אחרי שהצמד חצה שוב את רמת התמיכה 3.60.