יום שני של מימושים בוול סטריט למרות מאקרו חיובי
המדדים המובילים בבורסת התפוח הגדול סגרו את יום המסחר בירידות שערים קלות, כשמדד הנאסד"ק נסחר ביום שני רצוף של מימושים קלים לאחר מסע עליות מרשים. המדדים התקשו לתפוס גובה, זאת למרות מספר נתוני מאקרו חיוביים ומפתיעים במיוחד. מדד אמון הצרכנים, קצב מכירות הבתים החדשים והיקף ההזמנות של מוצרים ברי קיימא - כולם רשמו עליה מפתיעה מעבר לתחזיות המוקדמות בשווקים. מחירי הנפט סגרו בירידה של 1.3% לרמה של 56.5 דולר, זאת בהמשך לירידה של מעל 2% אמש לאור דיווחים על חורף חם מן הצפוי בצפון מזרח ארה"ב.
מדד הנאסד"ק סגר בירידה של 0.3% לרמה של 2,232 נקודות, מדד הדאו ג'ונס ירד קלות 0.02% לרמה של 10,888 נקודות.
נתוני מאקרו
הקונפרנס בורד, מכון מחקר אמריקני, פירסם היום את אחד מנתונים המאקרו החשובים בוול סטריט, המדד החודשי של אמון הצרכנים. בחודש נובמבר רשם המדד זינוק מפתיע לרמה של 98.9, זאת לעומת רמה מעודכנת של 85.2 בחודש אוקטובר והרבה מעל התחזיות בשווקים לעליה לרמה של 90 בלבד (טווח התחזיות היה בין 88 ל-92). "ירידה של מעל 40 סנט במחירי הדלקים החודש ושיפור בתחזיות לשוק העבודה סייעו להשבת אמון הצרכנים בכלכלה", מסר יו"ר מכון המחקר.
מסתמן כי בועת הנדל"ן המתפתחת בארה"ב ממשיכה לתפוח, כשהיום פירסם הממשל האמריקני את קצב מכירות הבתים החדשים בחודש אוקטובר. הקצב רשם זינוק מפתיע, מקצב שנתי של 1.26 מיליון בחודש ספטמבר ל-1.42 מיליון באוקטובר. מדובר בעליה החזקה ביותר ב-12 השנים האחרונות, מאז שנת 1993. בנוסף, הנתון הפתיע את האנליסטים בוול סטריט, אשר צפו דווקא האטה לקצב של 1.2 מיליון.
כאמור, נתון חיובי במיוחד אשר התפרסם לפני פתיחת המסחר הינו היקף ההזמנות של מוצרים ברי קיימא בחודש אוקטובר. על פי הדיווח מספר ההזמנות רשם גידול של 3.4% בחודש זה, זאת לעומת ירידה של 2% בחודש ספטמבר והרבה מעל תחזיות האנליסטים לעליה של 1.5% בלבד.
אמריקניות במרכז
מניות בעלת מנוע החיפוש הפופולארי ברשת, גוגל (GOOG), סגרו בירידה של 4.6% לרמה של 404 דולר. ברקע לירידה, דו"ח אנליסטים אשר פירסם בית ההשקעות הגדול מריל לינץ', בוא נטען כי גוגל מתומחרת באגרסיביות יחסית לתוצאות העתידיות אשר ביכולתה לספק, ותזדקק אם כן לפתח מערך מכירות מעבר למכירות מודעות פרסום דרך מנוע החיפוש שלה.
ישראליות בוול סטריט
אלרון (ELRN) עלתה בשיעור של 2.17% לרמה של 10.82 דולר. חברת ההשקעות הודיעה, כי חברת הבת שלה, גליל מדיקל, העוסקת בייצור טכנולוגית קריותרפיה (הקפאה), קיבלה היום את אישור רשויות הבריאות האמריקאית (FDA) לשווק קבוצת המוצרים מסוג CryoHit, לטיפול בגידולים שפירים בשד (פיברואדנומה). פיברואדנומה, הינו גידול השד הנפוץ ביותר בקרב נשים מתחת לגיל 40, המאפיין מיליוני נשים ברחבי העולם.
רדוויז'ן (RVSN) הוסיפה 5.6% לרמה של 16.75 דולר. החברה דיווחה אמש על חוזה חדש עם חברת Northrop Grumman לרכישת מערכות לשיחות וועידה עבור הממשל האמריקני. לדברי ההנהלה עומד החוזה על סדרי גודל של 6-8 מיליון דולר במהלך תקופה של כ-15 חודשים.
אורמת טכנולוגית (ORA), חברת הבת של ענקית האנרגיה הגיאוטרמית אורמת, הוסיפה 3.17% לרמה של 24.4 דולר, זאת לאחר שהודיעה היום על כניסה לפרוייקט חדש בגוואטמלה. החברה מסרה כי תרכוש 50.8% משותפות העוסקת בתחומי הגואטרמיה בסך של 14.8 מיליון דולר.
מניות אם-סיסטמס (FLSH) המשיכו לרכז עניין היום והתממשו בשיעור של 1.35% לרמה של 30.8 דולר. אמש, נזכיר, בלטו מניותיה כנגד המגמה, כשמדד הטכנולוגיה איבד כ-1% ומניות החברה עלו בשיעור של 5%, זאת לאחר שקיבלו עדכון המלצה מצד בית ההשקעות הגדול Deutsche Securities. האנליסטים בבית ההשקעות העלו את המלצתם למנייה מ-"החזק" ל-"קנייה".
בי.או.אס (BOSC) צנחה בשיעור של 16% לרמה של 2.45 דולר, זאת כשברקע, החברה הודיעה היום על תוצאות הרבעון השלישי של 2005. הכנסות החברה ברבעון החולף הגיעו ל-6.2 מיליון דולר, גידול של 326% לעומת 1.5 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2004. ההפסד הנקי הגיע ל-1.7 מיליון דולר או 28 סנט למניה לעומת הפסד של 466 אלף או 11 סנט דולר למניה, ברבעון השלישי של 2004.
סופרקום הישראלית (SPCBF.OB), ספקית פתרונות זיהוי אלקטרוניים וכרטיסים חכמים לממשלות ותאגידים, ירדה בשיעור של 5% לרמה של 64 סנט, זאת לאחר שאמש לאחר תום המסחר בנאסד"ק פירסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של 2005. הכנסות החברה גדלו ב-47% לעומת הרבעון המקביל ל-2.1 מיליון דולר, וזהו הרבעון הרביעי ברציפות שבו מדווחת החברה על צמיחה בהשוואה לרבעונים מקבילים.
הרווח הגולמי של החברה גדל ל-46.6% מהמחזור, לעומת 43.4% מהמחזור ברבעון המקביל. למרות השיפור הניכר בשורת הרווח הגולמי, רשמה החברה גם ברבעון הנוכחי הפסד נקי, שהסתכם ב- 850 אלף דולר, או הפסד של 5 סנט למניה, זאת בהשוואה להפסד נקי של 663 אלף דולר, או הפסד של 4 סנט למניה, ברבעון המקביל.