נזק של מעל 150 מ' שקל למשק עקב תרופות וטרינריות פיראטיות
קובי לוסטגרטן, יו"ר ענף הווטרינריה בהתאחדות התעשיינים, שלח מכתב למשרד הבריאותו ובו הצהיר: כ-20%-25% מהתרופות הווטרינריות המיועדות לבעלי חיים והנמצאות בשימוש בישראל, הן תרופות פיראטיות ומזויפות שלא נרשמו כחוק ע"י הרשויות המוסמכות ועלולות לסכן גם חיי בני אדם הנחשפים למוצרי מזון מן החי, המטופל בתרופות אלה. מדובר למעשה ביותר מחצי מיליון מנות טיפול מזויפות בהיקף כספי של כ-50 מיליון שקל.
במכתב ששלח למנהל היחידה לפשיעה פרמצבטית במשרד הבריאות, מיקי אריאלי טוען לוסטגרטן, כי מדובר בתרופות שחלקן מזוייפות לגמרי וחלקן האחר עורבב עם חומרים שונים או נמהל עם חומרים שלא אושרו ע"י משרד הבריאות והשירותים הווטרינריים.
כן מדובר בתרופות שיוצרו בישראל, נגנבו מהחברות המייצרות, הוברחו לשטחי הרשות הפלשתינאית ולבסוף חזרו לישראל לאחר שפג תוקפן או שנשמרו בתנאים בלתי נאותים. מדובר בהעתקת קופסאות והכנסת תרופות מזוייפות וכן מדובר במוצרים המוברחים לישראל שיוצרו בייצור מחתרתי במעבדות ביתיות או במקומות פיראטיים אחרים. כן מדובר בייצור עצמי של רוקחים ישראלים מבלי שהתרופות עברו אישור של הגורמים המוסמכים לכך, שאינו עומד בתקנות הרוקחים. כמו-כן מתגברת התופעה של גופים אופורטוניסטים המשווקים תרופות (גם רשומות) ללא אישורים מתאימים מטעם הרשויות.
לוסטגרטן הדגיש, כי הנזק הכספי למשק כתוצאה מתופעות כאלה מגיע ל- 150-200 מיליון שקלים לשנה, כאשר הנזק הישיר לענף הווטרינריה נאמד בכ-50 מליון שקלים בשנה.