הטלטלה: Bizportal שוחח עם אנליסטים על מניית כיל - האם זו הזדמנות נדירה?
המשקיעים במניות כיל והחברה לישראל מלקקים את הפצעים מהירידות החדות שנרשמו במניות החברות שבשליטת עידן עופר. פרישתה של ענקית הדשנים אורלקלי מקרטל האשלג BPC הביאה לגל ירידות חדות בקרב מניות סקטור הדשנים ברחבי העולם, כאשר המשקיעים חוששים מפירוק של קרטל האשלג האמריקני-קנדי Canpotex שצפוי לדרדר עוד יותר את רמות המחירים הנהוגות בענף.
נציין כי במשך תקופה של שנה וחצי
בהקשר זה נציין כי היום (א')
לעניין
- איי.סי.אל: הסכם גדול למכירת אשלג לסין; צפויה עליית מחיר של 5% ומעלה
- איי.סי.אל מזנקת על רקע הפחתת ייצור הדשנים והאשלג בבלרוס
Bizportal שוחח עם שישה אנליסטים מארבעה בתי השקעות ובנקים, בניסיון לבחון האם אחרי צניחה של 34% בכיל ו-36% בחברה לישראל מתחילת השנה, מתוכם צלילה של 20% ו-22% בהתאמה מיום שלישי האחרון, כדאי למשקיעים דווקא כעת להיחשף למניות והאם מדובר בהזדמנות קנייה נדירה.
UBS: "השוק לא מתייחס ליתרונות של כיל ביחס לעלויות ולמיצוב הגיאוגרפי"
רוני בירון, אנליסט בבנק ההשקעות השוויצרי UBS, התייחס לתמחורה של כיל. לדבריו, "אני חושב שהאבק עדיין לא שקע סביב השינויים המסתמנים בשוק האשלג, כאשר השוק עדיין מנסה לעכל את המשמעויות עבור השחקנים השונים. יש לא מעט סיכונים, אך עם זאת צריך לבחון אותם למול מחירי המניות היום".
בירון סבור שהמשקיעים לא מתמחרים שני גורמים שעשויים להשפיע לטובה על תמחורה של כיל וכפועל יוצא על החברה לישראל. לדבריו, "השוק לא מתמחר נורמליזציה של שוק האשלג, כאשר בעוד מספר שנים השוק צפוי לספוג את עודף כושר הייצור שנבנה בו. בטווח הארוך, מחירי האשלג מעבר לשנת 2020 חייבים לעלות אל מעל ל-300 דולר לטון, אולם בטווח הקצר המחיר יכול גם לרדת אל מתחת לרמת 300 דולר לטון".
- חודש ירוק בבורסה - ת"א 35 עלה ב-4.1%, הבנקים ב-6.5%
- הרשות לני"ע הגישה כתב טענות נגד סמנכ"ל הכספים של עמיר שיווק
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מכאן בירון עובר לדבר על תמחור כיל. בירון מחזיק בהמלצת "קנייה" ונוקב במחיר יעד של 35 שקל למנייה, אפסייד של 25% על מחיר הבסיס של המנייה בבורסה. לדבריו, "התמחור הנוכחי של כיל משקף מחיר אשלג באיזור של 300 דולר לטון בטווח ארוך. השוק מתייחס בצורה לא סלקטיבית לחברות האשלג וליתרונות שיש לכיל בכל הנוגע לעלויות ולמיצובה הגיאוגרפי בהשוואה לחלק מהחברות".
לגבי החברה לישראל, בירון מחזיק בהמלצת "קנייה" ובמחיר יעד של 2,600 שקל למנייה, מחיר המשקף אפסייד של 60% על מחיר הבסיס של המנייה בבורסה. לדבריו, "החברה לישראל היא נגזרת של כיל. בסופו של דבר מה שישפיע עליה יותר מכל זה הסנטימנט בתחום האשלג. בנוסף, הפיצול של החברה, והסדר חוב בצים יכולים לתרום בכל הנוגע לסגירת הדיסקאונט ביחס לכיל. השקעה בחברה לישראל מתאימה בעיקר למשקיעים בעל פרופיל סיכון גבוה, זאת היות והחברה לישראל ממונפת, בעלת רמת ביטא גבוהה (פרמטר הבוחן רמת סיכון- ח' ד') והיא אינה שחקנית Pure Play על שוק האשלג אלא בעלת החזקות נוספות מעבר לכיל".
