ענקית הטכנולוגיה שממשיכה להוביל את הכלכלה הגלובלית
למרות הסינים, החברה הזו הולכת וגדלה, רווחית יותר, משלמת יותר דיבידנד; האם חייב להתמסד כדי להתמזג עם המהפכה הטכנולוגית?
חברות הבריאות ב-S&P, איבדו במשותף 44 מיליארד מערכן ביום שלישי, ולמה? כי יושבי הראש של ברקשאייאר, אמאזון וג'י פי מורגן (באפט, בוזוס ודיימון) הודיעו שהם שוקלים כניסה לביטוח הרפואי. "עוד לא ברור מה בדיוק נעשה אבל דברנו על האפשרות", אמר באפט. אז בגלל זה יורדת CVS ב-4%? מישהו חייב לתכנן מחדש את האלגוריתמים שהרי אם זו סיבה לתיקון בשוק אז לתיקון אמתי ייקח עוד הרבה זמן.
אם הייתם נשאלים מאיזה מדינות מגיעות עשרת החברות הגדולות בעולם מבחינת ערכן לבטח הייתם עונים, "רובן בארה"ב". לא רבותיי, בסוף 2017 לא הייתה אף חברה אמריקאית בין עשרת המובילות בהערכה. 5 היו סיניות ואחת מכל אחת מהמדינות הבאות, צ'ילי, אינדונזיה, מקסיקו, בריטניה וטאיוואן (העשירייה, לפי סדר הגודל: פטרו-צ'יינה, בנקו דה צ'ילי, צ'יינה פטרוליום וכימיקלים, Bank of China Tower, צ'יינה טלקום, אינדונזיה טלקום, מקסיקו טלקום, בנק HABC, צ''ינה מובייל וטאיוואן סמי קונדקטורס).
גם בעשירייה השנייה היו רק 4 חברות אמריקאיות, AAPL, MSFT, AMAZ ו-ברקשאייאר האתאוויי (סימול: BRKA) של באפט (במקומות 11, 13, 16 ו-19 בהתאמה). זו אחת התוצאות של התמזגות מהפכות הטכנולוגיה, האינפורמציה והגלובליזציה לתוך הכלכלה הקיימת. מה שיותר מבטא את התמזגות מהפכת הטכנולוגיה וההתקדמות הגלובלית הוא הסקטור התעשייתי. שם החברות: אפל, מייקרוסופ, אמאזון, עלי-באבא ופייסבוק, שמקדימות חברות תעשייה "מסורתיות" ענקיות כמו טויוטה, ג'ונסון אנד ג'ונסון, AT&T, אקסון ושכמותן.
ארבעת ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות והסינית, שהזקנה בהן, מייקרוסופט בת ה-44 (הוקמה ב-1974, שנה לפני אפל, עשרים שנה לפני אמאזון, 25 לפני עליבאבא ו-30 שנה לפני פייסבוק) הן החברות שמייסדיהן הבינו את התפתחות הגל הטכנולוגי, עלו עליו ומצליחות לנתב דרכן בהצלחה טוב יותר מאחרות. אלו חברות שהוכיחו שכאשר ההנהלה קוראת נכון את ההתפתחויות הטכנולוגיות והשפעתן על הסקטור בו הן עוסקות, הן מצליחות, למרות השינויים המהירים והתחרות שהולכת וגדלה, להמשיך ולצמוח עם ההתקדמות הטכנולוגית וההתפשטות הגלובלית.
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
אנשים כמו גייטס, ג'ובס, בוזוס, זוקרברג וג'ק מא הבינו את מה שעומד להתרחש בכלכלה הקיימת כתוצאה מהחדשניות שעליהן בנו את חברות הסטארט-אפ שלהן בתחילת הדרך. הם הבינו שעל מנת לממש את חלומם הם חייבים להקים חברה שתעמוד בדרישות הכלכלה והצריכה הקיימות, חברה שתוכל להוביל לאורך שנים למרות השינויים והתחרות, שתבחר מנהלים שידעו כיצד להמשיך ולצמוח בסביבה משתנה, לבנות מותגים וכו'.
