מי אמר שאי אפשר להכפיל את סין? השינויים במדדים המרכזיים
13 שנים עברו מאז שחברת המדדים העולמית FTSE השיקה את מדד "FTSE China 25", אשר נועד לתת למשקיעים בעולם חשיפה לשוק המניות הסיני. מדד זה הפך עם השנים לבנצ'מרק של ממש עבור אותם משקיעים אוניברסליים, כאשר במקביל, חלה עלייה משמעותית במספר המניות שעומדות בקריטריונים של המדד.
בסוף השבוע עתיד להתרחש אירוע מהותי שמעיד על השינוי הפיננסי הגדול שעברה סין בעשור האחרון - מדד ה-FTSE יעקוב אחר ביצועי 25 חברות סיניות גדולות נוספות שנסחרות בבורסת הונג קונג (מסווגות כ-H Shares, Red Chips או P Chips), ושמו ישונה ל-"FTSE China 50". נציין, כי המצטרפות החדשות יהוו כ-20% מהמדד, היות ושווי השוק שלהן נמוך מזה של 25 הקיימות.
תהליך ההכפלה מעבר להרחבת כמות המניות במדד, יבוצעו שינויים הנוגעים למגבלות שווי השוק של המניות הנכללות, וכן המדד יחושב באופן דומה למתודולוגיות המקובלות במדדי המניות הגלובליים של FTSE. לצד השינוי הצפוי, FTSE תשיק גם מדד נטו (Net) על מנת לאפשר למשקיעים מוסדיים זרים ליהנות מהיבטי המיסוי.
על מנת למנוע מצב בו ביום העדכון, 25 המניות הקיימות במדד לא יקבלו היצעים משמעותיים, ומנגד 25 החדשות לא יפגשו עם ביקושים גבוהים, FTSE מבצעת את תהליך השדרוג כ"נדידה" בשלושה שלבים במסגרת תהליך שימשך שלושה חודשים, החל מ-22 בספטמבר 2014 (יום העדכון) ועד ל-24 בנובמבר 2014.
- סין וקטאר - הסכמים לעסקאות נפט וגז; סין מנסה להפחית את התלות בארה"ב
- אפל נפרדת מסין? ייצור האייפונים צפוי לעבור להודו עד סוף 2026
כאמור, בחודש אוקטובר הקרוב יבוצע עדכון משקולות נוסף בו המצטרפות יקבלו שליש נוסף למשקלן על חשבון המניות הוותיקות, ובנובמבר יסתיים התהליך עם התאמה נוספת של שליש המשקל הנותר בין החדשות והוותיקות.
נציגות חדשות (אבל מוכרות בישראל)
הבשורה המרכזית של הכפלת כמות המניות, היא הרחבת הפיזור הסקטוריאלי של מדד היחס של סין. בעוד שכיום, חברות מהסקטור הפיננסי תופסות משקל אדיר של 53% מהמדד, לאחר העדכון, הן צפויות לאבד נתח של כ-10%, כאשר הבנקים (CCB, ICBC, ובנק אוף צ'יינה) ירכזו את עיקר ההיצע. מנגד, יתווספו למדד נציגות מהסקטורים של הצריכה הבסיסית, תעשיה ותשתיות, ובנוסף, חברות האנרגיה והתקשורת יקבלו משקל גבוה יותר במדד.
פילוח סקטוריאלי: פוטסי סין 50* מול פוטסי סין 25
מבין 25 החברות החדשות שיכנסו למדד, ניתן למצוא נציגה בולטת שהצרכן הישראלי מכיר היטב. מדובר בחברת LENOVO, יצרנית מחשבים אישיים, טאבלטים, סמארטפונים וציוד היקפי. לנובו, שהחלה את צמיחתה המטאורית לפני עשור בדיוק אחרי שרכשה את חטיבת המחשבים האישיים של IBM, המשיכה במסע הרכישות בקניית יצרנית האלקטרוניקה הבידורית NEC מיפן, ולאחרונה רכשה את יחידת השרתים של אינטל ואת חטיבת הטלפונים הניידים של מוטורולה מידי גוגל.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
חברה נוספת שצפויה להיכנס למדד היא יצרנית כלי הרכב החשמליים BYD, שהינה גם יצרנית הסוללות הנטענות הגדולה בעולם, ביניהן סוללות ליתיום לטלפונים ניידים ולטאבלטים. מוצר הדגל של החברה הוא המכונית החשמלית מדגם e6 בעלת טווח נסיעה מירבי של כ-330 קילומטר. מאז שהשיקה דגם זה בשנת 2010, BYD הספיקה למכור אלפי יחידות בקולומביה ובריטניה, בהן הרכב משמש בעיקר נהגי מוניות.
לסיכום, דרישתם של המשקיעים הזרים בסין לפיזור נרחב יותר של המדד המוביל במדינה הביא לשינוי המיוחל, שיבוצע במהלך החודש. בהקשר זה נציין, כי כל המשקיעים במדד דרך מוצרי המדדים בארץ ובעולם ייהנו מהעדכון ללא צורך בפעולה כלשהי. סביר להניח כי ההד התקשורתי שילווה את המהלך והשיפור הצפוי במדד יגבירו אף יותר את העניין בקרב המשקיעים הזרים בסין.
- 1.רוני ט. 15/09/2014 10:51הגב לתגובה זופעם הבאה שאנחנו מדברים יעלה לי כבר כסף ?