הממשלה אישרה את מינוי ברק לשר הביטחון
כ-48 שעות לאחר נצחונו בפריימריז במפלגת העבודה, ולאור ההידרדרות הביטחונית באזור בימים האחרונים, ימונה יו"ר העבודה, אהוד ברק, לתפקיד שר הביטחון בתוך ימים אחדים. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שנועד הבוקר עם ברק, החליט בצהריים לקיים משאל טלפוני בין שרי הממשלה כדי לאשר את מינויו של ברק לתפקיד הבכיר. שעות אחדות לאחר מכן, אישרו השרים פה אחד את המינוי, והוא ייכנס לתוקפו לאחר שיובא לאישור הכנסת ביום שני. המינוי אושר בעקבות הודעת התפטרות שהגיש שר הביטחון הנוכחי, עמיר פרץ.
במהלך פגישתם הבוקר, עדכן אולמרט את ברק בהתפתחויות המדיניות והביטחוניות באזור, בעקבות השתלטות החמאס על רצועת עזה. ראש הממשלה ביקש ככל הנראה מברק להיכנס לתפקיד שר הביטחון במהירות האפשרית, לאור המצב. בסביבתו של אולמרט מסבירים כי הליך המשאל הטלפוני נערך הן בשל הדחיפות הרבה באישור המינוי, והן בשל יציאתו הצפויה של אולמרט במוצאי שבת לוושינגטון.
בפגישה שקיים ברק בצהריים עם קבוצת חברי כנסת ושרים, סיפר יו"ר העבודה לחברי הסיעה כי הוא הציע לראש הממשלה, לאור המצב הביטחוני, להתמנות באופן מיידי לשר הביטחון. לדבריו, אולמרט הסכים לכך והודיע כי מיד לאחר הפגישה יקיים משאל בין השרים, כפי שאכן קרה.
בהודעה הרשמית אודות אישור מינויו של ברק על ידי הממשלה, נמסר כי השרים אישרו פה אחד המינוי, בעקבות הודעת שר הביטחון היוצא, עמיר פרץ, כי בכוונתו להתפטר. לאחר שיחלפו 48 שעות מרגע הגשת בקשת ההתפטרות של פרץ, תבקש הממשלה את אישור הכנסת למינוי ברק לתפקיד שר הביטחון.
ובעוד מינויו של ברק אושר על ידי השרים, עתידו הפוליטי של פרץ, שרק הבוקר הודיע כי הוא מוותר על נסיעתו לפריז בשל המצב הביטחוני, עדיין לוט בערפל. ההערכה היא כי הוא ייאלץ להחליט עד יום שני האם הוא עומד להישאר בתפקיד שר במשרד ראש הממשלה עד שיימצא לו תפקיד אחר, או שמא הוא בוחר להתפטר גם מן הממשלה.לאתר NRG מעריב