סטיב ג'ובס למשל, שהגיע מעולם המחשבים, לא מהאלחוט, הבין שהטלפון האלחוטי, שנוקיה הצליחה להפיץ גלובלית, מאותת שבעזרת ההתפתחויות הטכנולוגיות בהעברת אינפורמציה אפשר להפוך אותו לטלפון חכם, לתחליף למחשב אישי למעשה, לייצר נישה חדשה ו"לגנוב" את התחום כולו מנוקיה (למרות שגם בנוקיה צפו זאת ועל אף שכבר יצאה עם טלפון חכם רק שלא התייחסה לפוטנציאל כפי שהבין אותו ג'ובס). בהבינו זאת הוא גם דאג להתאמת ההנהלה להתפתחויות, בנה חברה שתעמוד בדרישות העתידיות שיגיעו עם התקדמות מהפכות הטכנולוגיה והגלובליזציה.
כך בדיוק עשו גם האחרים. הם הבינו את מה שהשוק הקונבנציונלי עדיין לא הבין ומה שחשוב יותר הם ידעו גם לבצע. זוכרים את כל מומחי וול סטריט שהסבירו לכולנו, מיד לאחר הנפקת החברה ב-2012, מדוע נפלה המניה מ-40 ל-17? "אכן רעיון אדיר וטכנולוגיה מדהימה", אמרו, "אבל איך תעשה החברה כסף?" אבל צוקרברג הבין שהתקדמות הטכנולוגיה ב-2012 פותחת עבורו חלון להפוך את FB למכונת כסף ודווקא בעזרת המפרסמים שלדעת המומחים לא רצו לפרסם בפייסבוק.
- קרנות ענפיות ייחודיות: זרקור אל הפינות הנסתרות של שוק ההון
- מניית טסלה מתעלמת מהתרסקות המכירות בסין: האם הרובוטקסי יציל את מאסק?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אותו הדבר הבין ג'ק מא, כשיצר את BABA ללא חשש מאמזון, כיוון שהבין שסין "מצטרפת" למשחק הצריכה ונפתח חלון לאמאזון סינית. מה שכל הנ"ל עשו לא היה שונה למעשה ממה שעשו אנשים כמו הנרי פורד בתעשיית הרכב או אנשים כמו פרנק מקנמארה שהבין את הנישה המתפתחת של כרטיסי האשראי ואיך להביא את הצרכן פנימה והקים את דיינר-קלאב על הכישלון דאז של אמריקן אקספרס.
את התמונה שמשתקפת מהכלכלה הגלובלית היום התחיל לצייר (כפי שאנחנו טוחנים לכם מזה שנים) הנשיא ריגן בשנות ה-80 של המאה שעברה כאשר הניח את התשתית, בארה"ב ובעולם, להתפתחות הטכנולוגית וסילק מהתודעה (באמצעות הבסת בריה"מ) את רעיון הכלכלה הסוציאליסטית המתחרה. אבל מהבחינה המעשית החלו מהפכות הטכנולוגיה והגלובליזציה להשפיע רק בתחילת המאה הנוכחית ובשלבים כאשר במהלך 2008-9 (בגלל הופעת הטלפוניה החכמה) התחילה ההתמזגות המעשית בין הטכנולוגיה לכלכלת המיינסטרים ומאז בקצב שהולך ומתגבר.
המהלך הבא יגיע כאשר טכנולוגיות מהסוג של IOT, AI וכמותן יתמזגו בצורה מעשית לתוך הכלכלה עם הופעת המכונית האוטונומית, הבית החכם וכו'. התהליך הזה, שכאמור התחיל בשנות השמונים, מייצר בדרכו שתי בעיות ענקיות לחברות. הראשונה היכולת לתכנן את התפתחותן בכיוון הנכון והשנייה תחרות (מה שמדגיש את חשיבות ההנהלה). חברות שאינן קוראות נכון את המפה, בין אם הן חברות ענק או חברות קטנות, נשארות מאחור או נעלמות. כך זה היה במהפכה התעשייתית וכך זה היום במהפכת הטכנולוגיה. נשתמש במייקרוסופט כדוגמה בניסיון להבין כיצד מצליחות חברות להמשיך ולשגשג למרות השינויים ולמרות התחרות שהולכת וגדלה.
