לין: תקציב 2006 צריך לקצץ עוד במגזר הציבורי

תוך הגדלת השתתפות האוכלוסייה בכוח העבודה. הפתרון להשוואת היקפי המגזר הציבורי והפרטי טמון לפי נשיא איגוד לשכות המסחר במגזר השרותים
שי פאוזנר |

על תקציב המדינה לשנת 2006 להתמקד בשני יעדים מרכזיים: צמצום גודלו של המגזר הציבורי והגדלת השתתפות האוכלוסייה בכוח העבודה. כך אמר היום (א') אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, לקראת כנס קיסריה שידון במדיניות המאקרו כלכלית.

לדבריו, "מבנה המשק מחייב איזון בין המגזר העסקי-פרטי והציבורי. רק מדיניות של העברת כוח אדם באופן הדרגתי מהמגזר הציבורי לפרטי, תיתן את הדחיפה הנכונה לפיתוח המגזר הפרטי, כשעיקר הפוטנציאל להתרחבות ולקליטת עובדים טמון במגזר השירותים".

מנתוני ה-OECD עולה, כי משקל מגזר השירותים בעולם המערבי עומד על כ-70 אחוזים מהתמ"ג. בישראל משקלו של מגזר זה עומד על כ-60 אחוזים בלבד. לדברי לין, "משקל המגזר הציבורי מהווה עדיין נטל כבד על המשק. כ-33 אחוזים מסך כל המשרות במשק הן במגזר הציבורי. כל שני עובדים במגזר הפרטי 'נושאים על גבם' עובד אחד במגזר הציבורי".

לין מדגים: בישראל מוצעות כיום כ-2.4 מיליון משרות, מתוכם 780,000 משרות במגזר הציבורי ו-1.6 משרות במגזר העסקי. מתוכן - 330,000 משרות בתעשייה, ומעל למיליון משרות במגזר המסחר והשירותים, המהווה כ-44 אחוזים מכלל המשרות במשק. הדרך לצמצום המגזר הציבורי אינה לדעתו, באמצעות פיטורים אלא על ידי הנהגת מדיניות קשיחה, לתקופה של 5 שנים. מדיניות זו תמנע קליטת עובדים למגזר זה ותקבע עקרונות לניידות פנים, שיציעו מרחב קידום טוב יותר.

"המדינה צריכה להשקיע משאבים במגזרים להם יכולת מוכחת, בארץ ובעולם, להרחיב את שוק העבודה בישראל. לא ניתן לצמצם את המגזר הציבורי מבלי לספק תעסוקה אלטרנטיבית לעובדיו במגזרים אחרים. כיום, מגזר השירותים הוא היחיד שיכול לספק את מרבית מקומות העבודה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה