יוסי בכר עונה למבקריו: "יציאת הבנקים מהקופות לא השפיעה על הרכבי הקופות"

מנכ"ל משרד האוצר לשעבר בכנס של "פורבס": "85% מהכספים של קרנות ההשתלמות וקופות הגמל הם של 2 העשירונים העליונים והנתון הזה צריך להילקח בכל פיתרון של רשת ביטחון כזו או אחרת"
שהם לוי |

על רקע הסערה האחרונה בשוקי ההון והמחלוקת הכבדה בין משרד האוצר למשרד ראש הממשלה בנוגע להיקפה של תכנית ההאצה למשק, עורך היום המגזין "פורבס" כנס בתל-אביב.

בכנס דיבר ד"ר יוסי בכר, מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, ואמר כי "הממשלה צריכה להתערב במקום שיש כשלי שוק והבעיה היא מאקרו כלכלית. 85% מהכספים של קרנות ההשתלמות וקופות הגמל הם של שני העשירונים העליונים של האוכלוסיה והנתון הזה צריך להילקח בכל פיתרון של רשת ביטחון כזו או אחרת. אחד הדברים שאנחנו מתעסקים איתו יותר מידי הוא הפיתרונות לשוק ההון ופחות מידי מחפשים פיתרונות לשוק הריאלי."

עוד אמר בכר, כי "שוק ההון אמור לתמוך בשוק הריאלי. לפי עניות דעתי הבעיה היא שבשוק הריאלי אנחנו נמצאים בהאטה משמעותית, הצריכה הפרטית פחות או יותר נעצרה, יש צמצום גם בזירת הייצוא, ביפן ובארה"ב המשקים נמצאים במיתון ואין אפשרות שזה לא ישפיע עלינו. אין ספק שאנחנו גולשים למיתון, תסתכלו על הגבייה של מס הכנסה - מיסים עקיפים, מס ערך מוסף (מע"מ) - התמונה שם לא מזהירה.

עוד אמר בכר כי "אני לא יכול לומר שלממשלה אסור להתערב בכל מזג אוויר. גם אם היינו לוקחים את הרגולטורים הכי טובים בעולם אני חושב שהתוצאות שהם היו מביאים לא היו טובות בהרבה".

בנוגע לחסכון לטווח ארוך בישראל אמר בכר כי "מדובר על 600 מיליארד שקל, כמעט חצי מזה הוא בקרנות פנסיה וותיקות - 250 מיליארד שקל. משקלן של אג"ח מיועדות בקרנות הפנסייה הוותיקות הוא 60% ויותר. הגיל הממוצע של החוסכים בקרנות החדשות הוא בין 35-40 שנים החיסכון הוא לטווח ארוך ובטווח הארוך באמת לא צריך לעניין מה שקרה היום. בכ-300 מיליארד שקל מתוך ה-600 מיליארד שקל הבעיה לא גדולה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה