מחקר נוסף מוכיח: הקופקסון של טבע יעילה מהרביף

המחקר הוכיח כי לחולים שטופלו באמצעות התרופה של חברת טבע, היה סיכוי נמוך יותר להישנות מחלת הטרשת הנפוצה מאשר אלו שטופלו באמצעות הרביף
שהם לוי |

מחקר רטרוספקטיבי שנערך לחולי הטרשת הנפוצה או ה-RRMS, שטופלו על ידי הקופקסון או מנה גבוהה של האינטרפרון beta-1a הידוע בשם הרביף, הוכיח כי לחולים שטופלו בצורה סדירה על ידי הקופקסון של חברת טבע חו"ל, היה סיכוי נמוך יותר להישנות המחלה. רמת המובהקות של התוצאות מדהימה מבחינה סטטסיטית (p=0.0049) כלומר ישנו סיכוי של פחות מחצי אחוז להישנות המחלה בקרב החולים שטופלו באמצעות הקופקסון.

תוצאות הניסוי, "השוואה בין התוצאות מקרב החולים במחלת הטרשת הנפוצה שטופלו באמצעות האינטרפרון Beta-1a, הוצגו ב-22 לאוקטובר 2007, בועידה ה-10 שנערכה באירופה לפארמה אקונומיקס. המחקר ניתח את הנתונים שנאספו מ-845 חולים שונים, במטרה לאמוד את הקשר בין השימוש בתרופה לבין העלויות הרפואיות, לצד הסיכוי להישנות המחלה בקרה המטופלים.

"העלויות הרפואיות הן פאקטור חשוב בטיפול במחלות כרוניות כמו הטרשת הנפוצה ", אמר MerriKay Oleen-Burkey, פרופסור במעבדות המחקר של טבע. "הממצאים של המחקר לא רק מצביעים כי הקופקסון מספקת לחולים טיפול טוב גרידא, אלא מה שיותר חשוב הוא כי הסיכון בהישנותה קטן..."

בסיס הנתונים שנאסף במעבדות רפואיות בארה"ב נוגע לממצאים שנאספו החל מספטמבר 2001, עד לחודש יוני 2006. במטרה לערוך את ההשוואות מבחינה סטטסיטית נעשה שימוש ברגרסיות מרובות משתנים. אלו נערכו בין הקופסקון לבין הרביף, ואמדו את הישנות המחלות והטיפולים הרפואיים הנלווים לשימוש בתרופות.

המחקר נגע לאוכלוסיית מדגם ראשונה שלא טופלה בעבר וכללה 845 תצפיות וכן עוד מטופלים שכבר החלו טיפול בטרשת הנפוצה בעבר שהיוו עוד 410 תצפיות נוספות. הקבוצה הראשונית כללה מספר חולים שהחלו אמנם בטיפול מקדים באמצעות הרביף או הקופקסון, והיה ברשותם כיסויי ביטוחי לשימוש בתרופות עם יתרה של 24 חודשים לפחות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה