נגד הזרם: IBI מספקים המלצת 'קנייה חזקה' לבנק דיסקונט, שוריים על לאומי ופועלים
לאחר ארבעה חודשים חוזר היום בית ההשקעות IBI לסקר את מניות הבנקים. בסקירה מפורטת שהוציא האנליסט עדי סקופ הוא מספק המלצות חיוביות לבנק הפועלים ובנק לאומי. עם זאת, גולת הכותרת בסקירתו של סקופ הוא המלצת 'קנייה חזקה' לבנק דיסקונט.
בשיחה עם Bizportal מסביר סקופ: "בנק דיסקונט נסחר 0.62 על ההון, לעומת 0.9 בבנקים האחרים, כלומר הבנק נסחר בדיסקאונט של 50% בהשוואה למתחרים". לדבריו של סקופ לבנק יש בעיות תפעוליות שמצדיקות דיסקאונט מסוים אבל לא כזה גדול.
בין היתרונות שיש לבנק מציין סקופ כי "לבנק יש פיזור עסקי מצוין ויש לו את המרווח המימוני הכי גדול במערכת הבנקאית. היתרון המבני שהיה לו בשנים האחרונות לא צפוי להשתנות בעתיד הקרוב". מחיר היעד של סקופ לבנק דיסקונט עומד על 8.3 שקל, 24% מעל מחיר הבסיס של המניה הבוקר.
באשר לבנקים הגדולים, סקופ מזהה אפסייד במניות בנק לאומי ובנק הפועלים, כאשר לשני הבנקים מספק המלצת 'קנייה. "בנק לאומי נסחר ביחסי הלימות ההון הגבוהים במערכת. גם מבחינת הון הליבה מה שיאפשר לו לחלק את הדיבידנד הגבוה במערכת (כאשר בנק ישראל יאשר)", מסביר סקופ. "בנוסף, הוא מנהל תיק אשראי איכותי ורווחי מאוד במהלך מחזור עסקי".
עם זאת, מה שמצנן מעט את ההתלהבות של IBI מהבנק זה החשיפה שלו לאירופה - החשיפה הגבוהה ביותר במערכת הבנקאות. "לדעתנו הבנק לוקח שם סיכון עודף שמכניס לו כסף, אבל מדובר בסיכון עודף". סקופ נוקב במחיר יעד לבנק של 16.5 שקל למניה, המשקפת פרמיה של 9% בהשוואה למחיר הבסיס הבוקר.
באשר לבנק הפועלים, סקופ מרוצה מההנהלה החדש של הבנק אשר עושה לדבריו את הפעולות הנכונות כדי להחזיר אותו לפסי רווחיות. "ראינו ברבעון הראשון שהרווחים באים מפעילות ליבה ופחות מניירות ערך", מסביר סקופ. "היו לבנק שנתיים קשות וכעת ההנהלה החדשה מנווטת את הבנק למסלול צמיחה".
בין היתרונות להשקעה בבנק מציין סקופ את הריבית הנמוכה במשק. "כאשר הריבית תעלה, בנק הפועלים יהיה אחד הנהנים העיקריים". כמו כן, בסעיף המימון בשנתיים האחרונות פועלים 'חטף' יותר מאשר בנקים אחרים וסקופ צופה שמתישהו בעתיד המגמה הזאת תתהפך והוא יהנה מכך. מחיר היעד לבנק עומד על 16.7 שקל למניה, פרמיה של 12% בהשוואה למחיר הבסיס הבוקר.
באשר לשני הבנקים האחרים במשק, סקופ חושב שמבין הבנקים מזרחי טפחות והבנק והבינלאומי, עדיף להשקיע במזרחי טפחות. לדבריו, "זאת השקעה בבנק עם סיכון נמוך וחשיפה מאוד נמוכה לחו"ל". כמו כן, השילוב של סיכון נמוך יחד עם תשואות גבוהות על ההון הופכות את מזרחי טפחות להשקעה דפנסיבית.