
כמה מרוויחים באנבידיה? והגיוסים הצפויים בשנים הבאות
אנבידיה בונה על ישראל - גיוס של כ-5,000 עובדים ב-4 שנים הבאות; מתכננת לבנות קמפוס ענק בצפון לשם אכלוס העובדים החדשים; מעסיקה כיום 4,500 עובדים - מגייסת בקצב של 80-100 בחודש; וגם - כמה מרוויחים העובדים של אנבידיה?
אנבידיה, החברה הגדולה בעולם עם שווי של 3.8 טריליון דולר נערכת להרחבת הפעילות בישראל. בכוונתה לקנות קרקע בצפון הארץ, בגודל של 70 עד 120 דונם, לצורך הקמת קמפוס חדש בהשקעה של מאות מיליוני דולרים.
הקמפוס החדש מתוכנן להיות קרוב למטה הנוכחי של החברה ביקנעם, וגבולות החיפוש כוללים את האזור שבין זיכרון יעקב לקריות. אנבידיה רוצה להקים מתחם הייטק ענק וזה מעיד על כוונתה להמשיך ולגייס עובדים מקומיים. אנבידיה כפי שחשפנו כאן -מגייסת בישראל 80-100 עובדים בחודש. היא מעסיקה כ-4,500 עובדים והקמפוס החדש אמור להיות זה שיכיל את רוב העובדים החדשים. בפועל, תוך 3-4 שנים, ענקית השבבים עשויה להעסיק בארץ כ-9,000-10,000 עובדים ולהיות המעסיקה הפרטית הגדולה ביותר.
כיום מתרכזת הפעילות של אנבידיה בארץ בשני מקומות עיקריים - יוקנעם ומגדל ובתל אביב. עד להקמת הקמפוס, אנבידיה צפויה לשכור שטחים נוספים באזור יוקנעם והסביבה. הפעילות של אנבידיה בישראל מבוססת על רכישת מלאנוקס הישראלית לפני כחמש וחצי שנים. בשנה שעברה רכשה אנבידיה שני סטארט־אפים ישראליים בכמיליארד דולר, והפעילה את מחשב העל ISRAEL-1 לחישובי AI, בארץ.
על פי בדיקת ביזפורטל, כ-3,000 עובדים של אנבידיה בישראל יצרו הון מרשים של מעל חצי מיליון דולר בזכות האופציות שניתנו להם, כשרובם הרוויחו מעל 1 מיליון דולר. כ-1,000 עובדים הרוויחו מעל 2 מיליון דולר, ומעל 500 עובדים הרוויחו מעל 3 מיליון דולר. זה נהדר למשק - זה הכסף שזורם וממשיך לזרום ומייצר כלכלה חזקה, למרות המלחמה הממושכת. לאנבידיה יש מניות רבות בכלכלה הישראלית.
- מירוץ ה-4 טריליון דולר: מי תגיע קודם מיקרוסופט או אנבידיה?
- עקפה את הענקיות: קורוויב תהיה הראשונה להשתמש בשבבים החדשים של אנבידיה
אבל יש כאן אליה וקוץ בה. התגמול הזה נובע בעיקר מתגמול הוני של אופציות ומניות. עובדים חדשים מקבלים אופציות ומניות, אבל הסיכוי שהם ירוויחו סכומים קרובים לעובדים הקיימים קלוש. הרווח של העובדים הקיימים תלוי בעיקר בעיתוי הכניסה שלהם לחברה. אם זה היה בתחילת הדרך הם מיליונרים, אם זה היה בחודשים האחרונים הם ברכבת הרים, כשבנקודת הזמן הזו הם ברווח. אבל האם אנביידה שעלתה פי 40 ב-6 שנים, ופי 4 ב-3 שנים תעשה זאת שוב.
התשובה מובטחת - לא.
ככל שגדלים, קשה יותר לצמוח ולעלות בשווי. ההיסטוריה מלמדת וגם התיאוריה שלגדול מ-1 מיליון ל-2 זה קל יותר מאשר מ-2 ל-3 מיליון, זה נכון במיליארדים ונכון בטריליונים. כשאתה גדול הצמיחה, הגידול ברווח, העלייה בשווי יורדת מדרגה.
ואז יווצר מצב מוזר-קשה, שכבר קיים בחברה - עובדים חדשים שמרוויחים טוב, אבל לא מיליונרים, ולצידם עובדים קיימים מיליונרים. העובד המיליונר יכול להיות פחות טוב, פחות איכותי מהחדש, אפילו פחות ממנו בהיררכיה, אבל הוא שווה מיליונים והחדש - לא. לא נשמע כמו סביבת עבודה בריאה, נשמע כמו פתח לתסכול גדול בהמשך.
- השכר הממוצע מטפס, אבל בהייטק המגמה מתהפכת: שכר ריאלי בירידה
- מפטרים רואי חשבון בבריטניה; מרחיבים את תחום הייעוץ בארה"ב - פירמת PwC
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
קריאה חשובה: מה השכר בהייטק? תמונת מצב
- 4.אנונימי 06/07/2025 11:35הגב לתגובה זוזה כל התוכן שעובד חדש יתבאס לעבוד ליד עובד ותיק שהוא מליונרהכתבים כאן זה בחינם או שמקבלים משכורת מה זה
- 3.רק מיליון דולר הייתי בטוח שהרבה יותר (ל"ת)סרגיי 06/07/2025 11:12הגב לתגובה זו
- 2.אנונימי 06/07/2025 10:16הגב לתגובה זועובדי אנווידיה ומטא בארץ אחראים ליוקר המחיה בכך שהם קונים הכל בכל מחיר. לי זה אומנם לא מפריע כי יש לי עסקים רבים ושכר של 100 ברוטו בממוצע אבל שאר הציבור שמרוויח משכורת של 1012 ירגיש את נחת זרועם בפן הכלכלי
- 1.שטויות בחדשות אמרו שההייטק קרס ויש בידוד מדיני בגלל הרפורמה (ל"ת)אור 06/07/2025 08:29הגב לתגובה זו