במזרחי ממליצים על הארכה של מח"מ תיק אגרות החוב

בבנק ממליצים לתת עדיפות לאג"ח שקליות לא צמודות על פני אג"ח ממודדות בתקופות הפדיון הבינוניות - ארוכות. במזרחי מוסיפים, שוקי המניות עשויים ליהנות מהירידה במחיר ההון ובסביבת המחירים בחודשים הבאים, כמו גם מהמלצות פרטניות של בתי השקעות זרים מובילים
שי יוכט |

בנק מזרחי מפרסם בסקירתו השבועית את הגורמים הכלכליים אשר השפיעו על שוק ההון בשבוע האחרון והצפויים להשפיע בתקופה הקרובה. כלכלני בנק מזרחי מציינים כי בעולם, הנתונים הכלכליים האחרונים במדינות המתועשות מלמדים על שתי התפתחויות מעודדות מבחינת הבנקים המרכזים והשווקים.

ראשית מציינים במזרחי, ההתרחבות הכלכלית עשויה לרשום, כך נראה, נחיתה רכה בלבד בהשוואה לתקופה שקדמה לפרוץ משבר האשראי: מדדי מנהלי הרכש לתעשיות החרושת במדינות מפתח כגון ארה"ב, מרחב האירו (לרבות גרמניה) ובריטניה, שפורסמו השבוע, מאותתים על המשך עלייה, אגב התמתנות קלה.

שנית, מוסיפים כלכלני מזרחי, העליות במדדי המחירים בחודשים הקרובים תהיינה נמוכות דיין כדי לייתר כל צורך במדיניות מוניטארית מרסנת. כך במרחב האירו, שם הסתפק מדד המחירים ליצרן בעלייה בת 1.7% בלבד ב-12 החודשים האחרונים וכן בגושי מטבע מובילים אחרים. אמנם, נמשכים הקשיים בשוק הדיור למגורים בארה"ב - המכירות של בתים לא חדשים ירדו ב- 6.5% בחודש אוגוסט והנתון אכזב את הכלכלנים, אך לעת עתה לא מורגשת השפעה של ממש על חלקים אחרים בכלכלה.

כמו כן מציינים במזרחי, כי בריטניה ויפן מזדקרות על רקע אפרוריות הנתונים: בבריטניה נרשמה עלייה במדד האשראי הצרכני בחודש שחלף וביפאן עלה מדד ה- Tankan בשיעור נאה והפתיע לטובה את הכלכלנים. בשווקים, מדגישים במזרחי, מורגשת אוירה מעודדת, הניזונה מהערכות בדבר תחילת הסתמנות תחתית לתיקון האגרסיבי בשוק הדיור בארה"ב ומתבטאת, בין השאר, בהתחדשות הדרגתית של פעילות המיזוגים והרכישות.

מגזר הפיננסים מעריכים כלכלני מזרחי, עשוי להמשיך לצאת נשכר מכך.סימן מעודד נוסף ניתן לראות בעליות המתמשכות בשוקי המניות של המדינות המתעוררות ונראה כי אגב נתונים כלכליים משופרים מאשר בעבר השכילו משקים אלו לצלוח בשלום את שנאת הסיכון המוגברת, שאפיינה את השווקים מאז החל המשבר.

בשוקי איגרות החוב בעולם, מציינים במזרחי, לא נרשם שינוי של ממש ותשואות הפדיון ממשיכות להיות נמוכות. בארה"ב העקום נע בין 3.96% ל- 4.53% בשעת כתיבת שורות אלו. יש החוששים כי נתון זה מלמד על חשש מחולשה ממושכת במגזר הדיור למגורים, בעטיה ייאלץ הבנק הפדראלי להותיר זמן ממושך את הריבית נמוכה ואף להמשיך להורידה. בבנק סבורים כי הדבר נובע דווקא מהרגיעה בסביבת המחירים, שאינה מצריכה, לעת עתה, נטייה מרסנת מצד הבנק הפדראלי. בראייה להמשך, מייחסים במזרחי חשיבות רבה לאופן בו תשפענה העליות האחרונות במחירי האנרגיה על מדדי המחירים בחודשים הקרובים.

בישראל לא נמסרו נתונים כלכליים של ממש בשבוע חול המועד המקוצר. לעת עתה לא חל שינוי בהערכות בנק מזרחי, המעודדות על המשק: המדדים האחרונים מלמדים על המשך התרחבות כלכלית מהירה בחודשים הבאים. יצוין, כי כלכלני מורגן סטנלי סבורים כי המשק הישראלי ימשיך להתרחב במהירות, חרף ההיחלשות (הקצרה, להערכת מזרחי) בארה"ב. ריבית בנק ישראל תמשיך להישאר ללא שינוי בחודשים הבאים, להערכת כלכלני מזרחי, כך שתמשיך לקחת בחשבון שתי השפעות מנוגדות - עלייה מהירה בפעילות הכלכלית ובמדד המחירים לצרכן מראשית השנה, מול ייסוף בערך השקל והצטמצמות הפער בין הריביות בארה"ב ובישראל לאחרונה. ההשפעה השנייה הופכת במהירות דומיננטית יותר, אך יש לזכור כי היא מסווה עליות מהירות במחירי המוצרים המקומיים - עליות שבנק ישראל יצטרך להתמודד עמן בהמשך.

על רקע האמור לעיל, במזרחי ממשיכים להמליץ על הארכה של מח"מ תיק איגרות החוב, תוך מתן עדיפות לאג"ח שקליות לא צמודות על פני אג"ח ממודדות בתקופות הפדיון הבינוניות - ארוכות. אג"ח של חברות איכותיות תהנינה אף הן מהסביבה הכלכלית החזקה מהמשוער ומתנועות ההון הזרות המתחדשות לשוק איגרות החוב בישראל. שוקי המניות עשויים ליהנות מהירידה במחיר ההון ובסביבת המחירים בחודשים הבאים, כמו גם מהמלצות פרטניות של בתי השקעות זרים מובילים. עם זאת, חברות המשווקות מרכולתן בחו"ל תצטרכנה להתמודד עם שער חליפין חזק יותר של השקל וסביבה כלכלית חיצונית מעט חלשה יותר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה