שיא חדש לגרעון המסחרי בארה"ב - 61 מיליארד דולר
שיא נוסף נרשם בגירעון המסחרי של ארה"ב. משרד המסחר האמריקאי מסר ביום שלישי, כי הגרעון המסחרי של ארה"ב עמד בפברואר על 61 מיליארד דולר. נציין, כי השיא הקודם נרשם בנובמבר אשתקד (2004), אז עמד הגרעון על 59.4 מיליארד דולר. נוסיף, כי בשווקים ציפו כי הגרעון יתרחב בשיעור של 59 מיליארד "בלבד", והמציאות הכתה גם את התחזית הפסימית הזאת.
ערך היצוא נשאר זהה לזה של ינואר ודצמבר ועמד על כ-100 מיליארד דולר לחודש. עם זאת, מחיר היבוא עלה בתקופה זו והדגש הוא על הנפט. עובדה זו מדאיגה רבים בשווקי ארה"ב, שכן כידוע מחירי הנפט המשיכו לעלות גם אחרי פברואר, דבר שמוביל למסקנה כי במרץ התרחב הגרעון עוד יותר.
נתון נוסף, עליו מתמקדים כלכלנים בארה"ב הוא הגרעון המסחרי בין ארה"ב לסין. גרעון זה ירד במעט לרמה של 13.9 מיליארד דולר, מרמה של 15.3 מיליארד דולר בינואר. לצורך השוואה, הגרעון המסחרי של ארה"ב עם חברי ארגון המדינות המתועשות (OPEC), עמד בפברואר על 6.3 מיליארד דולר, כמעט מחצית מהגרעון עם סין בלבד.
קטגוריה נוספת, אחריה עוקבים בשווקים, היא בתחום כלי הרכב. הגרעון המסחרי בתיחום עלה בכמיליארד דולר, לרמה של 11.3 מיליארד דולר בפברואר. יפן וגרמניה, פער של 4.1 מיליארד דולר ו-2.1 מיליארד דולר בהתאמה, "אחראיות" על יותר ממחצית מהגרעון המדובר. עם זאת, נציין כי חלק מהגרעון גם נובע מהחשבת ייצור מכוניות לשוק האמריקאי בקנדה ומקסיקו כייבוא לכל דבר.
בשווקים כמובן, לא אהבו לשמוע את הבשורות. מדדי וול סטריט נסחרים בירידות, זאת בשל "מפלצת" האינפלציה במטילה צילה על שווקי הכלכלה הגדולה בעולם מזה זמן מה.