אקסלנס: "חברה לישראל נסחרת בדיסקאונט של 28%"
האנליסט גלעד אלפר מבית ההשקעות אקסלנס התייחס להתפתחויות האחרונות בשוק האשלג. לדבריו, "המצב בסקטור כמובן התדרדר אך עדיין יש תקווה. הענף נשאר מאוד ריכוזי עם 50% מההיצע בשליטה של שני גופים קנפוטקס ואורלקלי וייתכן כי הירידה המשמעותית במחיר האשלג תרתיע שחקניות נוספות מלהיכנס לתעשייה בעיקר BHP שעשויה לבטל את פרויקט הענק שבקנדה".
עוד הוסיף אלפר כי "ייתכן שכתוצאה מהירידה במחירים יהיה גידול חד בביקוש מצד הודו וסין. יש לזכור שבסופו של דבר מקור המצוקה בענף הוא עודף היצע ויש להניח שהמצב יתוקן ע"י גידול בביקוש. אמנם אין לצפות לאיזון בטווח הקצר אך בטווח של שנתיים-שלוש, יש סיבה לאופטימיות. לאחר ירידות חדות בשערי המניות הענף בכללותו חוזר להיות מעניין אך כיל תמשיך להיסחר בשנה הקרובה תחת עננת ועדת שישנסקי. אנחנו ממשיכים בהמלצת "תשואת שוק" על כיל.
האנליסטית ליאת גלזר מאקסלנס התייחסה לתמחורה של החברה לישראל. לדבריה, "חוסר האטרקטיביות של כי"ל מקטין את האפסייד הפוטנציאלי במניית החברה לישראל, וזאת לאחר שחלק ניכר מהדיסקאונט ההיסטורי צומצם לאחר ההודעה על חלוקת חברה לישראל לשתי חברות. עלייה נוספת במחיר המנייה אפשרי לאחר הצפת ערך דרך פיצול החברה בפועל והנפקה של החברה החדשה, אולם זהו תהליך ארוך של לפחות חצי שנה עד שנה. חברה לישראל נסחרת כיום בדיסקאונט של 28%".
פסגות: "עסקת פוטאש - כיל צפויה לעלות שוב לסדר היום הציבורי"
האנליסטית אילנית שרף מבית ההשקעות פסגות התייחסה לתמחורה של כיל. לדבריה, "הירידות שנרשמו בתקופה האחרונה מגלמות את החדשות השליליות. עם זאת, אנו בוחנים את המודל הכלכלי ותמחור המניה. השינוי בשוק האשלג הינו דרמטי ועל כן המודל הישן אינו רלוונטי לתנאי השוק החדשים ויש לתת לכך ביטוי בכל מרכיבי המודל והתמחור (היקף מכירות, opex, capex, מס, תמלוגים, שיעורי היוון וכדומה)".
עוד הוסיפה שרף כי "בתנאי השוק החדשים, חברות האשלג יבחנו אפשרויות של מיזוגים ורכישות על אף מבנה המצומצם של השוק. על רקע זה אנו חושבים כי עסקת פוטאש-כיל תעלה שוב לסדר היום הציבורי והממשלה תצטרך לתת דעתה בנושא. במידה ויצרניות האשלג לא יצליחו להגדיל את כוחן בשוק, אנו מעריכים כי השוק ישנה את פניו ויהפוך משוק חוזי לשוק Spot".
האנליסט נעם פינקו מפסגות התייחס לתמחורה של החברה לישראל. לדבריו, "מחיר המנייה משקף את החדשות השליליות בחברת כיל (אחזקתה העיקרית של החברה לישראל המהווה 75% משווי הפרוטפוליו הינה ספקית הדיבידנדים היחידה של החברה)".
עוד הוסיף פינקו כי "המנייה נסחרת בדיסקאונט סחיר של 43% ומשקף גם את תנאי הרקע הקשים של צים וחוסר הוודאות לגבי פעילויות אחרות בחברה. שינוי מגמת המסחר במנייה תלוי בעיקר בתיקון במניית כיל והתקדמות במהלך הפיצול של החברה לישראל. המלצתנו למנייה הינה החזק ואנו בוחנים את מחיר היעד".