מה מריץ את מייקרוסופט? החברה מתחרה באין ספור חברות שהגדולות ביניהן הן ORCL, SAP, CA, GOOG, AAPL ו-IBM אבל, כפי שאמר בזמנו סטיב באלמר, שהוביל החברה במהלך 14 שנות הפריצה של מהפכות הטכנולוגיה, הגלובליזציה והאינפורמציה, מ-2,000 עד 2014, "בקצב ההתקדמות של הטכנולוגיה והגלובליזציה כל חברה תצטרך או להתחרות בנו או להשתמש בנו", ואכן אין ספור חברות סיניות, הודיות ואירופאיות מתחרות במגזרים שונים בהם פועלת החברה וגם חברות ישראליות רבות, מאמדוקס ועד אוטוניטי. לצד התחרות העזה ישנו מסלול השינויים שיוצרות המהפכות ולמרות זאת מיקרוספט רק הולכת וגדלה, רווחית יותר, משלמת יותר דיבידנד, רוכשת יותר ממניותיה ומאזנה הולך ומתחזק. הכיצד?
נתחיל במספרים, מיקרוסופט סיימה את המאה העשרים עם מכירות של 19.75 מיליארד, רווח נקי של 3.45 מיליארד ורווח למניה של 0.66 דולרים כאשר בקופתה 8.97 מיליארד דולרים וללא חובות. 90.1% מההכנסות הגיעו, ב-1999, ממה שהוגדר כ-"Desktop and Enterprise Software and Services" (כמעט הכל מתוכנות החלונות והשירותים להן). היו לחברה אז 5.482 מיליארד מניות וערכה, בסוף 1999 הגיע ל-212.5 מיליארד מתואם להיום והמניה נסחרה לפי מכפיל היסטורי של 58 פעם.
החברה לא חלקה דיבידנדים וגם לא רכשה מניותיה (להוציא רכישות לצורך חלוקת אופציות לעובדים). 10 שנים מאוחר יותר, ב-2008 (תחילת שלב ההתמזגות של המהפכות) סיימה החברה עם מכירות ורווח נקי של 60.4 ו-17.7 מיליארד בהתאמה ורווח למניה של 1.9 דולרים כאשר בקופתה 23.7 מיליארד במזומן והתחייבויות של 6.6 מיליארד כאשר היא כבר משלמת דיבידנד של 44 סנט למניה.
בסוף אותה שנה היו לחברה 9.47 מיליארד מניות והיא נסחרה בשווי חברה של 146.1 מיליארד מתואם להיום. ב-2008 הגיעו 31.3% מההכנסות מהחטיבה העסקית, 31% מחטיבת ה-Desktop and Enterprise Software Services, היתרה הגיעה משתי חטיבות חדשות, 24% שירותי לקוחות ו-12.8% מחטיבת הבידור והמכשירים/אפליקציות,. את 2017 סיימה החברה עם מכירות ורווח נקי של 89.95 ו-21.2 מיליארד ורווח למניה של 2.71 דולרים כאשר בקופתה 133 מיליארד במזומן, חובותיה ארוכי הטווח על 104.2 מיליארד והדיבידנד עלה ל-1.56 דולר למניה.
בסוף 2017 היו לחברה 7.832 מיליארד מניות (רכשה 1.638 מיליארד מניות מאז 2009) וערך החברה עמד על 670 מיליארד דולרים כאשר המכפיל ההיסטורי עמד על 30 פעם. הכנסות החברה ב-2017 הגיעו מהחטיבה העסקית (33.8%), שלתוכה שולבו לינקדאין וסקייפ, תוכנות ענן (30.4%) בהובלת ה-Azure שצמחה ב-99% ב-2017 ומחטיבת המחשוב אישי (43.1%) שעיקר הכנסותיה מהסכמי OEM וממנוע החיפוש בינג שצמחו ב-5 וב-15 אחוזים בהתאמה ב-2017 ושכוללת את "המשחקים" בהובלת ה-XBOX שירדה מעט ב-2017.
הסיבה שסך האחוזים מגיע ל-107.3% קשורה ברישום "הכנסות נדחות" בהסכמי Window 10 שהגיעו ל-6.7 מיליארד ב-2017. הנתונים העסקיים של המאה ה-21 מצביעים על כך שהחברה הזו, שפועלת בתחום שמשתנה במהירות, ממשיכה לצמוח, להוביל ולשמור על מאזן יציב וחזק מה שמביא להנחה שאם עשתה זאת עד כה ותוך החלפה של 3 הנהלות היא יכולה להמשיך ולעשות כך גם בעתיד, לפחות הקונצנזוס מאמין בכך.
