יעקב פרי מצטרף ל-IDesia שנכנסת לשת"פ עם אלדין

פיתרון ה-BDSTM של IDesia ישולב בדורות הבאים של מוצרי ה-eToken של אלדין, לאחר ניסוי שדה במעבדה בריטית
שי פאוזנר |

חברת הסטארט אפ איידיסיה (IDesia) מקיסריה, המתמחה בפיתוח פתרונות לזיהוי ביומטרי מדווחת על עסקה ראשונה בגובה של כמיליון שקל, עם חברת אבטחת המידע אלדין. מדבר בפרוייקט פיתוח של המוצר הראשון שלה, המבוסס על הטכנולוגיה של איידיסיה נמצא בעיצומו.

בחברה מסבירים, כי ה-BDSTM מצריך רק נגיעה קלה במשטח מתכתי מוליך, הניתן לשילוב פשוט ונוח בכל סוג של מכשיר מחשוב או תקשורת אישי. פיתרון ה-BDSTM ישולב בדורות הבאים של מוצרי ה-eToken של אלדין. ה- eToken הוא רכיב חומרה קטן, המתחבר לשקע ה-USB של המחשב ומאפשר כניסה מאובטחת.

בנוסף דיווחה הסטארט-אפ על מינויו של יעקב פרי, יו"ר בנק מזרחי-טפחות, מנכ"ל סלקום וראש השב"כ לשעבר, ליועץ מיוחד למועצת המנהלים שלה. פרי מסר היום, כי "IDesia היא מסוג החברות שסוללות דרכים חדשות בשוק העולמי ומטביעות בו חותם לשנים רבות". הוא מוסיף, כי "שוק הביומטריה צפוי לצמוח מהיקף של מעל למיליארד דולר היום לכ-4 מיליארד דולר בשנת 2010 ויהווה ציר מרכזי של עולם האבטחה. לפתרון הביומטרי הייחודי של IDesia יש פוטנציאל כלכלי גדול יותר מכל פתרון אחר הקיים היום בשוק. בשל מאפייניו הייחודיים ניתן יהיה לשלבו במגוון רחב של יישומי מסחר וצרכנות שישמשו את הקהל הרחב באמצעות מגוון של מכשירי קצה כמו: טלפונים סלולריים, כרטיסים חכמים, מחשבים ועוד. IDesia מגיעה לשוק בתיזמון מצוין ויש לה פוטנציאל כמעט בלתי מוגבל".

איידיסיה סיימה בהצלחה ניסויי שדה של הפתרון הביומטרי אשר פיתחה. היא מדווחת כי הוא מציע מענה קריטי לשוק הזיהוי הביומטרי לצרכני קצה (כגון מחשבים נישאים טלפונים חכמים, כרטיסי אשראי) וכן לשוק ההומלנד סקיוריטי, בעלות אטרקטיבית - כך לדברי ראשי. גודל השוק הביומטרי בשנת 2006 מוערך בכ-1.6 מיליארד דולר. האנליסטים שותפים להערכה שהשוק יעבור 4 מיליארד דולר לקראת סוף העשור הנוכחי.

יצוין, עלות הונאות הזהות בארה"ב בשנת 2005 מוערכת ב-56.6 מיליארד דולר. מרכיב ההונאה המכוונת הוכפל בשנת 2005. הפיתרון של איידיסיה Biodynamic Signature או BDSTM, מבוסס על האותות החשמליים הדינאמיים של הגוף. בשונה מהשיטות הקיימות בשוק לזיהוי ביומטרי, כגון טביעת אצבע, סריקת פנים, או עין המתבססות על צילום סטאטי של החתימה הביומטרית, השיטה שפיתחה איידיסיה מאפשרת אימות הזהות בזמן אמת ובכך מוציא מכלל אפשרות זיוף החתימה.

ינקי מרגלית, יו"ר ומנכ"ל אלדין, אומר כי, "כבר ממבט ראשון התרשמנו כי הטכנולוגיה של חברת IDesia היא מהפכנית ופורצת גבולות ועתידה להוות נקודת מפנה בשוק האבטחה המבוסס על זיהוי ביומטרי. לראשונה תתאפשר קליטה של חתימה אלקטרונית ייחודית מגוף האדם שתאפשר זיהוי ואימות כל אדם ברמת אמינות גבוהה שטרם נראתה עד היום. ליכולת הזאת צפויה השפעה מרחיקת לכת על שוק יישומי האבטחה המשווע לפתרונות אמינים וזולים יותר שיאפשרו מימוש מלא יותר של פוטנציאל העולם הדיגיטאלי לתועלתו היום יומית של המשתמש".

איידסיה סיימה בהצלחה את השלב הראשון של ניסויי השדה של הטכנולוגיה שפיתחה בשנתיים האחרונות. ניסויי השדה בוצעו על ידי מעבדת NPL באנגליה, שהיא מעבדה הכוללת מחלקה המתמחה בתחום הזיהוי הביומטרי ונחשבת לאחת המעבדות המובילות בעולם בתחום. בדו"ח המסכם מצוין בין השאר, כי "תהליכי הרישום והאימות נמצאו כאינטואיטיביים ופשוטים על ידי הבודקים".

מנכ"ל איידיסיה, ברוך לבנון, אומר, כי "עשרות יצרני ציוד אלקטרוני בעלי שם עולמי מגלים ענין בתוצאות ניסויי השדה, אשר בוצעו על ידי NPL, כאשר התנאי הראשוני לאימוץ הטכנולוגיה במוצריהם העתידיים הוא הצלחה בניסויים אוביקטיביים ומקצועיים . היות ואנו ממצבים את הפתרון שלנו כטכנולוגיה המובילה לשוק צרכני הקצה, ממצאי הדו"ח בנוגע לאמינות ולידידותיות הגבוהה למשתמש חשובים לנו מאד".

לבנון מוסיף, כי "עסקת אלדין מהווה יריית פתיחה במימוש אסטרטגיית השיווק והמכירות שלנו, המתבססת על הסכמי OEM ושיתופי פעולה בשווקים ורטיקאליים. בתחילת 2007 נתחיל ביישומה של תוכנית ה-, "IDesia Alliance" המיועדת לקבוצה נבחרת של מובילים בינלאומיים שיישמו את הטכנולוגיה של איידיסיה במוצרים שונים. השקת המוצר המסחרי הראשון מתוכננת במחצית 2007".

הפתרון של איידיסיה מורכב על גבי שבב זעיר - חסכוני במקום ובצריכת החשמל, ומאפשר ייצור המוני בעלויות תחרותיות. איידיסיה פונה עם הטכנולוגיה החדשה לשוק המוצרים האלקטרוניים כגון מחשבים , מחשבי כף יד, טלפונים ניידים, כרטיסים חכמים. העסקה עם אלדין תביא ליישום טכנולוגיית ה-BDS של איידיסיה בקו המוצרים המובילים של אלדין.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה