רד הוט צילי פפר (רד הוט צילי פפר)רד הוט צילי פפר (רד הוט צילי פפר)

האם הקטלוג של רד הוט צ'ילי פפרז שווה 300 מיליון דולר?

וורנר מיוזיק וקרן ביין בדרך לרכישת קטלוג השירים של רד הוט צ'ילי פפרז תמורת 300 מיליון דולר; האם המוזיקה חוזרת להיות נכס השקעה מועדף? 

רן קידר | (1)

יותר משניים וחצי עשורים לאחר השקת נאפסטר, שהתחילה בגל שטילטל את עולם המוזיקה, ייתכן וההכנסות מעולם הסטרימינג מחזירות את המוזיקה לימים שבהם היתה נכס השקעה פופולרי, והפעם גם כנכס עמיד לעליות ריביות ואי ודאות כלכלית. לאחרונה פורסם כי וורנר מיוזיק (Warner Music) WWarner Music Group 2.17%   וקרן ההשקעות הפרטית ביין קפיטל (Bain Capital) מנהלות מגעים לרכישת קטלוג השירים של להקת הרוק רד הוט צ'ילי פפרז, בעסקה שעשויה להגיע להיקף של יותר מ־300 מיליון דולר. העסקה, שעדיין לא נסגרה סופית, מהווה חלק משותפות חדשה בין השתיים, הכוללת קרן בהיקף של 1.2 מיליארד דולר להשקעות בזכויות מוזיקה.

המיזם המשותף צפוי להרחיב את השקעותיו למיליארדי דולרים נוספים בשנים הקרובות, כאשר וורנר תספק את מומחיות ההפצה והניהול המוזיקלי, בעוד ביין תביא את עוצמת ההון שלה. לפי מנכ"ל וורנר, רוברט קינקל, החיבור יאפשר לקבוצה להפוך ל"יעד מועדף לרכישת קטלוגים בולטים", והוסיף "העניין שלנו הוא בטווח הארוך, בזכויות יוצרים אייקוניות עם תזרים מזומנים חזק שניתן לצמוח איתו לאורך זמן". 

לא על הוידאו לבדו

המהלך מתרחש על רקע מגמת התחזקות שוק זכויות המוזיקה בעשור האחרון, בעיקר בזכות תחיית תעשיית הסטרימינג. וורנר רכשה בעבר קטלוגים של דיוויד בואי (250 מיליון דולר) ודיוויד גואטה (100 מיליון דולר), ואילו קרן ביין שבה לתחום לאחר שנמנתה על משקיעי הרכישה של וורנר עוד ב־2004.

מחירי קטלוגים אמנם ירדו מעט מהשיא שנרשם ב־2022, אך נותרו גבוהים יחסית, ועומדים כעת על מכפיל ממוצע של 17.4 להכנסות השנתיות מהתמלוגים. לדברי אנג'לו רופינו, שותף בקרן ביין, "השקעות בזכויות שירים הוכיחו עמידות מרשימה גם בתקופות של משבר כמו הקורונה, ואנחנו רואים בהן נכסים אסטרטגיים לטווח ארוך".

העסקה הנוכחית, אם תושלם, תצטרף לשורת עסקאות ענק בתחום. בעשור האחרון חלה האצה ברכישת קטלוגי שירים על ידי חברות תקליטים, משקיעים מוסדיים וקרנות פרטיות. מגמה זו מונעת מהעלייה בסטרימינג, ירידת הריביות (עד 2022) וההבנה שזכויות מוזיקה הן נכס שמניב תזרים קבוע ויציב. הדבר נכון במיוחד לגבי קטלוגים של אמנים בעלי מוניטין בין-דורי, שהפכו לנכס השקעה מועדף על קרנות פרייבט אקוויטי כמו Blackstone, KKR, ו־Apollo

העסקה הבולטת ביותר מבין אלו שנעשו בשנים האחרונות היא רכישת הקטלוג של להקת קווין על ידי Sony Music וקרן Apollo ביותר ממיליארד דולר בשנת 2024, שהיא אחת העסקאות הגדולות אי פעם בתחום. אבל עוד לפניה, החל גל של עסקאות, שייתכן והגיעו לאחר משבר הקורונה העולמי, ובמסגרתן ב-2020 רכשה Universal Music את כל קטלוג היצירה של בוב דילן בכ-400 מיליון דולר, ובעקבותיה Sony רכשה גם את זכויות ההקלטה של דילן. באותה שנה מכרה גם סטיבי ניקס, סולנית פליטווד מק, 80% מקטלוג השירים שלה לחברת Primary Wave , בעסקה שמוערכת בכ-100 מיליון דולר.

בסוף 2021, מכר גם ברוס ספרינגסטין מכר את זכויות ההקלטה וההוצאה לאור שלו ל-Sony תמורת כ־500 מיליון דולר . דיוויד בואי, אייקון רוק נוסף, נמכר ל-Warner Music תמורת 250 מיליון דולר בתחילת 2022, Cעסקה שכללה את כל יצירתו מ־1968 ועד מותו. בשנת 2023 מכר ג'סטין ביבר את הקטלוג שלו לחברת Hipgnosis Songs Capital (בגיבוי Blackstone) תמורת כ־200 מיליון דולר.

קיראו עוד ב"גלובל"

וורנר מיוזיק בעצמה רכשה ב-2021 את קטלוג הלהיטים של דיוויד גואטה בעסקה של כ־100 מיליון דולר.

נכון לעכשיו, נציגי להקת רד הוט צ'ילי פפרז לא פרסמו תגובה רשמית.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    שווה יותר (ל"ת)
    RHCP 01/07/2025 20:12
    הגב לתגובה זו