נכון לשבוע זה 12 מתוך 13 אנליסטים שבדקו את החברה במהלך ינואר 2018 המליצו ב-BUY, אחד ב-HOLD ומדובר באנליסטים בכירים ביותר. הבעיה כרגע במניה כבר נמצאת מעל לקונצנזוס מחיר המטרה של 90.45 . הבעיה הזו אגב משותפת לכל קבוצת המניות שהזכרנו ועוד כמה ולכן מתבקש "תיקון התאמת ערכים". כהערת אגב, בשיא השפל של המשבר בבורסה, תחילת 2009, נסחרה המניה במכפיל היסטורי של 8.1 ורוב האנליסטים אז המליצו ב"החזק".
אנחנו עוקבים אחרי החברה מאז פורסם, בסוף 1995, התזכיר של ביל גייטס,"Internet Tidal Wave memo" ("תזכיר נחשול האינטרנט") שהיה תזכיר פנימי לעובדי החברה ודלף לוול סטריט ג'ורנל. רבים "מאשימים" את התזכיר הזה כמנוע שהחל את הדחיפה הגדולה לבועת הטכנולוגיה של 2000. בתזכיר מסביר גייטס כי האינטרנט "זו ההתפתחות (הטכנולוגית/עסקית) החשובה ביותר מאז הוציאה IBM את המחשב האישי ב.-1981" ושתוביל לשינוי חברתי, כלכלי ולשיעורי צמיחה אדירים.
גייטס אגב עזב את תפקיד המנכ"ל ב-2000 ואת תפקיד היו"ר ב-2014 אבל נשאר כחבר הדירקטוריון והארכיטקט הטכנולוגי/ האידיאולוג של החברה (עדיין מחזיק ב-102,992,934 מניות, 1.3% מהחברה. בעלת המניות המובילה היא קבוצת הקרנות של וואנגארד, 395.8 מיליון) ההיסטוריה של מייקרוסופט, כמו של אמאזון וגוגל, חייבת להילמד ע"י כל יזם/מנהל שמנסה להוביל חברה למעמד מוביל באחת הנישות שיוצרת המהפכה הטכנולוגית.
מיקרוסופט ושאר החברות שהזכרנו ודומותיהן אלו חברות שהתחילו כסמל של חדשנות, ע"י יזמים צעירים בעלי מחשבה ותרבות ניהולית בלתי קונבנציונליות, בסביבת עסקים שמרנית מאוד, סקפטית ומאורגנת "לפי הספר". הצלחתן הובילה אותן להפוך למעשה לחלק מאותו עולם עסקי על כלליו שהן כל כך היו שונות ממנו בתחילת דרכן, גם זה חלק מהתמזגות מהפכת הטכנולוגיה, כדי לחבור באמצעותה לגדולים אתה חייב להתמסד.
שימו לב גם שכל החברות שהוזכרו צמחו לענקיות תעשייה בתוך נישות חדשות שהן למעשה עזרו לייצר בעזרת מהפכת הטכנולוגיה, נישות מרחיבות צריכה וזו רק ההתחלה, יהיו עוד חברות רבות כאלו ולכן מומלץ לשבת בסלי מגזר וקרנות לאורך זמן. ** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל
- 22.סימול EL 06/02/2018 16:54הגב לתגובה זוThe Estee Lauder Companies Inc
- I 08/02/2018 11:00הגב לתגובה זולא קיים מושג כזה מחיר נוח. נא הגד מחיר ששווה לך ספציפית להיכנס.(ל.ש.ג..פעם 1 ואולי אחרונה בעת הזאת ברשותך)
- 21.זהבי 06/02/2018 14:51הגב לתגובה זוהתחזקות הדולר (בעולם) דורסת את הזהב ולא נותנת לו להרים ראש. איזה עולם הפוך על הפוך - יוצרים גרעונות עתידיים מטורפים (רפורמת המס) - אבל החליטו שהנל תביא להחזרת דולרים לארצות הברית (חברות שירצו לנצל את הרפורמה).
