אורון: השקעות ה-VC יגדלו ל-2 מיליארד ד' עד 2008

כך מעריך יו"ר איגוד קרנות ההון סיכון, יורם אורון בכנס שנערך בת"א. "כשאנו משווים את התעשייה שלנו לזו של ארה"ב או אירופה, אנו חווים מחסור נוסף במימון late stage" הסביר אורון
שירות Bizportal |

"ההשקעה בחברות נתמכות קרנות הון סיכון בישראל היא כיום ברמה של 1.5 מיליארד דולר לשנה. בתוך 3 שנים, אנו מעריכים כי היקף ההשקעות הזה יגדל לשני מיליארד דולר לשנה", כך יו"ר איגוד קרנות ההון סיכון, יורם אורון בכנס שנערך היום בתל אביב בשם ג'רני 2005.

"תקופת ההשקעות האופיינית לקרן טכנולוגית היא בערך 5 שנים, וככזו היא נוטה לגייס כסף כל 5 שנים. משמעות הדבר היא שאנחנו צריכים לגייס ולהשקיע 8-10 מיליארד דולר במחזור שנים זה", אמר אורון.

אורון הוסיף ומסר כי קרנות הון סיכון בניהול ישראלי מהוות 50% מן ההשקעות בחברות ישראליות נתמכות קרנות. "זה אומר שצריך לגייס 4-5 מיליארד דולר. ב-2004 וב-2005 גייסו קרנות הון סיכון ישראליות 2 מיליארד דולר. בשנתיים הבאות, התעשייה חייבת לגייס עוד 2-3 מיליארד דולר. יש המטילים ספק בכך שהדבר אפשרי".

"ישראל עדיין סובלת ממחסור שוק בשני הקצוות של התהליך. אני רק אזכיר לכם שלפני 10 שנים סופקו מענקי הממשלה בעיקר בזכות המדען הראשי, והיוו כ-50 אחוז מהון המו"פ בחברות מתמחות קרנות. שעור זה ירד לפחות מ-10 אחוז. כלומר 1:1 הפכו ל-1:10 . הדבר יוצר מחסור פוטנציאלי בחברות בשלבי ה-seed וה- early stage".

"כשאנו משווים את התעשייה שלנו לזו של ארה"ב או אירופה, אנו חווים מחסור נוסף במימון late stage. מימון non- equity של חברות טכנולוגיה לא קיים בישראל, למעשה. הבנקים עדיין לא חזרו למשחק, וה- venture lending בישראל הוא מינימלי. זה מוביל למצב שבו equity money מנוצל לשלבי הצמיחה ולעבודה שוטפת- דבר שמשפיע על ה- IRR שלנו. זה גם מסביר את תופעת עסקאות המיזוג והרכישה בישראל. אני חושד כי אילו גוגל היתה חברה ישראלית, היא היתה נמכרת תמורת מספר מליוני דולרים".

"אנו פועלים בתקופה זו כדי לקדם מכניזמים לגישור על הפערים האלה. אחד המכניזמים האלה הוא באמצעות תמריצים ממשלתיים ומיסוי. אמצעי אחר, הוא בניית שוק ציבורי מקומי לחברות טכנולוגיה, משהו דומה ל- AIM הלונדונית, שיכול לשמש כקרש קפיצה לחברות העומדות להנפיק בנדסא"ק", דברי אורון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה