
אנבידיה מגייסת בישראל 80-100 עובדים בחודש
החברה נערכת לגידול נוסף בהיקף העובדים; אנבידיה ישראל מהווה מעל 15% מאנבידיה העולמית שנסחרת ב-3.2 טריליון; המשמעות - הסניף בישראל שווה כ-500 מיליארד דולר!
יש הרבה סיבות לדאגה בנוגע לכלכלה הישראלית, אבל בפועל היא מפתיעה לטובה. המצב היה יכול להיות הרבה יותר גרוע. אם היינו שואלים כלכלנים לפני המלחמה איך תראה הכלכלה עוד שנה וחצי-שנתיים בהינתן כל מה שעברנו, אף אחד מהם לא היה מתקרב בתחזית למה שקורה היום. הם היו מדברים על גירעון מצרפי של 80%-90%, אבטלה גדולה, תקציב מנופח, חוסר שליטה כלכלי. ביחס להערכות אנחנו במצב מצוין, ביחס למצבנו בעבר - אנחנו כמובן במצב פחות טוב וההרעה עלולה להימשך. אבל יש נקודות אור.
נקודת אור מאוד בולטת היא אנבידיה ישראל. הסניף המקומי של ענקית שבבי ה-AI והחברה הכי מדוברת כיום בעולם מהווה מעל 15% מאנבידיה כולה והוא ממשיך לגדול בקצב מרשים. כמות העובדים גדלה מתחילת 2024 בקצב של כ-80-100 עובדים בחודש. לפני מעל שנה היו בחברה 3,200 עובדים, היום כ-4,500 עובדים. העובדים האלו הם עוגן חשוב באנבידיה העולמית - הם מהווים כ-15% מכח האדם בחברה והם מהווים את המו"פ שבליבת העסקים של אנבידיה. נכון שאנבידיה לא ניתנת להפרדה, אבל אם בחברה מספקים שווי לכל סניף ואנבידיה כולה שווה בשוק כ-3.2 מיליארד דולר, אזי הסניף הישראלי היה מקבל ערך של קרוב לחצי טריליון דולר - כבוד גדול ( לפני שנה וקצת הוא היה שווה קצת יותר מחצי - החברה הכי גדולה בארץ - שווה 270 מיליארד דולר).
גיוס עובדים, יצירת ערך טכנולוגי, יצירת ערך כלכלי, יצירת תעסוקה נוספת של מעגל שני, יצירת אקוסיסטם של סטארטאפים בתחום ה-AI. הערך למדינה ולכולנו הוא גדול. אנבידיה לצד עשרות ומאות חברות ממשיכות להגדיל כאן את מצבת העובדים. נכון, יש מקומות חלשים גם בהייטק והתקופה מאתגרת, אבל בסה"כ יש צמיחה כשאנבידיה, התעשיות הביטחוניות (אלביט, רפאל, תעשייה אווירית) והסייבר (פאלו אלטו, צ'ק פוינט, סייבר ארק ונוספות) הן בחזית הגיוסים, לצד חברות תוכנה ואחרות, לרבות מאנדיי שהיא אחת המגייסות הגדולות.
מאנדיי וצ'ק פוינט דיווחו לאחרונה על הקמת בניינים-מגדלים לעובדים שיגייסו בעתיד (כי המקום קטן עליהם) והיום מדווחת אנבידיה על הרחבת הפעילות בת"א. אלו לכאורה דיווחים "משעממים", אבל מאחורי הדיווחים האלו יש מסר חזק - צמיחה גדולה, גיוסי כוח אדם, אמונה בדור הצעיר של המפתחים הישראלים. מאחורי הגיוסים האלו יש משכורות טובות, אופציות והטבות שמעשירות במקרים מסוימים את העובדים (לא תמיד, לא בהכרח, אבל למשל - רוב עובדי אנבידיה כבר מיליונרים); יש מסים גבוהים ועוד ועוד. זה מניע את המשק.