לידר: "מחיר מניית כיל עדיין לא משקף אפסייד מהותי"
האנליסטית מיכל אלשיך מבית ההשקעות לידר התייחסה לתמחורה של מניית כיל. לדבריה, "אנו ממליצים כעת על כיל ברמת חשיפה מוגבלת, שלא תעלה על משקל המנייה במדד. מחיר מניית כיל כרגע עדיין לא משקף אפסייד מהותי, בשל הסיכונים הגלומים לרמות מחירי האשלג וחוסר הוודאות סביב ששינסקי 2. אנו חוששים מהמגמה החזויה בעולם האשלג הגלובלי, של מעבר ממודל של "מחיר על פני כמות" למודל של "כמות על פני מחיר".
עוד הוסיפה אלשיך כי "הצפי לגידול בהיצע האשלג, בעיקר מצד רוסיה וקנדה, מעבר לגידול הצפוי בביקוש, מעמיד את כלל היצרניות במקום בעייתי ועלול לתרום ללחץ נוסף ברמות מחירי האשלג. היתרון היחיד לעודף ההיצע הצפוי הינו הרחקת מתחרים חדשים מהשוק בעיקר את הפרוייקט של BHP בקנדה אשר הוקפא עד להודעה חדשה של החברה, שצפויה להתקבל עוד השנה. עם זאת, גם ברמות מחירי האשלג הקודמות, שעמדו על כ-400 דולר לטון, ראינו דחייה של מרבית הפרוייקטים וחשש של מתחרים חדשים מכניסה לשוק, כך שמדובר ביתרון קטן יחסית".
לגבי תמחורה של החברה לישראל, אלשיך מציינת כי "לאור החשש מכיל, אשר מהווה את נכס הבסיס העיקרי של החברה, אנו כרגע לא חיוביים. אומנם רמות הדיסקאונט כעת, העומדות על כ-50%, הינן גבוהות ביחס להיסטוריה אולם עדיין, בשל החשש מהתנהגות מניית כיל בזמן הקרוב, אנו ממליצים על החזקה נמוכה יחסית במניות החברה לישראל. עם זאת, מהלך הפיצול, במידה ויחול, עשוי להניב ערך וסחירות נוספים לחברה".
- 15.דודו 05/08/2013 08:41הגב לתגובה זומתי תהיה לנו הזדמנות לאסוף , אם לא כעת ?! כשהמחיר יקפוץ עוד 20 אחוז , רק אז נתחיל להשתכנע ? או שאולי נמתין לעוד 40 אחוז, ואז נקנה כרגיל בשיא ?
- 14.אחד שמבין 05/08/2013 08:05הגב לתגובה זוהרי הציבור מבין היטב מה כוונתכם
- 13.רונן 05/08/2013 06:18הגב לתגובה זולא מדובר בנייר קטן, בניירות גדולים, מכירות במחזורים כאלה, באים לאחר בדיקה ותמחור של משקיעים מוסדיים , המבוססים על ידי האנליסטים שלהם בין היתר. לדעתי כיל נסחרת אולי בדיסקאונט מסויים, אבל לא יהיה כל כך מהיר, זה לא מניית נפט. מה גם שהייתי מבדיל.,,,, אם הייתי חושב שהתחום טוב, וסתם נמצא עכשיו בתמחור חסר, אז הייתי מעדיף להשקיע בתחום באמצעות חברות חול, שאינן מוטות לבעיות המקומיות/אזוריות, אינן מוטות לועדות, ולא לשום איום פוליטי/ מדיני. ראה mos, וראה pot. בכל מקרה זה לא יהיה מהיר. המחשבה שזה ירד הרבה עכשיו לקנות היא לא תמיד נכונה, ראה בזק, ראה טבע, ראה אפריקה,, להמשיך? בכל מקרה זו רק דיעה, למי שיש סבלנות, כנראה ירוויח, אבל לא כל כך מהר בכל מקרה, בהצלחה למשיקעים/סוחרים.
- 12.באחריות מחר והלאה כיל טסה למעלה לא עוצרת @@ (ל"ת)יוני 05/08/2013 00:45הגב לתגובה זו
- 11.ג'וני 04/08/2013 22:27הגב לתגובה זואופס.. יש לנו עדיין אחזקה משמעותית מאוד במנייה -בואו בבקשה ותקנו את כיל כדי שנוכל לצאת במחיר נוח..
