"אבוי למנהל תיקים שמשנה את התיק בעקבות מדד אחד, ואבוי לבנק מרכזי שמשנה גישה בעקבות מדד אחד"

כך מגיבה ורד דר, הכלכלית הראשית בפסגות, למדד יולי שזינק ב-1.1%. לידר שוקי הון: השחר יסבול ממדד יולי, אך הוא אטרקטיבי
עדי בן ישראל |

מדד המחירים לצרכן זינק ב-1.1% בחודש יולי ותפס את האנליסטים, שוב, מופתעים. סעיף הדיור שעלה ב-2.4% היה המנוע העיקרי שדחף מעלה את המדד, לאחר שבחודש שעבר ירד סעיף זה ב-0.2% ומיתן את העלייה הכוללת במדד.

בשוק ההון, כמו בבנק ישראל, חצויות הדעות. יש המאמינים כי צריך לטפל באינפלציה בקשיחות ויש הסבורים כי צריך לתת להאטה הכלכלית לעשות את שלה ולמתן את האינפלציה.

"אבוי למנהל תיקים שמשנה את התיק בעקבות מדד אחד, ואבוי לבנק מרכזי שמשנה גישה בעקבות מדד אחד". אמרה ורד דר, הכלכלנית הראשית בפסגות, בשיחת ועידה שערכה עם יועצי ההשקעות בפסגות בעקבות מדד יולי. דר מעריכה שבנק ישראל לא יעלה את הריבית בסוף החודש, אך ציינה כי "ההחלטה אודות הריבית הינה החלטה של אדם אחד, נגיד בנק ישראל, שיכול בקלות להחליט שאינו רוצה לקחת את הסיכון מאינפלציה".

בפסגות מאמינים כי המדדים הבאים יהיו נמוכים יחסית, אם הנפט לא יפתיע לרעה. רועי ורמוס, מנכ"ל פסגות, ציין כי עליית האינפלציה מחייבת לשמור על רכיב צמוד מדד משמעותי, בנוסף לרכיב השקלי.

"לצד הסיכונים", הדגיש ורמוס, "רמת האינפלציה הגבוהה מייצרת הזדמנויות לניצול יתרונות המיסוי דרך השקעה בקרנות נאמנות פטורות הנהנות מתשלום מס על הרווח הריאלי בלבד".

גם בבית ההשקעות לידר שוקי הון מאמינים כי בהמשך השנה צפויים מדדים נמוכים יותר מזה שראינו ביולי. בשוק הסולידי מגיבים היום השחרים הארוכים בירידות של כ-0.2% ובלידר מציינים כי השחרים ימשיכו להפגין חולשה השבוע בשל החשש מהאינפלציה.

"יחד עם זאת", אומרים בלידר, "בעולם קיימים סימנים ברורים להאטה גוברת וצמיחה שלילית באירופה וביפן ברבעון השני. גם ישראל היא חלק מהכפר הגלובלי. אנו מאמינים כי החשש מסטגפלציה יתפוגג וצפויים מדדים נמוכים בחודשים הקרובים. השחר הארוך נראה אטרקטיבי והתשואה על הממשלתי שקלי 0219 צפויה לרדת ל-5.5% בחודשים הקרובים".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה