טיקטוק ארהב
צילום: רוי שיינמן באמצעות Copilot

טראמפ מוכן להאריך שוב את מועד מכירת טיקטוק

מסכנה לביטחון לאומי, לנכס. טראמפ מוכן להאריך שוב את המועד האחרון לעסקה, כשהוא אומר: "יש לי פינה חמה בלב בשביל האפליקציה הזו"

אדיר בן עמי |
נושאים בכתבה טיקטוק

נשיא ארה"בדונלד טראמפ הביע נכונות להאריך שוב את המועד האחרון למכירת טיקטוק לבעלות אמריקאית, במידה והדבר יידרש להשלמת עסקה שתשמור על זמינות האפליקציה למשתמשים אמריקאים. בראיון לרשת NBC, גילה טראמפ עמדה רכה באופן מפתיע כלפי הרשת החברתית הפופולרית. "יש לי פינה חמה בלב בשביל האפליקציה הזו," הודה הנשיא, והוסיף כי הוא מעוניין להשלים עסקה שתאפשר לאמריקאים להמשיך להשתמש בפלטפורמה.


כזכור, טראמפ כבר העניק דחייה של 75 יום נוספים באפריל לחברת האם ByteDance למכור את פעילותה האמריקאית. הנשיא רמז כי ייתכן שלא יהיה צורך בהארכה נוספת, אם כי הוא נכון להעניק אותה במידת הצורך. הרקע לדרישת המכירה נעוץ בחקיקה שעברה בקונגרס ונחתמה על ידי הנשיא לשעבר ג'ו ביידן, המחייבת את טיקטוק להיפרד מהבעלות הסינית ולמצוא קונה אמריקאי. החוק נועד להתמודד עם חששות ביטחוניים לגבי השליטה הסינית באפליקציה ובנתוני המשתמשים האמריקאים.


מעניין לציין כי טראמפ ייחס בעבר לטיקטוק תרומה משמעותית לפופולריות שלו בקרב מצביעים צעירים במהלך מערכת הבחירות של 2024. גישתו החיובית לאפליקציה מנוגדת לעמדתו הקשוחה בימי כהונתו הראשונה, כאשר ניסה לאסור את פעילותה בארצות הברית. לפי הדיווחים, התנגדותה של סין למכסים החדשים שטראמפ מבקש להטיל עלולה לעכב את השלמת העסקה, שכן בייג'ינג נדרשת לאשר כל מכירה של נכסי טיקטוק.


שינוי הכיוון של טראמפ

טראמפ, שבעבר כאמור נחשב למתנגד חריף של טיקטוק, שינה את גישתו באופן דרמטי מאז חזרתו לבית הלבן. בקדנציה הראשונה שלו, הנשיא ניסה לאסור את פעילות האפליקציה בארה"ב בטענה שהיא מהווה סכנה לביטחון הלאומי. כעת, לאחר שהאפליקציה סייעה לו להגיע לקהלי יעד צעירים במערכת הבחירות האחרונה, טראמפ מגלה גישה מפויסת יותר ומנסה למצוא פתרון שיאפשר לאפליקציה להמשיך לפעול במסגרת משפטית חדשה.


מומחים בתחום הטכנולוגיה מעריכים כי העסקה עשויה להיות מורכבת במיוחד בשל הצורך לקבל אישורים מקבילים הן מהממשל האמריקאי והן מהממשלה הסינית. ממשלת סין רואה בטיקטוק נכס אסטרטגי חשוב, במיוחד בכל הנוגע לאלגוריתמים המתקדמים של האפליקציה ולטכנולוגיית ההמלצות שלה. בייג'ינג הבהירה כי לא תאפשר העברת טכנולוגיות אלו לידיים אמריקאיות ללא פיקוח הדוק, מה שמסבך עוד יותר את המשא ומתן.


טיקטוק מוערכת לפי שווי של בין 60 למאה מיליארד דולר. מלבד אמזון ואפלובין, גם חברות טכנולוגיה נוספות וקרנות השקעה מגלות עניין בעסקה. יחד עם זאת, בוול-סטריט מזהירים כי המורכבות המשפטית והפוליטית של העסקה עלולה להרתיע משקיעים פוטנציאליים, במיוחד לאור הסיכון שהממשלה הסינית תחסום כל הסכם שאינו עומד בדרישותיה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה