פורסטר: 39% מהארגונים באירופה עושים שימוש בתוכנות קוד פתוח

עוד עולה מהדו"ח של פורסטר, כי בארה"ב 35% מהארגונים עובדים עם תוכנות קוד פתוח, כאשר רובם משתמשים בתוכנות הללו לצורך הפעלת אפליקציות קריטיות

פחות ממחצית הארגונים הגדולים באירופה ובצפון אמריקה עושים שימוש מעשי או מבצעים ניסויי פיילוט עם תוכנות המבוססות על קוד פתוח, אולם רוב אלה המשתמשים בקוד פתוח, עושים זאת גם לצורך הפעלת אפליקציות ותשתיות שהן קריטיות לארגונים, כך אומרת חברת המחקר והייעוץ הבינלאומית פורסטר ריסרץ', במחקר שפורסם השבוע. הארגונים המובילים באימוץ קוד פתוח, הן באירופה והן בארה"ב, הם בתחומי המדיה והבידור, השירותים הציבוריים, וכן בתחום התקשורת.

בפורסטר מציינים כי בעוד היקף השימוש הכולל בקוד פתוח גבוה יותר באירופה, הרי דווקא ארגונים בצפון אמריקה עושים שימוש רחב יותר בקוד פתוח, לצורך משימות קריטיות. "קיימת עדיין סקפטיות לגבי השימוש בקוד פתוח בכל תחומי הפעילות העסקית, אולם מקצוענים העוסקים בפיתוח אפליקציות צריכים להסתכל על תוצאות מחקר זה כאינדיקציה לכך שיותר ויותר ארגונים מוצאים את הקוד הפתוח מתאים והולם לפיתוח סוגים מסוימים של אפליקציות קריטיות לעסקים", אומרים בפורסטר.

במסגרת המחקר מצאה פורסטר כי כ-39% מהארגונים באירופה עושים כיום שימוש בקוד פתוח, ו-8% נוספים מבצעים כיום ניסוי בתחום זה או עומדים להיכנס לניסוי בקרוב. כאמור, אירופה מעט מתקדמת בתחום זה לעומת ארה"ב, בה אחוז השימוש עומד על 35% מהארגונים, ועוד 5% נוספים הנמצאים בניסוי או עומדים להיכנס אליו.

אחוז הארגונים הסקפטיים, אשר מכריזים כי אין להם כל כוונה להשתמש באפליקציות קוד פתוח, הוא דומה בשתי היבשות – 32% באירופה ו-33% בארה"ב. שאר הארגונים בשתי היבשות מגלים רמות עניין שונות בקוד פתוח, כלומר לא שוללים את הטכנולוגיה על הסף, אך גם אין להם תוכניות קונקרטיות לעתיד הקרוב.

בפורסטר מציינים כי בניתוח כולל של המחקר, ניתן לראות יותר פתיחות כלפי קוד פתוח באירופה, ויותר חששות ורתיעה בצפון אמריקה. לפיכך, נתון מפתיע במחקר מגלה כי למרות שבצפון אמריקה קיימת יותר רתיעה, הרי דווקא ארגונים אמריקניים נוטים לעשות שימוש רחב יותר בקוד פתוח להרצת משימות קריטיות במגוון תחומי פעילות, החל ממערכות הפעלה לשרתים, המשך בתשתיות לאפליקציות, אפליקציות המריצות יישומים קריטיים לארגון, תשתיות למסדי נתונים, ועוד.

גם בצפון אמריקה וגם באירופה ניתן לראות כי סקטורים ספציפיים מובילים את השימוש בקוד פתוח. מקרב החברות בתחום השירותים הציבוריים וחברות התקשורת באירופה, 54% אימצו את הקוד הפתוח, וכן 53% מחברות המדיה והבידור. בארה"ב, חברות המדיה והבידור מובילות את החדירה, עם 49% אימוץ לקוד הפתוח, כאשר אחריהן מגיעות חברות בתחום השירותים הציבוריים ובתחום התקשורת, עם 43% אימוץ בכל תחום.

ארגונים בתחום השירותים הפיננסיים והביטוח הגיעו למקום השלישי בכל הקשור לאימוץ קוד פתוח. "בניגוד לדעה הרווחת, לפיה חברות בתחום השירותים הפיננסיים מובילות באימוץ קוד פתוח, הרי כאשר בודקים אותן במשולב עם חברות הביטוח, הנתונים לגבי הסקטור הזה מראים 41% אימוץ באירופה, ו-36% בצפון אמריקה. קיימות מספר חברות ידועות ובעלות חשיפה גבוהה בתחום השירותים הפיננסיים, אשר עושות שימוש רחב היקף בתחום הקוד הפתוח, אולם כלל הסקטור הזה אינו נחשב למוביל בכל הקשור לקוד פתוח", אומרים בפורסטר.

בפורסטר מסכמים כי תוצאות המחקר מספקות תמיכה חזקה לטענה כי תוכנות קוד פתוח הפכו מקובלות בקרב חלקים נרחבים מהארגונים הגדולים בעולם, כולל באשר להתאמתן להרצת אפליקציות קריטיות. קבלת הקוד הפתוח לא אירעה בן-לילה, והאחוז הגדל והולך של אימוץ הקוד הפתוח מבוסס על ניסיון מוצלח, המצטבר והולך בקרב ארגונים רבים.

"אי אפשר עוד להסתכל על הקוד הפתוח כעל הימור בעל סיכון גבוה, והמספרים מעידים על כך – המספר הגבוה של הארגונים המשתמשים בקוד פתוח מעיד על כך שגם ארגונים שמרנים יותר צריכים לבחון ברצינות את הנושא, ולאמץ פתרונות קוד פתוח", אומרים בפורסטר. "בנוסף, קוד פתוח מתאים לאפליקציות תשתית ולמשימות קריטיות בתחומים מסוימים, ולראיה קיימים ארגונים רבים העושים שימוש בקוד פתוח להרצת משימות קריטיות".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה