דויטשה בנק: "החברה לישראל יכולה לעלות יותר מכי"ל"
מתחילת השנה זינקה מניית כיל ביותר מ-30%, אולם מניית החברה לישראל, אשר כיל מהווה כ-80% מסך החזקותיה, עלתה רק בכ-4%. מהיית החברה לישראל נסחרת היום בדיסקאונט של 30% לעומת ה-NAV של החברה (שווי נכסי נקי) - שפל היסטורי לעומת ממוצע דיסקאונט של 8% משנת 2004. בבית ההשקעות דויטשה בנק מנסים להסביר את מהות האנומליה, תוך שהם מגיעים למסקנה כי הדיסקאונט אינו מוצדק ומעלים המלצה ל"קנייה" מ"החזק" עם מחיר יעד של 6,000 שקל למניה (זינוק של 40% ממחיר השוק כיום).
החברה לישראל מחזיקה 52% מכי"ל, והאנליסטים צופים כי ענף הדשנים יהווה כ-75% מסך ה-EBITDA של החברה לישראל ב-2008. "אנו צופים כי הדיסקאונט ל-NAV יחזור לממוצע, מה שאומר שמניית החברה לישראל יכולה לעלות בצורה יותר משמעותית מאשר כי"ל", אומרים האנליסטים.
ב-10 השנים האחרונות התנהגו מניות כי"ל והחברה לישראל בקורלציה של 99%, אולם קורלציה זו הופרה בחודשים האחרונים, כאשר כי"ל המשיכה לעלות אולם החברה לישראל התמתנה. מניית כי"ל זינקה ב-65% מנובמבר האחרון, אולם החברה לישראל עלתה רק ב-13%.
"האם צריך להאשים את צים?", שואלים האנליסטים, תוך שהם מתייחסים להערכות כי ערכה של צים ירד בחודשים האחרונים לאחר תוצאות מאכזבות ב-2007 ותצוגה גרועה של החברות בענף התובלה הימית. לטענת האנליסטים לא זו הסיבה: "צים מהווה רק כ-6% מהחזקותיה של החברה לישראל, כך ששינויים בערכה לא צריכים להשפיע בצורה גדולה כל כך על החברה האם, החברה לישראל".
בעקבות הניתוח, האנליסטים מגיעים למסקנה כי הדיסקאונט בחברה לישראל אינו מוצדק, וממליצים לקנות את המניה, תוך שהם מדגישים כי הסיכונים העיקריים הם קשיים שעלולים להתגלות בהתרחבות בחו"ל והשקעות בשוק הרכב, שם יש לה ניסיון דל יחסית.