- 20.גם בשישי וגם אתמול 06/02/2018 08:31הגב לתגובה זו“Should this rout in the stock market continue, gold may continue under pressure as the ‘sell everything’ to raise cash mantra unfolds,” said Peter Hug, global trading director at Kitco Metals Inc.
- 19.האר את עיני 05/02/2018 21:00הגב לתגובה זולא מבין בדיוק את ההיגיון של השוק. הרי ברודקום העלתה הצעתה מ-100 מיליארד דולר ל-120...והיה סביר שקוואלקום תעלה בתגובה.
- שלמה גרינברג 06/02/2018 11:09הגב לתגובה זולמי איכפת היה אתמול (מלבד שחקנים גדולים שקנו) שקוואלקום קבלה הצעה משופרת? זה אפקט העדר
- טובי 06/02/2018 07:56הגב לתגובה זוכל השוק כולל המניות הטובות והיציבות נסחרות באדום כשיש פאניקה כמו ביומיים האחרונים
- 18.אבי לא3 05/02/2018 13:41הגב לתגובה זובעבר נבאת נכון את אי קבלת ההצעההראשונית,האם לדעתך ההצעה המשופרת תבשיל את העסקה?
- שלמה גרינברג 05/02/2018 15:40הגב לתגובה זולא קראתי את הפרטים עדיין, העסקה תלויה לא רק במחיר. לא ניבאתי, בדקתי והגעתי למסקנה שהעסקה לא הייתה מתאימה לקוואלקום בזמנו
- אבי לא 3 06/02/2018 00:01כשאני כותב נבאת אני לא מתכוון שנפלה לך הארה משמיים, אלא שלאור הנתונים הסקת שזה מה שיקרה זה כמו שאתה מן הסתם (ואפילו במפורש) מנבא שהתיקון שהחל הוא רק תיקון ולא מפולת כמו שנהנים לא מעט אנשים לאמר.. עכפ מצטרף לשאלה של אחרי.. מן הסתם בימים כאלו כולם זורקים סחורה ואין כל כך משמעות לחדשות האמנם?
- 17.אבי לא 3 05/02/2018 02:09הגב לתגובה זוהיי שלמה, ראשית תודה על הכתבות המחכימות, שנית לקראת פרסום הדוחות של ניבידיה האם לדעתך ההכנסות מתעשיית הקריפטו אכן מהווה מרכיב משמעותי (5-6%) בהכנסות של ניבידיה (וחברות שכמותה) כפי שטוענים כמה אנליסטים ואם כן כיצד לדעתך זה ישתקף בתגובת השוק לדוחות לאור התנודתיות של תעשייה זו ובייחוד בשבוע האחרון.
- רז 05/02/2018 12:03הגב לתגובה זו.
- וואו!!! (ל"ת)שלמה גרינברג 05/02/2018 09:48הגב לתגובה זו
- מה וואו!!!??? (ל"ת)3 05/02/2018 11:02
- 16.מייקי 04/02/2018 16:01הגב לתגובה זואני חותך ה ז. אם אתה לא הבחור בן ה63 לערך מכפר שמריהו שחותך את השכונה עם הלומברגיני מרצ'ילגו. נכון אחי?
- איך ידעת ?? תותח על (ל"ת)אביב 3 04/02/2018 20:35הגב לתגובה זו
- 15.American Outdoor Bra 04/02/2018 15:43הגב לתגובה זובשבוע של הבחירות בנובמבר 2017, כשהתברר שהילרי לא נבחרה ולא יהיו הגבלות על קנית נשקים - המניה ירדה 25 אחוז רק בשבוע ההוא. מאז ירדה עוד 45 אחוז. לציבור אין סיבה לרוץ לקנות נשקים ואז מופיעות כותרות אימה כמו הנל Gun Background Checks Show Largest-Ever Yearly Decline In 2017 January 4, 2018
- 14.ugld זהב פי 3 04/02/2018 10:19הגב לתגובה זואגחים עולים בפראות, הפד מדבר על אינפלציה - הכול נופל כולל הזהב.
- זהבי 04/02/2018 11:29הגב לתגובה זוMarkets are expecting the US dollar to gain some strength on tax reforms, which could be detrimental for precious metals.
