
המיליארדרים ברחבי העולם ממשיכים לצמוח - מחזיקים בסכום ששקול לכ-11% מהתמ"ג העולמי
המיליארדרים מסביב לעולם מחזיקים כעת בהון של כ-8 טריליון דולר, יותר מהתמ"ג של גרמניה וצרפת יחד (!). לפי Hurun Global Rich List, רשימת המיליארדרים בעולם שמוציאה יחידת המחקר הסינית, שמקבילה לרשימת עשירי העולם של פורבס.
לפי Huran, ישנם כיום 2,257 מיליארדרים ברחבי העולם, ומדובר בעלייה של כ-3% מהשנה שעברה. לעומת זאת, סך ההון של המיליארדרים עלה בכ-16% לעומת אשתקד, ושווה ערך לכ-11% מהתמ"ג השנתי העולמי. בנוסף לכך, סך ההון המצטבר שלהם שווה יותר מהתמ"ג של כל מדינה בעולם למעט ארה"ב וסין.
רופרט הוגוורף, יו"ר וחוקר של Hurun, אמר בתצהיר כי "המיליארדרים צוברים הון בקצב גבוה במיוחד". עוד הוסיף כי כמות המיליארדרים ברחבי העולם עלה בקצב אסטרונומי במשך חמש השנים האחרונות עם זינוק של 55%. לא רק זאת, הוגוורף טוען שמכיוון שקשה לאתר ולנהל מעקב אחר כל הכספים, הוא מאמין כי המספר האמיתי קרוב יותר ל-5,000 מיליארדרים. "בעוד שישנם מיליארדרים שנוקטים בצעדים חריגים במיוחד להסתרת הונם, רובם מעדיפים להישאר אנונימיים ולהישאר מתחת לראדר.
סין כאמור עקפה גם השנה את ארה"ב עם 609 מיליארדרים סינים לעומת 552 מיליארדרים אמריקנים. בסין התווספו לרשימה המכובדת 41 מיליארדרים חדשים במהלך השנה שעברה, בעוד שבארה"ב התווספו "רק" עוד 17. (נציין כי במגזין פורבס עדיין טוענים כי בארה"ב יש יותר מיליארדרים מאשר בסין, וזאת בשל שיטות מדידה שונות). יחד, המיליארדרים הסינים והאמריקנים מהווים כמחצית מעשירי העולם.
- ביל גייטס: "ה-AI יחליף את המורים", האם הוא צודק?
- המיליארדרים לא התחמקו: הונו של מאסק צנח ב-116 מיליארד דולר
בעוד ביל גייטס וורן באפט עדיין מחזיקים במקומות הראשונים עם הון של כ-81 מיליארד דולר ו-78 מיליארד דולר בהתאמה, מנכ"ל אמאזון, ג'ף זוס, סוגר את הפער בצעדי ענק, כשלפי Huran, הונו זינק בשיעור של 37% במהלך השנה האחרונה לסך של כ-72 מיליארד דולר. בסין לעומת זאת במקום הראשון נמצא איש העסקים וואנג ג'יאנלין ומשפחתו, שמחזיקים בסך של כ-30 מיליארד דולר, כשאחריו נמצא ג'ק ומשפחתו עם הון של כ-29 מיליארד דולר. הצד האופטימי של הסיפור הוא שכשני שליש מהמיליארדרים ברשימה הגיעו לכך בכוחות עצמם ולא קיבלו את הכסף בירושה.
נציין כי בחודש ינואר פורסם דו"ח של אוקספם (קונפדרציה בינלאומית של 15 ארגונים הפועלים ב-98 מדינות בעולם במטרה למצוא פתרון בר קיימא לעוני ולבעיות חוסר צדק נלוות) שקבע כי ל-8 האנשים העשירים בעולם יש את אותו סכום כספי כמו זה של כמחצית מהאוכלוסייה. לפי הדו"ח, הונם של עשירי העולם משתווה לזה של כ-3.6 מיליארד האנשים הנמצאים מצדו השני של ספקטרום העושר. לכתבה בנושא, לחץ כאן.
- 4.מה כבר יש להם לעשות עם הכסף .? (ל"ת)רמי 10/03/2017 18:37הגב לתגובה זו
- 3.יוסף 10/03/2017 10:41הגב לתגובה זוהנחת היסוד שלו היא "כי כל מי שיש לו נתון ינתן לו ושפע יהיה לו, אך מי שאין לו גם מה שיש לו ילקח ממנו" .למעשה אפקט מתי פועל בתחומים רבים (ולא רק בכלכלה ) בגלל יתרון התנאים ההתחלתיים . למשל ילדים שקיבלו ירושה מההורים נמצאים בנקודת התחלה טובה יותר מכאלה שלא קיבלו והסיכוי שלהם להצליח מבחינה כלכלית גבוה יותר וכך . גם תינוקות שנולדו מתנאים סוציואקונומיים טובים יותר הסיכוי שלהם להצליח ולשרוד גבוה יותר מאלה שלא נולדו בסיבה כזו . בישראל המצב הולך ומחמיר בגלל אפקט ועוגת הממון של המיליארדרים הישראלים תופחת על חשבוננו .
- 2.בא 10/03/2017 09:12הגב לתגובה זואבל לא יגיעו למקום טוב אחרי המוות , כאילו שאפשר לאכול יותר מדג אחד לארוחת צהריים . הוזילו עלויות ,גלובליזציה , קנו פוליטיקאים ששרו את השיר שלהם .
- 1.כלכלן ראלי. 10/03/2017 06:28הגב לתגובה זוההבדל הוא שמס חוזר לציבור בצורת שרותים שהציבור מקבל מהממשלות ואילו המס הגלובלי מרושש את הציבור וגם לא תורם לרווחתם של הגופים שצוברים אותו.