המסחר בדולר יושפע נתונים הכלכליים שיפורסמו השבוע
האינדקס הדולרי (DXY) נעל את המסחר השבועי ברמה של 88.78 (87.65 בשבוע שעבר), המשקפת ההתחזקות ממוצעת של הדולר האמריקני בשיעור 1.3% מול סל המטבעות הכלולים בו (יורו, ין, ליש"ט, דולר קנדי, כתר שבדי ופרנק שוויצרי). מתחילת השנה ההתחזקות הממוצעת בדולר מסתכמת כעת ב-8.9%.
בשבוע האחרון הדולר התחזק מול כל המטבעות הנסקרים. בשיא התחזקותו ביום המסחר האחרון הדולר החליף ידיים תמורת 1.1981 דולר ליורו.
על מהלך המסחר השבועי השפיעו:
ספקולציות חוזרות ונשנות, על רקע סטגנציה כלכלית בגוש מדינות היורו, אודות קיצוץ קרוב בריבית היורו. ספקולציות אלה נטו לחזק את הדולר ולהחליש את היורו ומטבעות אירופאים נוספים כדוגמת הפר"ש והליש"ט.
חשש מפני האטה בצמיחה הכלכלית בעולם, אשר השפיעה לשלילה בעיקר על מטבעות הקומודיטיז: הדולר הקנדי, האוסטרלי והניו זילנדי. כזכור, מטבעות אלה שאבו את עיקר התחזקותם עד כה מן העלייה החדה שנרשמה במחירי הסחורות ואלה צפויים בלי ספק להיפגע אם וכאשר תחול האטה בצמיחה העולמית. האפשרות לתיסוף היואן בעקבות הלחץ הבינלאומי הכבד המופעל על שלטונות סין, אשר השפיעה להתחזקותו של הין היפני עד לרמה של 108.16 ינים לדולר.
צמצום מפתיע וחד בעודף המסחרי של יפן בחודש מאי שנבע בעיקר מן העלייה החדה במחיר הנפט, אשר נטה להחליש את הין במסחר מול הדולר בחזרה לרמות הגבוהות מ-109 ין לדולר.
האינדיקטורים הכלכליים שפורסמו בשבוע החולף בארה"ב היו מעורבים:
מדד האינדיקטורים הכלכליים המובילים (Leading Indicators) נשחק ביותר מהחזוי: 0.5% בפועל לעומת שחיקה של 0.3% על פי הערכות הכלכלנים.
גידול נמוך מהצפוי נרשם בחודש מאי במכירות של בתים מיד שנייה כמו גם של בתים חדשים. מכירות בתים מיד שנייה (Existing Home Sales) הסתכמו ב-7.13 מליון בתים בגילום שנתי לעומת 7.15 מליון בתים לפי תחזית הכלכלנים, ומכירות בתים חדשים (New Home Sales) עמדו על 1.298 מליון יחידות לעומת 1.32 מליון יחידות על פי התחזיות. תביעות האבטלה הראשוניות (Initial Jobless Claims) בשבוע שנסתיים ב-19 ביוני היו נמוכות מהצפוי: 314 אלפי תביעות לעומת 330 אלף תביעות לו ציפו הכלכלנים.
הזמנות של מוצרים בני-קיימא (Durable Goods Orders) זינקו בחודש מאי בשיעור של 5.5% לעומת תחזית לגידול של 1.5%.
בשבוע הקרוב יתפרסמו האינדיקטורים הבאים: מדד אמון הצרכנים (ביום ג', צפי: 104.1), עדכון סופי של קצב צמיחת התמ"ג ברביע הראשון (ביום ד', צפי: 3.7%), מדד מנהלי הרכש של שיקגו (ביום ה', צפי: 54.3), הריבית המוניטרית (ביום ה', צפי: 3.25%) מדד מנהלי הרכש לסקטור היצרני (ביום ו', צפי: 51.5).
להערכתנו, בטווח הזמן הקצר יש לצפות כי הדולר ייסחר בתנודתיות גבוהה בהתאמה לנתונים הכלכליים שיפורסמו במהלך השבוע ובמיוחד יושפע המסחר מהצהרת הבנק הפדראלי שתתלווה להחלטת הריבית אודות מצב הכלכלה ומדיניות הריבית הצפויה. לטווח הזמן הארוך יותר מגמת החלשות הדולר האמריקני שהחלה בשנת 2002 יכולה להתחדש בעיקר על רקע:
1. גירעונות גבוהים וגדלים בחשבון השוטף במאה"ת האמריקני.
2. גירעון תקציבי גבוה.
3. סיכון גיאו-פוליטי אותו יש לייחס למטבע האמריקני.