5 מתוך 6 המפעלים הגדולים של כיל נמצאים בסכסוך עבודה עם החברה
בעקבות תוכנית ההתייעלות עליה הודיעה הנהלת כיל לפני כחודש - כבר 5 מתוך 6 המפעלים של החברה נמצאים בסכסוך עבודה, זאת לאחר שאתמול אושר על ידי ההסתדרות מצב של סכסוך עבודה בעוד שלושה מהמפעלים הגדולים של החברה: תרכובות ברום, מגנזיום ים המלח ומפעלי תובלה שמצטרפים בכך למפעלי פריקלאס ורותם אמפרט.
הוועדים של שלושת המפעלים שהצטרפו אתמול לסכסוך העבודה נערכים לפגישה שתהיה להם ביום חמישי (28.11.13), עם מנכ"ל החברה, סטפן בורגס.
עיקרי תוכנית ההתייעלות מדברת על שינויים קיצוניים במצבת כוח העובדים במפעלים, במשמרות, במטות ועוד. משמעות הדבר חשש לפיטורים המוניים בכל מפעלי כי"ל שבדרום הארץ. במפעלי כי"ל שבדרום מועסקים כ-5,000 עובדים ישירים והחברה אחראית ל-20% מהתמ"ג של אזור הנגב. כימיקלים לישראל היא חלק מ"החברה לישראל" שבשליטת עידן עופר והיא למעשה החברה הרווחית העיקרית בקבוצת האחזקות של החברה.
מאיר בביוף, יו"ר ההסתדרות במרחב הנגב: "פגיעה בעובדי כי"ל היא פגיעה בנגב. מתוך דאגה לעתיד הנגב, עלינו להבטיח שלא יתרחשו במפעלים אלו פיטורים המוניים. במידה וההנהלה תחליט לבצע את התכנית כפי שהיא, כאשר הועדים וההסתדרות לא שותפים לקבלת ההחלטות ודבר לא נעשה בכדי לשתף אותם, אנחנו נאבק בהם בצורה הכי קשה שיש. נאגד את כל הועדים של כי"ל, את כל ועדי הדרום ונצא למאבק ברמה הלאומית בעניין".
הרצל מימון, חבר מועצת העובדים בתרכובות ברום: "תוכנית התייעלות מדברת על בנייה מחדש של המפעלים. כמו שנפלו מגדלי התאומים ובונים שם מחדש, כך מנסה הנהלת כי"ל לעשות למפעלים ולעבודה המאורגנת בדרום. כל מטרת התוכנית להפוך את החברה לרזה יותר כדי שיהיה יותר קל להעביר אותה לחו"ל".
- בהסתדרות מעריכים שכניסת ה-AI לשוק העבודה תחליף רבע מהפקידים
- סוף לחגיגה; רשמת העמותות מאיימת על האגודות העותמאניות במחיקה
אבי בן-שושן, יו"ר ועד העובדים במגנזיום ים המלח: "בימים שהחברה פעלה עם שדרת ניהול ישראלית, הייתה הבנה לאזור שאנו חיים בו. בדרום אין מקומות תעסוקה מיותרים. עובד בדרום, כשאתה שולח אותו הביתה - אתה בעצם חורץ את דינו".
מכיל נמסר: "המצב המאתגר בשווקים בהם פועלת כיל, מחייב אותה לבחינה מעמיקה של הדרכים להגביר את כושר התחרות שלה. אנו מצטרפים לקריאת ההסתדרות ופונים לוועדים לגלות אחריות ושותפות בתהליך חיזוק החברות באמצעות דיאלוג פתוח ומשתף".
ב-13 בנובמבר פירסמה כיל את דוחותיה הכספיים שהצביעו על צניחה של 50% ברווחים, ההכנסות ירדו ב-18% ל-1.45 מיליארד דולר בלבד בשל ירידת מחירי האשלג נוכח הסערה בשוק העולמי.
- 3.קולומבו 27/11/2013 14:07הגב לתגובה זוחייבים התייעלות .....
- 2.אנונימי 27/11/2013 13:29הגב לתגובה זוחברה סופר טובה!!!!
- 1.כיל חייבת לעלות מעלה 27/11/2013 13:22הגב לתגובה זוהנהלת כיל מנוסה מאד ומשופשפת אבל הסוף ידוע מי שזרק סחורה היום יצטער חזק כי בשורה האחרונה היא תעלה