כיצד ישפיע מדד המחירים לצרכן על מדיניות בנק ישראל והאג"ח הממשלתי
מדד המחירים לצרכן שפורסם היום בהתייחסות לחודש דצמבר 2021 עלה ב-0.3% והיה גבוה מהצפי. המדד ללא עונתיות עלה בכ-0.4%, והיה גבוה מעליית המדד הכללי. קצב עליית המדד 12 חודשים אחורנית עלה, אך נותר בתוך יעד האינפלציה בשמונת החודשים האחרונים. נתוני המגמה לארבעת החודשים האחרונים לא הצביעו על התגברות כלשהי. לעניות דעתו של רונן מנחם, כלכלן ראשי בבנק מזרחי טפחות, מדד דצמבר 2021 אמנם הפתיע כלפי מעלה, אך לעת עתה מראה, כקודמיו, כי על אף הלחצים מצד ההיצע, האינפלציה לא חורגת מיעדה ועודנה נמוכה מאוד לעומת שאר מדינות העולם. עם זאת, במבט קדימה, מדד המחירים ליצרן ללא דלקים, המנכה נפט ודלקים, עלה 8.2% ב-12 החודשים האחרונים, נתון המאותת כי צד ההיצע יוסיף לאתגר. היות וכאמור המדד הפתיע הפעם כלפי מעלה, נראה כי יאתגר (קלות) את איגרות החוב הלא צמודות (לכל אורך העקום), מה עוד שתשואות הפדיון על אג"ח treasuries עולות. מנגד עשויות לצאת נשכרות, איגרות החוב הצמודות למדד (בחלק הקצר של העקום). כזכור, בארה"ב עלה מדד המחירים לצרכן 7.0% ב-12 החודשים האחרונים (גידול של כ-6.8% ב-12 החודשים עד אוקטובר) והמדד ללא מזון ואנרגיה עלה 0.6% בחודש דצמבר. הפער הניכר בין קצבי האינפלציה של שתי המדינות נמשך כאשר בחודש הקודם עלה המדד הכללי בארצות הברית 0.5% כך שהפער אף התרחב. הודעת הריבית הבאה תימסר בחודש פברואר. עד אז יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר 2022 ולא קיים כעת צפי לשינוי הריבית. בסך הכול, בנק ישראל קשוב לנעשה מעבר לים (בדגש על ארה"ב) ובמישור המקומי יקח בחשבון את זן האומיקרון ואת קצב האינפלציה הנמוך משמעותית מרמתה בארה"ב. נוסף לכך, תכניות רכישות האג"ח והמט"ח של בנק ישראל הסתיימו אם כי מדיניות הריבית תוסיף להיות "תלוית נתונים" ורכישות הדולרים תימשכנה מעת לעת.
- 4.מה הגאונים המזרחי יעשו עכשיו עם תיק המשכנתאות שלהם 15/01/2022 09:15הגב לתגובה זומה הגאונים המזרחי יעשו עכשיו עם תיק המשכנתאות שלהם?
- 3.אזרח 15/01/2022 08:53הגב לתגובה זוהדולרים שיש לו. הדולרים האלה הם המיץ של הזבל. הזהב לפחות יהיה שווה משהו
- 2.אדי 15/01/2022 07:45הגב לתגובה זוהעניין פשוט. בנק ישראל מנסה לשמור על שער הדולר למרות שפערי האינפלציה הם בבירור לטובת ישראל. 2.8% מול 7%. לצורך כך בנק ישראל רכש דולרים בכמויות חסרות תקדים. אין שום סיכוי בעולם שבמצב הקיים בנק ישראל אפילו ישקול להעלות ריבית כי זה פעולה הפוכה ממה שהוא מנסה לעשות לשערי המט"ח. אין שום הגיון לקנות מיליארדי דולרים כדי להעלות את הדולר ומצד שני להעלות ריבית על השקל, דבר אשר יגרום לעליית השקל.
- 1.נעמן 14/01/2022 20:58הגב לתגובה זואין עליך אתה כל כך מתאים לתקופה הזו כמו שני ישבנים בתחתון אחד הכל עולה ועולה במדינה ואצלך אין בכלל עליות ואין אינפלציה ואין ריבית ואין תוספת שכר ולאמר את האמת אתה משחק אותה ובגדול והרבה אורך חיים בתפקיד הזה מאחל לך ורק תשמור לא להיסחף