פועלים: "העליות שנרשמו לאחרונה מגדילות את הסיכוי למימוש רווחים קצר טווח"
בשבועות האחרונים רשמו שוקי המניות בארץ ובעולם תשואות דו ספרתיות, "זאת בעקבות אינדיקציות ראשוניות בעולם, לפיהן נראה כי ההדרדרות הכלכלית מתחילה להבלם, בעיקר בארה"ב", כך כותבים כלכלני חטיבת המחקר בבנק הפועלים .
"המהלכים האחרונים של הממשל לשיקום הכלכלה נושאים פרי, וכמוהם גם השיפור המסויים שחל בתוצאות החברות האמריקאיות שכבר פרסמו את תוצאותיהן לרבעון הראשון. אומנם מוקדם מדי לדבר על חזרה לצמיחה גלובלית, אך על פי רוב שוק ההון מקדים את הכלכלה הריאלית במספר חודשים".
כלכלני הבנק ציינו כי עליות אלו נרשמו לאחר שמחיריהן של מניות רבות הדרדרו לשפל של שנים, לאור התוצאות הגרועות שהציגו חברות רבות ברבעון הרביעי. "העליות החדות שנרשמו לאחרונה מגדילות להערכתנו את הסיכוי למימוש רווחים בזמן הקרוב, אשר עלול להביא לירידות שערים קצרות טווח".
יחד עם זאת אומרים בפועלים: "אנו סבורים כי לאחר מימוש זה (אם אכן יהיה) צפויה המגמה החיובית לחזור. לאור האמור לעיל, המלצתנו למשקיעים היא להמשיך ולבנות פוזיציה מנייתית ארוכת טווח. כמו כן, אנו סבורים כי נוכח הסיכון שעדיין שריר וקיים בשוק, ההשקעה דרך מדדי המניות המרכזיים עדיפה על פני ההשקעה במניות בודדות בזכות הגדלת הפיזור".
שוק המט"ח: "השקל צפוי להיסחר במגמה מעורבת"
במהלך חול המועד פסח פורסם שער יציג ביום אחד בלבד (ביום שלישי) וזאת בשל חגי הפסח והפסחא. במסחר בשקל מול הדולר בימים האחרונים, כולל ביום חמישי, נרשמה מגמה מעורבת בהתאם למגמת המסחר בדולר מול האירו בשוק המט"ח הבינלאומי.
מנגד, השקל נחלש מול רוב המטבעות העיקריים האחרים, בעקבות התחזקותם מול הדולר בעולם. יחד עם זאת, מתחילת השנה השקל נחלש, כאשר מלבד גורמי השפעה חיצוניים הוא מושפע גם מגורמים מקומיים התומכים במגמה זו כשהעיקריים שבהם, הודעת בנק ישראל כי בכוונתו להמשיך ולרכוש דולרים בהיקף יומי של 100 מיליון דולר, התכווצות פער הריביות בין השקל והדולר והתגברות החששות להעמקת המיתון בישראל, בעקבות המשבר בעולם.
להערכת כלכלני בנק הפועלים: "בתקופה הקרובה השקל צפוי להיסחר במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות כאמור, את הפער המינורי בין הריביות של השקל והדולר, רכישות הדולרים מידי יום על ידי בנק ישראל ואת הקיטון בעודף בחשבון השוטף"