- יורוג'ן זינקה ב-52%, צ'יים ב-37%; בואינג ואוקלו נפלו ב-5%
- וול סטריט ננעלה בירידות ברקע חשש מהסלמה; הנפט זינק ב-4.5%
על פי ההודעה של אנבידיה היא תרחיב את משרדיה בתל אביב בעשר קומות, שיצטרפו לשמונה קומות בהן מחזיקה החברה כיום. לאחר ההתרחבות, יתפרשו משרדי החברה על פני 18 קומות, בשטח של כ-22,000 מ"ר - למעלה ממחצית משטחו של הבניין. במרכז המורחב של החברה בתל אביב יהיו למעלה מ-1,200 מקומות ישיבה, לצד מעבדות מחקר בינה מלאכותית וכן חלל כנסים ואירועים. כמו כן, אנבידיה תקים מתחם הסעדה שיופעל על ידי קבוצת מחניודה בהובלת השף אסף גרניט, שנבחרה להוביל את המערך הקולינרי בכל משרדי החברה מוקדם יותר השנה.
האתר יחל לפעול במתכונת מלאה עד סוף השנה, ויתמוך בהרחבת פעילות המחקר והפיתוח של אנבידיה בישראל, כשהוא משרת עשרות קבוצות מוצר והנדסה, המפתחות טכנולוגיות פורצות דרך עבור מרכזי נתונים - חומרה ותוכנה בתחום התקשורת המואצת, עיצוב מעבדים (CPU), תוכנה בתחום ה-AI ועוד.
18 הקומות של משרדי אנבידיה במגדלי "תאומי רובינשטיין" מצטרפות למשרדים ואתרי הנדסה של החברה הפרוסים ברחבי המדינה מצפון לדרום: תל-חי, יקנעם ומבוא כרמל בצפון הארץ, רעננה ותל אביב במרכזה, ובאר שבע בדרום. משרדי אנבידיה בתל אביב הם השניים בגודלם בישראל, אחרי הסייט המרכזי של החברה ביקנעם.
- השכר הממוצע ברעננה קרוב ל-22 אלף שקל וכמה מרוויחים בערים אחרות?
- כ-45% מהנקלטים לעבודה בירושלים ב-2024 - חרדים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"אנחנו שמחים להמשיך ולהעמיק את ההשקעה שלנו בישראל, מתוך אמונה בהון האנושי וביכולת שלו להוביל חדשנות עולמית", אמר עמית קריג, סגן נשיא בכיר להנדסת תוכנה ומנהל מרכז המחקר והפיתוח של אנבידיה בישראל. "הרחבת המרכז בתל אביב תאפשר לנו להמשיך לגדול, לגייס עוד עובדות ועובדים מצוינים, ולקדם בישראל חדשנות פורצת דרך בבינה מלאכותית".
- 4.משה 23/05/2025 13:03הגב לתגובה זולמה אתה מתפלא כל כך שהמצב מצוין למרות מלחמה בכל שנתיים. אם תחשוב טוב תבין שבראשות הממשלה יש גאון כלכלי ששמו בנימין נתניהו אבל קשה לפרגן מה לעשות.
- 3.אנונימי 22/05/2025 21:34הגב לתגובה זוממתי שווי נקבע לפי כמות העובדים אם זה היה ככה אינטל הייתה שווה יותר מאנבידיה.למרות שהמוצרים של מלנוקס מוצלחים מאוד וזאת הייתה רכישה מעולה של אנבידיה עדיין הרוב המוחלט של הרווחים מגיע ממכירת GPU שאותם מפתחים בעמק הסיליקון עוד לפני שאייל ולדמן שקל בכלל להקים חברה.
- 2.עוד בלון נפוח שיתפוצץ בפניהם של פליטי אינטל (ל"ת)אנועןדנימי 22/05/2025 17:18הגב לתגובה זו
- רפואה שלמה קפלניסט (ל"ת)אנונימי 22/05/2025 19:26הגב לתגובה זו
- 1.אנונימי 22/05/2025 11:19הגב לתגובה זוהיא בתחרות קשה