- 10.שש-בש 04/08/2013 21:10הגב לתגובה זוהחברה הרוסית לא הולכת לזרוק את המחיר לרצפה . יש פה קומבינה רוסית להשתלט על מניות של שאר השותפות בקרטל - כמו במקרה של הגז בים התיכון במחירים כאלה מדינת ישראל לא צריכה ועידת ששינסקי . פשוט מדינת ישראל יכולה לאסוף בחזרה את המניות ולתת לרוסים לאכול קש ולקופת האוצר דיבידנדים .
- 9.anal list 04/08/2013 19:19הגב לתגובה זואין להם מושג....טף אלד מהם לא צופה כלום ונכון עם זאת דבר אחד בוודאות ניתן לומר- כאשר הם פסימיים כולם- אז מתרחש השינוי והמניות טסות. כל קרה רק לאחרונה בסקטור התקשורת . בש]ל כולם המליצו למכור- מאז עלו סלקום ופרטנר ביותר מ100 אחוז. פסגות אמרו למכור בזק ב400- כיום היא 600!! מה שווים אנליסטים? נרבה- בנק קיצון לעשות הפוך ותרוויח הרבה!!
- 8.אינטרסנטים 04/08/2013 19:18הגב לתגובה זוהמניה והיא לא הגיעה לתחתית. אל תקנו
- 7.החוזיים אשלגן עולים 04/08/2013 18:59הגב לתגובה זואין שום ירידות מחיר של אשלגן עובדה שבורסת סחורות של שיקאגו מחיר האשלגן עולה למעלההההההה כיל מחר טסהההההההההההה ההההההההה ההההההההה
- 6.רק פתאים מאמינים לניתוחים שלהם פה. (ל"ת)פתי 04/08/2013 18:58הגב לתגובה זו
- 5.מלכדת 04/08/2013 18:57הגב לתגובה זומיזוג עם פוטאש במחירים הזולים האלה? זה טמטום והפסד למשקיעים.
- קרסה 18 אחוז... 04/08/2013 21:46הגב לתגובה זולהזכירכם שער כיל היה 40 ש״ח לפני שבוע וחצי!!!!
- 4.אנליסטים 04/08/2013 18:27הגב לתגובה זו4 גופים... 6 אנליסטים..אף מחיר שציינו לא קרוב למשנהו.. אף אחד לא מסוגל לנקוט עמדה חד משמעית.. הידיים רועדות להם. מוזר שהמחירים שהם נוקבים בהם כ"כ רחוקים אחד מהשני....
- לא לקנות 04/08/2013 19:08הגב לתגובה זולא פיזרו את שישינסקי . כשהמניה תעלה קצת שישינסקי יגדיל את התגמולים למשקיעים לא ישאר כלום. עוזרים לעופר שלא יפשוט רגל כבר כל החברות שוות אפס
- לידר שוקי הון פעם המליצו על כיל בשער 110 מאז רק התרסק (ל"ת)האנליסטים 04/08/2013 19:07הגב לתגובה זו
- 3.משה ב 04/08/2013 18:22הגב לתגובה זוהבנתי את הניתוח של האנליסטים. האם בשורה סופית כדאי לקנות כיל בשערים האלה ?
- אל תקנה 04/08/2013 18:59הגב לתגובה זובעבר כולם כתבו שסיכויי המכירה של כיל אפסיים לנוכח האוירה הציבורית וכו... פתאם הטמבלים רוצים למכר? כשהמחיר היה גבוה הם לא מכרו עכשיו כשהמניה זולה הם רוצים למכר? אדיוטים
- 2.בדיוק לזה חיכיתי מחר תיקון (ל"ת)אחד שקנה 04/08/2013 18:15הגב לתגובה זו
- 1.מספיק עים כול הסיפורים כיל מניה עים בצים (ל"ת)דוד 04/08/2013 18:15הגב לתגובה זו
- מחר טיסה נעימה לכיל!!!!35 ש״ח פיר מנייה (ל"ת)משה. ששון ישר 04/08/2013 18:39הגב לתגובה זו