התעשיינים אופטימים לגבי העמלות ובעד תקציב דו שנתי
בעקבות יקור העמלות הצפוי בבנקים - 53% מהתעשיינים הבכירים מאמינים שיגיעו להסדר עם הבנקים וישלמו עמלות מופחתות, 15% יעברו לבנקים זולים יותר, 26% יצמצמו את מספר הבנקים איתם הם עובדים ורק 6% ישלימו עם הייקור וישלמו עמלות יקרות. כך עולה ממשאל שנערך בקרב חברי ועד הפועל של התאחדות התעשיינים, המונה כ-80 תעשיינים בכירים.
התעשיניים נשאלו מי לדעתם היה הגורם שהשפיע ביותר על מצב התעשייה והמשק בשנת 2006? 30% מהתעשיינים סבורים כי חסן נסראללה; 27% מסרו, כי אולמרט הוא הגורם המשפיע ביותר; 13% מהתעשיינים הבכירים סבורים כי וורן באפט היה הגורם המשפיע ביותר על מצב התעשייה והמשק; אחוז דומה סבור כי היה זה איסמעיל הנייה אשר השפיע ביותר בשנת 2006 על מצב התעשייה והמשק; 10% מהתעשיינים הבכירים סבורים, כי שר האוצר, הירשזון היה הגורם שהשפיע ביותר על מצב התעשייה והמשק ו-7% בלבד סבורים כי ג'ורג' בוש היה הגורם שהשפיע ביותר על מצב התעשייה והמשק בישראל בשנת 2006.
יהודה (יודק'ה) שגב, מנכ"ל התאחדות התעשיינים הוסיף, מהמשאל עולה כי אצל 20% מהתעשיינים הבכירים מהווים ניירות הערך אפיק ההשקעה הנזיל העיקרי. אחוז דומה דרג את צמודי המדד כאפיק ההשקעה העיקרי שלו. 18% מהתעשיינים הבכירים דרגו את קרנות הנאמנות כאפיק ההשקעה הנזיל העיקרי שלהם, 13% דווחו כי אפיק ההשקעה הנזיל העיקרי שלהם הוא מטבע חוץ, 10% דרגו את הבורסה כאפיק ההשקעה הנזיל העיקרי שלהם; 8% דרגו את צמודי המט"ח כאפיק ההשקעה הנזיל העיקרי שלהם.
מהמשאל מתברר, כי 70% מהתעשיינים הבכירים לא משקיעים בבורסות בחו"ל.
עוד עולה מהמשאל של ועד הפועל בהתאחדות התעשיינים כי 69% מהתעשיינים הבכירים תומכים בהמלצה להנהיג תקציב מדינה דו שנתי. יצויין כי מדובר בהמלצתה של ועדת המשנה לתחום החברתי כלכלי של הוועדה הבוחנת את מבנה המשטר בישראל.