- GUKHO CPRTU,??? איפה ולמה? (ל"ת)שלמה גרינברג 04/02/2018 11:07הגב לתגובה זו
- ugld 04/02/2018 14:08ugld ירדה ביום שישי 4 אחוז כשכול השוק ירד. תעודת סל פי 3 על חברות כרית הזהב JNUG ירדה בכלל 12 אחוז ביום שישי. זהב לא תמיד מגן בימים אדומים חזק.
- 13.שמואל 03/02/2018 19:24הגב לתגובה זוציטוט : "...כהערת אגב, בשיא השפל של המשבר בבורסה, תחילת 2009, נסחרה המניה במכפיל היסטורי של 8.1 ורוב האנליסטים..."
- ומה הטענה שלך? (ל"ת)שלמה גרינברג 04/02/2018 11:08הגב לתגובה זו
- שמואל 04/02/2018 14:49שלמה הנכבד, אין דבר כזה "שיא השפל" כמו שאין דבר כזה "שפל השיא". זה היה צריך להיות מובן מאליו, אבל דרשת הסבר לטענה וקיבלת. אתה יכול להמשיך להשתמש במפלצת הלשונית "שיא השפל" וגם "שפל השיא" כרצונך, כמו גם בלשון "אנחנו" כאשר הכותב, אתה מר שלמה, יחיד. או שאולי זה המתרגם האוטומטי מאנגלית. כי בתגובות אתה כותב בלשון יחיד. אפשר גם לכתוב מכפיל רווח 20 ללא התוספת "פעם", כי זה תרגום מאנגלית, ובעברית לא משתמשים ב- "פעם". בהיותך כותב בעל ניסיון רב, מר שלמה, אתה יכול לכתוב בעברית תקנית. לעומת זאת מכתבים צעירים אין לי ציפיות לכך, אבל ממך, כן.
- 12.אפי 03/02/2018 14:19הגב לתגובה זובאחרונה אנו עדים לאי שקט בשוק האג"ח שמוביל לאי שקט בשוק המניות. יש הרואים בהשטתחות העקומה מדד המנבא כיוון שלילי לשוק המניות. אודה שבעיני התהליך נובע מסיבות טובות שכן הציפיות לאינפלציה נובעות מציפיה להמשך הצמיחה,עליית השכר והתעסוקה. מכאן שיש לצפות שהתהליכים לאו דוקא יתפתחו זה על חשבון האחר. אשמח לשמוע את חוות דעתך וכיצד אתה רואה את השטתחות העקומה כמדד לשינויים בשוק. שבת שלום.
- שלמה גרינברג 04/02/2018 11:09הגב לתגובה זוהסיבות בהחלט טובות לכלכלה
- 11.שים 03/02/2018 13:40הגב לתגובה זואני עוקב אחרי כתבותיך וניתוחים. ממצה וטוב.תמשיך ככה
- 10.למר גרינבר 03/02/2018 12:55הגב לתגובה זומנית נדלן במז׳ ארה״ב, שעוסקת בנדלן. מה דעתך?
- לא עוקב (ל"ת)שלמהגרינברג 04/02/2018 11:09הגב לתגובה זו
- 9.האם החל התיקון? יום קשה בכל הגזרות יום ו' (ל"ת)יוסף 03/02/2018 08:08הגב לתגובה זו
- האם החל התיקון? (ל"ת)שלמה גרינברג 04/02/2018 11:10הגב לתגובה זו
- לשלמה 04/02/2018 15:49שעושים לי ככה. אתה על בטוח יודע הכל אז נא שתף אותנו בבקשה שלא יאכלו לנו תתחת ונמשיך לצבור רכוש כמו עד היום
- 8.שגיב כהן 02/02/2018 16:40הגב לתגובה זוחנה מירצקי עושה לי 120 אחוז לשנה קבוע כבר 24 שנים
- מה אתם מסמנים אדום גלמים? (ל"ת)שגיב 04/02/2018 15:49הגב לתגובה זו
- תמסור לה ד"ש (ל"ת)שלמה גרינברג 04/02/2018 11:10הגב לתגובה זו
- I 08/02/2018 11:08המספרים שמאן דהוא רשם למעלה ממש לא נכונים.
- אוהבים אותך כפרה (ל"ת)תוטדה לשלמה 04/02/2018 15:50
- מי זאת חנה מירצקי (ל"ת)יצחק 03/02/2018 18:41הגב לתגובה זו
- אם שלמה יאשר 04/02/2018 15:51היא תותחית כמוהו
- מי זאת חנה מירצקי? (ל"ת)מתעניינת 03/02/2018 15:26הגב לתגובה זו
- איך אני מגיע אלייה ? אין בגוגל (ל"ת)יעקבי 03/02/2018 08:12הגב לתגובה זו
- זה יותר טוב מגוגל (ל"ת)הראש של שלמה 04/02/2018 15:51
- סופר 03/02/2018 08:06הגב לתגובה זולוקחת לך 120% במקום 100% איזו חצופה.בקיצור ... את סיפורי פוגי שלך שמור לעצמך
- לסופר 04/02/2018 15:53אני מספר לך משהוא מהחיים ואתה לא מבין ומזלזל
- 7.יוסי 02/02/2018 11:19הגב לתגובה זוהאם יתכן שהתחום אטרקטיבי ואם תוכל לתת תחזית למניה בבקשה תודה
- שלמה גרינברג 03/02/2018 09:35הגב לתגובה זובאמת יוסי, זה מה שאתה מצפה שאתן? תחום הבטוח, כמו הפיננסי, תמיד היה מעניין וכעת לך ותגולל למשל ל : https://www.marketbeat.com/stocks/NASDAQ/NGHC/ ותחליט
- 6.אבי3 02/02/2018 10:15הגב לתגובה זואני יודע שזה ממש בהתחלה אבל מה אתה חושב על המהלך של באפט והשאר?לא ישפיע על חברות ביטוחי הבריאות(נניח unh) ושות׳?וגם-ראית שבאפט אמר שאובמה קייר זו תולעת בכלכלה באמריקה?העיקר התקשורת שיגעה אותנו שאם טראמפ יבטל אותו ישארו ״מיליוני אנשים ללא ביטוח״ איזה ביטוח....
- שלמה גרינברג 03/02/2018 09:37הגב לתגובה זואבל, כפי שכתבתי מדובר כרגע ב"מחשבות" בלבד. לגבי התקשורת מה עוד אפשר להוסיף?
- תודה על התגובה שלמה (: (ל"ת)אבי3 04/02/2018 10:29
- לאבי 02/02/2018 16:28הגב לתגובה זוהוא יייתן לך אכלה תשובה שרק תרוויח בגדול מימנו. הוא תותח אבל צנוע אז לחץ לפגישה אל תתבייש
- אבי3 02/02/2018 18:30רק חבל שהרבה מהקוראים שלך מתנהגים כמו ילדים בני 15 שעוד לא התבגרו, לא נורא נתגבר גם על הטרולים העלובים שחושבים שהם ליצני ביזפורטל , כנראה בבית ספר היו מגניבים ועכשיו נגמר להם הסוס אז זה מה שנשאר להם....
- 5.שאלות 02/02/2018 00:50הגב לתגובה זוכמובן שאין קשר בין המניות הללו
- שלמה גרינברג 03/02/2018 09:39הגב לתגובה זולמה שלא תיכנס לכול אתר פיננסי ותקרא, הכול שם.
- 4.יוסיניו 02/02/2018 00:47הגב לתגובה זוהיו מערכות הפעלה יותר מוצלחות, אבל MSFT ניצחה בזכות ההשתלטות על שוק מערכות ההפעלה והתוכנות הנילוות כמו OFFICE, בכח השיווק האגרסיבי שלה.
- 3.לגבי שיקום התשתיות 02/02/2018 00:29הגב לתגובה זוהוא מכיר כמובן בבעיית התשתיות, אבל טוען שאין סיכוי שימצאו מודל רווח שיהיה כדאי לשוק הפרטי (=מלבד אולי כבישי אגרה). מדובר על בעיות קשות במערכות הביוב והניקוז ועוד.
- שלמה גרינברג 03/02/2018 09:54הגב לתגובה זואני מעריץ של קרוגמן וקורא באדיקות כול מאמר שלו (לא תמיד מסכים עם דעותיו). בצד הפרסונלי לעומת זאת קרוגמן הוא מאלו שהתיעוב שלהם מהנשיא ממש זועק השמימה. הוא אפילו הודה בכך לאחרונה לאחר שטראמפ "בחר" בו כאחד מחמשת מקבלי פרס הפייק ניוז בגלל מאמרו ערב הבחירות בו הזהיר את צבור המשקיעים לברוח מיד מהבורסה במקרה שטראמפ ייבחר כיוון שהבורסה תתמוטט. אמר קרוגמן, "אני מודה שכתבתי מהלב ולא מהראש". איני מסכים שאין סיכוי שימצאו מודל שהרי המודל קיים. ראה תגובתי לכתבה האחרונה של קרוגמן בניו יורק טיימס Thank you for participating on NYTimes.com. Your published submission can be found at this link: http://www.nytimes.com/2018/02/01/opinion/trump-appointees-incompetent.html?comments#permid=25799334
- 2.אלירן 01/02/2018 21:13הגב לתגובה זומה דעתך על עליבאבא ועל התגובה המוגזמת היום בשוק לכך שהם פיספסו בקצת את התחזית של האנליסטים?האם ניתן לראות בכך התחלה של תיקון אחרי גל העליות?
- שלמה גרינברג 03/02/2018 09:58הגב לתגובה זותיקון כבר היה נחוץ ממזמן ועל כך אני כותב כמעט כול שבוע. לגבי התגובות, גם על כך אני כותב כול הזמן. השוק מגיב להשוואות עם הקונצנזוס שהפך המדד והחליף למעשה את המצב העסקי האמיתי.
- מצטרף לשאלה (ל"ת)רועי 02/02/2018 08:37הגב לתגובה זו
- איני עוקב מקרוב (ל"ת)שלמה גרינברג 02/02/2018 08:35הגב לתגובה זו
- 1.שאלה 01/02/2018 19:52הגב לתגובה זווזה שכול אחד שיכנס ליועץ השקעות בבנק או בכול מקום - הנל מתוכנת לחשוב על "סיכון" רק בהקשר של חלוקה בין אחוז מניות לאגח. בעוד שבפועל החלוקה צריכה להיות בין מזומן לכול השאר. הרי אם יהיה תיקון אמיתי (של 10-20 אחוז) אז גם סביר שתהיה בריחה מהכול - מניות, אגח וזהב. רק אתמול גרינספאן דיבר על בועת מניות ובועה יותר גדולה באגח. כול יועצי ההשקעות מקובעים בעולם שבו אתה חייב להחזיק אגח כי יש אינפלציה.
- שלמה גרינברג 02/02/2018 08:55הגב לתגובה זויועצי הבנקים שאני מכיר בישראל הם אנשים שמדקלמים הנחיות ממרכז נ"ע. לגבי גרינשפן, שאני עוקב ומעריץ מאז תחילת שנות השמונים, צריך גם להכיר את ההיסטוריה שלו. גרינשפן, שגדל בליהמן כברוקר, אוהב הצהרות סנסציוניות מחד ומתנגד נמרץ לרגולציה מאידך. הנאום השבוע היה חזרה די מדויקת על נאומו המפורסם מנובמבר 1996 אז הזהיר מפני הבועה הטכנולוגית ומאותו רגע עלה השוק ברציפות משך 3.5 שנים לשיא הבועה. לאחר שבועת 2000 התפוגגה הוא גם התנגד בצורה חדה לרגולציה מה שהוביל רבים להאשימו במשבר 2008.
- אברהם קרן 02/02/2018 07:44הגב לתגובה זו.
- אלכס 03/02/2018 22:25אפשר לבדוק בשניה כל טענה. הזהב עלה עם שוק המניות, וכששוק המניות נפל ב-2008, הזהב נפל איתו. לאחר מכן, ב-2011 בערך, הזהב החל לעלות, אבל כך גם שוק המניות.
- אינדיאנים 02/02/2018 16:36כול "אינדיאני" ממוצע מכיר היום בלי סוף תעודות סל בחסר פי 3. אין להם מה לחפש בזהב - תהיה התנפלות היסטרית על התעודות הנל ולא על הזהב. לדעתי לא רלוונטי דוגמאות מ 2008 שאז בקושי היו סמרטפונים ורשתות חברתיות וכו.