"הטמעת ויסטה בארגונים תהיה זולה במאות אלפי דולרים בהשוואה ל-XP"
"בזכות יכולות Imaging חדשות שנכללות בחלונות ויסטה, הטמעתה בארגונים גדולים תיעשה במהירות וביעילות גבוהות יותר, מה שיהפוך את התהליך לזול במאות אלפי דולרים בהשוואה לחלונות XP בארגונים גדולים", אמר ד"ר ישראל שור, מנהל השיווק של מוצרי חלונות במיקרוסופט ישראל, במפגש עיתונאים שערכה אתמול (א') החברה. לדברי ד"ר שור, בזכות היכולות החדשות, התקנת חלונות ויסטה על גבי 1,000 מחשבים תארך שעות ספורות בלבד, לעומת ימים ארוכים שנדרשו להתקנת חלונות XP. בנוסף, אמר שור, מכיוון שהממשק של מערכת ההפעלה לכשעצמו הוא אינטואיטיבי, לא יהיה צורך בהדרכות מיוחדות, שכן "מי שעבד בהצלחה עם חלונות XP, לא יתקשה לעבוד עם ויסטה".
במפגש, שנשא את הכותרת "מוכנות השוק הישראלי לחלונות ויסטה", הסבירה מיקרוסופט ישראל על תהליך ההתאמה הארוך שמטרתו היא תאימות מלאה של כל מוצרי החומרה והתוכנה לויסטה – כבר ביום השקתה הצפוי בסוף חודש נובמבר הקרוב. כחלק מהיערכות זו, הסבירה מיקרוסופט, נבחרו חמישה ארגונים בולטים במשק הישראלי להשתתף בתוכנית: שירותי בריאות כללית, משרד המשפטים, חיל הים, קומברס ואם-סיסטמס. כבר היום, בגרסת RC1, מוטמעות עשרות תחנות קצה בכול אחד מהארגונים. לאחר ההשקה של מערכת ההפעלה החדשה ייפרסו לעבודה מלאה בכול אחד מהארגונים כ-1,000 תחנות קצה.
בנוסף, בשיתוף עם אינטל ישראל ו-HP ישראל, הקימו אנשי מיקרוסופט מעבדה ייעודית להתאמה של היישומים העסקיים הנפוצים בישראל לעבודה עם מערכת ההפעלה החדשה. במסגרת עבודת המעבדה, הזמינה מיקרוסופט יותר מ-20 בתי תוכנה ישראליים לבחינה משותפת ולהתאמה מלאה של היישומים לעבודה על חלונות ויסטה - הן בתחום התאימות של הממשק הגראפי והן בתחום כתיבת הקוד של היישומים. במעבדה מריצים אנשי מיקרוסופט יחד עם נציגי בתי התוכנה את היישומים הנפוצים בשוק הישראלי על הגרסאות העדכניות ביותר של מערכת ההפעלה, ומתאימים את היישומים לפעולה חלקה של היישומים על המערכת.
בין בתי התוכנה המשתפים פעולה עם מיקרוסופט לבחינת תאימות היישומים, נמנים בבילון, חשבשבת, אינטגרל, מיכפל, לביא, דאן אנד ברדסטריט, ביו רד, אופיסופט, עו"דכנית, ההוצאה לאור של לשכת עורכי הדין, הוצאת דינים, UMS ,CDI Systems ועוד. בנוסף, פעלה המעבדה לבדיקת התאימות של לומדות, משחקי מחשב ויישומים ביתיים נוספים למערכת ההפעלה החדשה. ביניהם ניתן לציין את תוכנות מט"ח, קומפי וגיזמוז.
ד"ר שור הבהיר, כי פעילות המעבדה בישראל מתווספת לפעילות המתקיימת במרכז הפיתוח ברדמונד, בו נערכות התאמות אפליקציות ארגוניות בינלאומיות, דוגמת סאפ, סיבל, צ'ק פוינט, אלדין, אורקל ואחרים לעבודה עם מערכת ההפעלה העתידית.
שור הסביר, כי מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט נכתבה מחדש – ולא התבססה על מערכות הפעלה קודמות. הוא הוסיף, כי לאחר שנה של פיתוח, כשהמערכת הוצגה בפני ביל גייטס וסטיב באלמר, הם פסלו אותה וכתיבת הקוד החלה מחדש. להערכתו, זמן החדירה של מערכת ההפעלה החדשה בישראל יהיה דומה לזה של חלונות XP, כלומר בסביבות 20% בשנה הראשונה במגזר העסקי. "זו לא אבולוציה – זו רבולוציה", סיכם. "מדובר בדור חדש לחלוטין של תוכנה ולא בשדרוג".