הביקוש לתירס בארה"ב צפוי לצמוח בכ-5% בשנה הקרובה

על רקע המשך הגידול בצריכת אתנול כמקור לדלק חלופי. כיום מוקמים מעל ל-36 מפעלים חדשים ברחבי ארה"ב להפקת אתנול
יניב לפן |

העקרון הבסיסי, המניע מחירים בשווקים מתוקנים, של היצע וביקוש מעלה את המורל בקרב החקלאים העוסקים בגידול יבולי תירס. העליה החדה במחירי הנפט הגולמי בשנתיים האחרונות דחפה את השווקים לחיפוש אחר מקורות אנרגיה חלופיים. תחליף לבנזין המופק מנפט גולמי, אשר נראה היום כתחליף המשמעותי ביותר המקובל על ידי השווקים הינו הדלק המופק מאתנול. מקור מרכזי לאתנול בארה"ב הינו התירס.

כיום מוקמים מעל ל-36 מפעלים חדשים להפקת אתנול ברחבי ארה"ב בנוסף ל-100 שכבר קיימים ועובדים. כ-12% מיבול התירס האמריקני מוקצה ליצור אתנול, לדברי אנליסטים השיעור צפוי לצמוח לסדרי גודל של 23% עד שנת 2014. האנליסטים מוסיפים ואומרים כי כבר בשנה הקרובה הביקוש ליבול צפוי לצמוח בכ-5%-6%.

האנליסטים בשווקים טוענים, עם זאת, כי הירידה האחרונה ביצוא התירס והגידול במלאי צפויים לענות על הגידול הצפוי בביקוש בשנה הקרובה. המחירים, המיצגים בין היתר את הפוטנציאל הטמון בסחורה צפויים להכתיב את הנעשה בשווקים באשר להיצע. באם המחירים יעברו את רמת ה-2.4 דולר צפויים חקלאים רבים לגדל יותר תירס על חשבון יבולים אחרים כמו פולי סויה.

באם ימשיכו מחירי הנפט הגולמי לעלות, טוענים אנליסטים רבים, כוחות ההיצע והביקוש צפויים להמשיך ולדחוף את המחירים מעלה ולשקף גם פוטנציאל ארוך טווח.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה