נאומו של גרינספאן החליש את הדולר ב-0.5% נוספים
יום לאחר העלאת הריבית בארה"ב, והדולר האמריקני לא מצליח לבלום את ירידתו למול השקל הישראלי. אחר הצהרים פרץ הדולר את רמת התמיכה של 4.6 שקל, כשאיבד כ-0.39% נוספים למול השקל ושערו היציג נקבע על רמת 4.588 שקל. ברקע לירידות, היחלשותו של המטבע האמריקני בעולם לאחר נאום הפדרל ריזרב אמש.
אמש כאמור, פירסם נגיד הפדרל ריזרב, אלן גרינספאן את גובה הריבית הבסיסית על הדולר. כצפוי, הבנק המרכזי העלה את הריבית בפעם ה-13 ברציפות בשיעור של 0.25% לרמה של 4.25%. מה שעניין את המשקיעים בהודעת הנגיד, היה רמיזות לגבי העתיד, וירידתו של הדולר למול העיקריים פירשה את דברי הנגיד כי תהליך העלאת הריבית לקראת סיום.
בעולם
היום נסחר הדולר בטווח ועומד כעת סביב הרמה של 1.2020 אל מול האירו, סביב הרמה של 118.65 אל מול היין וסביב הרמה של 1.7705 אל מול הסטרלינג. הדולר נותר פגיע, לאחר שאתמול פירשו המשקיעים את דבריהם של בכירי ה-FED כסימן למכירתו.
"ישנה הרגשה כי ה-FED שינו את הצהרותיהם ונראה כי זהו הצד הראשון להפסקת העלאת הריבית", אומר אלן וואיד, ראש מחלקת מטבעות בחברת Baring Asset Management. גם שוק האג"ח האמריקאי ל-10 שנים מגלם הפסקת העלאות הריבית. "התשואות ל-10 שנים מראות כי השוק צופה סוף למחזוריות העלאות הריבית וזהו מצב דובי לדולר", מסביר אדם מאיירס, אסטרטג מטבעות ב-UBS.
היום מתמקדים השווקים בפרסום הגירעון במאזן המסחרי של ארה"ב. כלכלנים סבורים כי הגירעון צפוי להצטמצם עקב ירידה במחירי האנרגיה לרמה של 63 מיליארד דולר, לעומת גירעון של 66.1 מיליארד דולר בחודש נובמבר. ירידה בגרעון המסחר בארה"ב עשויה להביא להתחזקות המטבע האמריקאי. באותה שעה יתפרסם מאזן המסחרי בקנדה, כאשר מגולמת בשוק ירידה בעודף המסחרי של קנדה.
האירו שומר על חוזקו אל מול הדולר והיין. נראה כי הירידה מתחת לציפיות השוק בשיעור האינפלציה בחודש נובמבר של גרמניה לא הפתיע את המשקיעים, אשר לא מהרו למכור את האירופאי.
באנגליה, הפאונד הבריטי נחלש בעקבות פירסום המאכזב של נתוני שוק התעסוקה אשר הצביעו על גידול באבטלה לרמה של 4.9% לעומת 4.7% בלבד.
למרות נתונים שליליים אלו, בכירי הבנק המרכזי (BOE) מסרו כי הם ממתינים לנתוני השכר במשק בכדי לראות האם העלייה במחירי הנפט פגעה בעוד סקטורים בכלכלה. "פגיעה בסקטורים כלכליים החשובים של אנגליה, כגון: סקטור התעסוקה, סקטור הייצור ורמת האינפלציה יעלו את האפשרות לקיצוץ בריבית, מה שיכביד על המטבע המלכותי", מוסר ג'ימס האוורד, כלכלן בכיר בבנק באנגליה.