יהלי רוטנברג
צילום: רונן טופלברג יח"צ עוגן

"שנת 2026 תהיה חשובה מאוד - שנת מבחן"

החשב הכללי רו"ח יהלי רוטנברג הציג תמונת מצב על כלכלת ישראל בכנס 'אלי הורוביץ לכלכלה וחברה' הוא שידר אופטמיות לגבי העתיד אבל היה גם זהיר: "כלכלת ישראל איתנה ומפגינה חוסן מרשים," אמר וציין, "החשש הוא סיכון משמעותי לדחיקת ההוצאות האזרחיות בחינוך, בריאות, רווחה ותשתיות" ובנוסף, "צריך להפחית את היחס חוב-לתוצר"

מנדי הניג | (1)

כנס אלי הורוביץ לכלכלה וחברה 2025, שנערך היום, הפגיש מומחים, מקבלי החלטות ואנשי עסקים לדון באתגרים ובסיכויים של הכלכלה הישראלית. במוקד הכנס עמדה הרצאתו של החשב הכללי במשרד האוצר, רו"ח יהלי רוטנברג, שהציג תמונת מצב מפורטת על חוסנה של הכלכלה הישראלית לצד האתגרים המרכזיים העומדים בפניה בשנים הקרובות.

החשב הכללי הציג תמונת מצב על כלכלת ישראל והאתגרים העומדים בפניה. "כלכלת ישראל איתנה ומפגינה חוסן מרשים", אמר רוטנברג, תוך שהוא מדגיש את הצורך בניהול פיסקלי אחראי על רקע הוצאות הביטחון הגבוהות. לדבריו, קיים חשש משמעותי כי הוצאות אלו עלולות לדחוק תקציבים המיועדים לחינוך, בריאות, רווחה ותשתיות, מה שדורש איזונים מדויקים.

רוטנברג התייחס לשנה הבאה כ"שנת מבחן" קריטית, שבה יש להחזיר את המרחב הפיסקלי ולגבש תקציב שייצר ודאות למשרדי הממשלה. הוא ציין כי הגירעון הנדרש לשנה זו יעמוד על 3-4%, מה שיחייב "הכרעות קשות" בבחירת סדרי עדיפויות. "משילות פיסקלית היא לא רק מספרים, אלא היכולת לבחור מה חשוב", הדגיש.

בנוסף, רוטנברג גם דיבר על קידום מודלים של שיתוף ציבורי-פרטי (PPP) כדי להקים תחנות כוח חדשות ופרויקטי תשתית נוספים. "זו הדרך שלנו להתמודד עם הצרכים הגוברים של המשק תחת מגבלות פיסקליות", הסביר. לדבריו, השקעות בתשתיות לא רק יסגרו את הפער הקיים, אלא גם יאיצו את הצמיחה הכלכלית ויחזקו את התחרותיות של ישראל במשק הגלובלי.

רוטנברג גם התייחס ליחס חוב-תוצר, שהפך לאחד המדדים המרכזיים לבחינת הבריאות הכלכלית של המדינה. "הפחתת היחס הזה היא משימה לאומית", אמר, והוסיף כי ניהול אחראי של הוצאות הביטחון במסגרת תכנון רב-שנתי יאפשר לשמור על יציבות כלכלית וחברתית. הוא הדגיש כי השילוב בין חוסן כלכלי, משמעת פיסקלית והשקעות אסטרטגיות בתשתיות הוא המפתח לצמיחה בת קיימא.

למרות האתגרים, רוטנברג הביע אופטימיות זהירה לגבי עתיד המשק הישראלי. "אני מאמין ביכולת שלנו לעמוד ביעדים, אבל זה דורש פעולה נחושה", סיכם. דבריו משקפים את הצורך במנהיגות כלכלית שתדע לשלב בין ניהול פיסקלי זהיר, השקעות חכמות וראייה ארוכת טווח. הכנס, שהיווה במה לדיונים מעמיקים על עתיד הכלכלה הישראלית, הדגיש כי המפתח להצלחה טמון ביכולת לקבל החלטות אמיצות תוך שמירה על האיזונים בין צרכי ההווה לחזון לעתיד.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    גולדנקנוף אוהב כלכלה איתנה (ל"ת)
    אנונימי 27/05/2025 17:07
    הגב לתגובה זו