120 מליון יורו ממתינים באיחוד האירופי להיטק מישראל

הכוונה לפיתוחים בתחום הגריד - שירות לשיתוף משאבי רשת, כגון מעבדים , משאביי אחסון ורשת התקשורת
שי פאוזנר |

דר' בוגליולו (bogliolo) מנהלת תוכנית עבודה במסגרת תוכנית המו"פ האירופאית השביעית, האחראית על תקציב של 120 מיליון יורו, הגיעה ביום חמישי ה-29 למרץ לישראל, כאורחת האיגוד הישראלי לטכנולוגיות גריד (grid.org.il). הדר' בוגליולו אחראית על בניית תוכנית העבודה הכוללת את טכנולוגיות הגריד וטכנולוגיות הקשורות אליה, כגון: ויאטואליזציה Virtualization), SOA), תווכה (middleware) וארכיטקטורת תוכנה.

התוכן ברשת האינטרנט פעולת כמשאב לוגי אחד (WEB), כך משתמשי הגריד רואים את הרשת כמחשב וירטואלי אחד. הגריד הוא שירות לשיתוף משאבי רשת, כגון מעבדים , משאביי אחסון ורשת התקשורת. הגריד מאחד את המשאבים ברשת, לישות לוגית אחת המאפשרת ניצול המשאבים , בסביבה הטרוגנית, עפ"י דרישה בצורה דינאמית. חברות בכל מגזרי התעשייה, שואפות להוריד את עלויות התפעול ולבנות תשתיות IT גמישות, שיוכלו לנצל טוב יותר את המשאבים הקיימים, עם יכולת גדילה וביצועים גבוהים. טכנולוגיות הגריד מאפשרות יישום פתרונות נדרשים אלו, בעלות תועלת הטובה ביותר. לדברי דר' בוגליולו, תוכנית המו"פ השביעית מקדישה לטכנולוגיות הגריד יותר תשומת לב ומשאבים מבעבר. מאחר וטכנולוגיות הגריד מקדמות שיתוף ואיחוד משאבים ומידע, נושאים שחשוב לאיחוד האירופאי לקדם. דר' בוגליולו סקרה את הקריטריונים בהם יש לעמוד כדי לזכות במימון והעניקה המלצות וטיפים למשתתפים. מצגת הרצאתה של דר' בוגליולו ניתנת לצפיה באתר האיגוד הישראלי לטכנולוגיות גריד (grid.org.il), ארגון ללא מטרות רווח הפועל בחסות תוכנית מגנ"ט של המדען הראשי.

במפגש עימה בישראל אמר לפני החג מאיר מורון, מחברת EFPConsulting, המתמחה בייעוץ והדרכה לחברות ישראליות המבקשות לקחת חלק בתוכנית המו"פ האירופאי, כי החברות שלוקחות חלק בתוכנית, נהנות לא רק לתמיכה הכספית אלא גם לשיתופי פעולה וקשרים עסקיים בין חברות טכנולוגיה ממדינות שונות. לדבריו תקציב תחום ה-IT במסגרת תוכנית המו"פ השביעית, עומד על 9 מיליארד יורו. משך התוכנית הוא לשבע שנים והיא תסתיים בסוף 2013.

אבנר אלגום, מנכ"ל האיגוד הישראלי לטכנולוגיות גריד (grid.org.il), אמר כי ההתלכדות של גריד וירטואליזציה ו-SOA, מעלה את החשיבות של שיתופי פעולה בין חברות בפיתוח טכנולוגיות משלימות. לדבריו המפגש עם דר' בוגליולו הינו חלק מאמצי האיגוד הישראלי לטכנולוגיות גריד, לחשוף את חברי האיגוד להזדמנויות בפיתוח טכנולוגיות חדשות בשיתוף פעולה עם גופים ממדינות אחרות.

המפגש עם דר' בוגליולו, נערך על ידי האיגוד הישראלי לטכנולוגית גריד בבית HP ברעננה. במפגש הרצה גם בועז לוי, נציג ISERD - הגוף האחראי מטעם המדינה על ההשתתפות בתוכנית המו"פ האירופאית. במפגש השתתפו כ-20 נציגים מחברות וארגונים ישראליים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה