הפסקת האש נכנסה לתוקף
אחרי עוד סוף שבוע אלים ברצועת עזה ובשדרות, סיכמו אמש במפתיע ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ויו"ר הרשות, אבו-מאזן על הפסקת אש. אבו-מאזן התקשר לאולמרט והודיע לו כי סיכם עם כל הארגונים הפלשתינים על הפסקת הפעולות האלימות מעזה החל ב-6 בבוקר. יו"ר הרשות אמר כי הוא מצפה שבתגובה ישראל תפסיק את כל הפעילות הצבאית ברצועה. אחרי התייעצויות שערך אולמרט, הוא הודיע לאבו מאזן כי ישראל תקבל עליה את תנאי הפסקת האש, מתוך תקווה שזו תחזיק מעמד ותשרת את שני הצדדים.
אולם גם הבוקר התעוררו תושבי שדרות לקול מערכת הכריזה "צבע אדום", המתריעה על ירי קסאמים. דקות לפני כניסת הפסקת האש עליה סיכמו שני המנהיגים, 3 רקטות קסאם נורו לעבר יישובי הנגב המערבי. אחת נחתה בתחום העיר שדרות, ושתי האחרות בשטחים פתוחים במועצה האזורית שער הנגב. עד כה לא דווח על נפגעים. ''מוכנים להפסיק את הקסאם'' הפלשתינים הודיעו כי הם מוכנים להפסיק את ירי הקסאם אם ישראל תפסיק את פעילות הצבא לכתבה המלאה מוקדם יותר אמש, נפגשו נציגי הארגונים הפלשתינים עם ראש הממשלה איסמאעיל הנייה, כדי לדון בהפסקת האש. במהלך הישיבה הוסכם כי הפעולות נגד ישראל תופסקנה ללא כל חריגה או הפרה, כל זאת בתנאי שישראל תקיים גם היא מצידה הפסקת אש. הפסקת האש המלאה אמורה להיכנס לתוקף החל מהיום בשש בבוקר.
אבו-מאזן אמר לאולמרט כי גם החמאס, הג'יהאד האיסלמי וועדות ההתנגדות העממית הסכימו להפסיק את כל הפעולות האלימות בעזה. אבו-מאזן אמר לאולמרט שבמסגרת ההבנות יופסק ירי הרקטות, חפירת המנהרות, ושליחת המחבלים המתאבדים. הפסקת האש הכוללת תכנס לתוקף הבוקר בשעה שש. המטרה: להגיע להפסקת אש גם בגדה יו"ר הרשות הודיע לאולמרט כי כל הארגונים הפלשתינים מחויבים להפסקת האש. "אני מצפה שבתגובה ישראל תפסיק את פעילותה הצבאית בעזה ותוציא את כוחותיה משם", אמר אבו-מאזן לראש הממשלה. בעקבות השיחה ערך אולמרט שורת התייעצויות עם שרת החוץ ציפי לבני, עם שר הביטחון עמיר פרץ, עם שרי הקבינט ועם ראשי מערכת הביטחון.
גורמים בכירים בסביבת יו"ר הרשות אבו-מאזן אמרו הלילה כי הפסקת האש היא פרי של מאמצים רבים בימים האחרונים. הם הביעו תקווה כי הפסקת האש אכן תצא לפועל. "כולם צריכים עכשיו להתפלל", אמרו. "ילד אחד שיעשה שטות יכול למוטט את כל ההסכמות ולכן צריך להתנהג באחריות ובזהירות רבה בימים הקרובים".
בסיום ההתייעצויות הודיע אולמרט לאבו-מאזן כי הואיל וישראל פעלה ברצועת עזה בתגובה לפעולות הטרור, הרי שעם הפסקת האש ישראל תפסיק את פעילותה הצבאית, ותוציא את כוחותיה מעזה. "אנו מקווים שהפסקת הפעילות האלימה תחזיק מעמד ותשרת את שני הצדדים", אמר אולמרט לאבו-מאזן.
השניים סיכמו להמשיך ולהידבר על הרחבת הפסקת הפעילות האלימה גם ביהודה ושומרון. יו"ר הרשות אמר לראש הממשלה כי בכוונתו לשוב לרמאללה ביום שני כדי להגיע להסכם גם עם הארגונים בגדה על הפסקת אש. לפיכך, ביקש יו"ר הרשות מראש הממשלה כי ישראל תיערך גם להפחתת פעילותה הצבאית גם בגדה כדי להבטיח רגיעה. אולמרט קיבל את ההצעה שהגדיר כלא רצינית במהלך הלילה קיים שר הביטחון עמיר פרץ סדרת התייעצויות ביטחוניות דחופות עם ראשי מערכת הביטחון במטרה לקבוע כיצד תתבצע הפסקת האש, ומה יהיו הנהלים החדשים שלפיהם יפעל צה"ל. בלשכת שר הביטחון אמרו כי הם לוקחים ברצינות רבה את ההחלטה להגיע להפסקת אש.
ארה"ב הודיעה הלילה כי היא מקבלת בברכה את הפסקת האש. "אנחנו מברכים על ההודעה ורואים אותה כצעד חיובי של התקדמות", אמר דובר הבית הלבן, אלכס קונאנט. "אנחנו מקווים שהיא תוביל לפחות אלימות בקרב האזרחים הישראלים והפלשתינים".
ההודעה על הפסקת האש מגיעה בסיומו של שבוע עמוס בהתנצחויות ועימותים קשים בין ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לשר הביטחון, עמיר פרץ, בדיוק סביב סוגיה זו. ביום ראשון שעבר שוחח פרץ עם יו"ר הרשות אבו-מאזן בנושא הפסקת האש, ועורר זעם רב אצל ראש הממשלה, שראה בכך עקיפה של סמכותו ואסר על פרץ להמשיך במגעים.
העימות בין השניים הסלים במהרה והגיע עד כדי איומים מרומזים מצד לשכת אולמרט, כי שר הביטחון יפוטר בגלל מהלכיו. בלשכת ראש הממשלה אף השתמשו בחומר מודיעיני מסווג כדי להוכיח לכאורה כי השיחה בין פרץ לאבו-מאזן היתה חסרת חשיבות ולא עסקה כלל בהפסקת האש, אלא נועדה רק לשפר את מעמדו הפוליטי של פרץ בציבור ולהציג אותו כאיש שלום.
על רקע זה, מפתיעה העובדה כי לבסוף קיבל אולמרט את ההצעה להפסקת אש, שלדבריו כלל לא הייתה רצינית רק בתחילת השבוע שעבר