דש ברוקראז' חותך מחירי יעד לחברות הביטוח; מגדל תפסיד 425 מ' ש'
הטלטלה בשוק הביטוח מפילה את מדד ת"א ביטוח ביותר מ-6% בעקבות הקביעה של האוצר כי תוחלת החיים בישראל עולה בקצב גבוה מבעבר. עדכון זה צפוי לפגוע בצורה משמעותית ברווחי חברות הביטוח, מה שמוביל היום את מאיר סלייטר, אנליסט הפיננסים בדש ברוקראז', לחתוך את מחירי היעד לחברות הביטוח, ובראשן חברת מגדל, כאשר מבין החברות מעדיפים בדש ברוקראז' את הראל ומנורה לאור הפגיעה הפחותה כתוצאה מהשינויים המדוברים.
עם זאת סלייטר חושב שהעדכון שביצע האוצר בטבלאות תוחלת החיים נועד לשמור על חברות הביטוח. וחושב כי התמחור הנוכחי מותיר אפסייד נאה לאחריו.
בשורה התחתונה אומר סלייטר כי החברות צפויות לרשום הפסדים חד פעמיים, ככל הנראה כבר ב-2012, כשרק במגדל מדובר על היקף מהותי ביחס להון העצמי. בנוסף, הרווח הפוטנציאלי של החברות צפוי להתכווץ, עקב הצורך בעדכון בהיקף גדול יותר של העתודות מדי שנה. להערכתו גם במקרה זה מגדל צפויה להיות המושפעת העיקרית, כשבחברות האחרות היקף ההשפעה נמוך יותר. הראל, צפויה להפגע פחות מהחברות האחרות, ולאחריה הפניקס ומנורה.
סלייטר צופה כי ההפסד שיציגו החברות כתוצאה משינוי של 10% בשיעור התמותה יסתכם ב-425 מיליון שקל במגדל, פגיעה בשיעור של 9.3% בהון. בכלל ביטוח צפוי להירשם הפסד של 133 מיליון שקל שמהווה פגיעה של3.5% בהון. הראל תספוג הפסדים של 42 מיליון שקל המהווים 1.1% מההון. ההפסד הצפוי בפניקס יסתכם ב-8 מיליון שקל שמהווים 0.3% מההון העצמי של החברה וחברת הביטוח מנורה תפסיד 55 מיליון שקל שמעידים על פגיעה בהון בשיעור של 2.3%.
המלצתו של סלייטר למגדל הינה "תשואת שוק" ומחיר היעד לה הופחת ל-4.5 שקלים לעומת מחיר יעד קודם של 6.4 שקלים. ההמלצה לשאר חברות הביטוח נותרה "תשואת יתר" כאשר מחיר היעד של כלל הופחת ל-50 שקל לעומת מחיר קודם של 70 שקל. המחיר החדש מעיד על פרמיה של 33% ביחס למחיר הנוכחי. מחיר היעד להראל יורד ל-150 שקל מ-180 שקל כאשר המחיר החדש גבוה ב-30% ממחיר השוק הנוכחי. מחיר היעד לפניקס יורד ל-10 שקלים לעומת 13 שקל ומחיר היעד למנורה יורד ל-33 שקל לעומת מחיר יעד קודם של 40 שקל.
למרות הפחתת מחירי היעד סלייטר עדיין צופה אפסייד נאה לחברות הביטוח, "היקף הפגיעה הצפוי, גם עקב ההפסד החד פעמי, גם עקב הפגיעה ברווחיות השוטפת וגם הודות לשינוי הצפוי בפוליסות ביטוחי המנהלים מוריד את השווי הכלכלי של החברות. יחד עם זאת, מכפילי ההון בהם נסחרות החברות, כולל ההשפעה הצפויה של ההפסדים ברבעון השני, וכולל ההשפעה הצפויה של הגדלת העתודות, ללא מגדל, עומד על ממוצע של 0.62, והוא מותיר אפסייד נאה לשווי הכלכלי גם לאחר השפעות אלו".
להערכת דש ברוקראז', מכפיל ההון המתאים לחברות עקב ההוראות הרגולטוריות שניחתו על הסקטור מתחילת השנה, כולל הורדת דמי הניהול והשינוי בלוחות התמותה, עומד על 0.9. יחד עם זאת, "החברות תגענה למכפילי ההון הללו רק בתמיכת שוק ההון ולאחר סגירה של החוב למבוטחים בפוליסות המשתתפות".
"ראוי לציין שקיצור זנב התביעות בביטוחי החבויות בביטוח הכללי, עליו הודיע המפקח לפני כשבוע, יתמוך ברווחיות מנורה בהיקף הגדול ביותר בשנים הקרובות ובמגדל בהיקף הנמוך ביותר. השפעה זו מחזקת את ההעדפה שלנו להראל ולמנורה ואת המלצת תשואת השוק למגדל. אנו ממליצים לנצל את הירידות במניות בימים הקרובים, עם התבהרות ההוראות החדשות, על מנת לאסוף את מניות הראל ומנורה".
עדי סקופ, אנליסט הפיננסים של בית ההשקעות IBI אומר בשיחה עם Bizportal, "זה מקרה קלאסי בו חוסר הודאות הוא גבוה, אבל הסיכון האמיתי לחברות הביטוח הוא הרבה יותר נמוך. כרגע פשוט לא ניתן להעריך את היקף הפגיעה בחברות הביטוח כתוצאה מעלייה בתוחלת החיים והיא תלויה בטבלאות החדשות שהמפקח אמור לפרסם. חשוב לזכור שמדובר רק על כספים חדשים שיכנסו למערכת ולא בהעברה של כספים שקיימים באותם האפיקים כגון ביטוחי המנהלים. המפקח עושה טובה בכך שהוא מוריד את חוסר הוודאות המשמעותי שהיה קיים במערכת עד היום ביחס למקדם הקצבה הקבוע, דבר אשר כלל לא קיים בעולם אלא רק פה".
- 1.אשמח לישמוע שמיגדל תיפשוט רגל וסופה כמיגדל בבל (ל"ת)בנטוב 11/07/2012 16:53הגב לתגובה זו