
שוק הנדל"ן חלש; ישראל קנדה משדרת עסקים כרגיל; "נמשיך לרכוש מניות ואגרות חוב של החברה"
אם מסתכלים בשורה העליונה ישראל קנדה ישראל קנדה -2.75% מציגה שנת שיא בהיקף המכירות - זינוק של 50% במכירת דירות וקרקעות ל-3 מיליארד שקל, לעומת כ-2 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. בשנת 2022 נמכרו 400 דירות בתמורה ל-2 מיליארד שקל בפרויקטים השונים בישראל - מחיר דירה של 5 מיליון שקל בממוצע. ברבעון הרביעי נמכרו 88 דירות במחיר ממוצע של 5.35 מיליון שקל לדירה.
בשורה התחתונה הרווח ירד - הרווח ב-2022 הסתכם ב-350 מיליון שקל לעומת מעל 600 ב-2021, אבל ב-2022 החברה ספגה הפסדים חד פעמיים של כ-200 מיליון שקל בגלל ההרפתקה בנורסטאר. בהינתן המצב, הרווח של החברה שבשליטת ברק רוזן ואסי טוכמאייר, הוא הישג וחשוב גם להגיד - החברה מימשה נכסים, הכניסה שותף לפרויקט הגדול ברמת השרון, וסגרה את הפוזיציות שבזבזו משאבים וכסף בנורסטאר. "מודה ועוזב ירוחם", אבל השוק לא מרחם. המניה קרסה בשנה האחרונה, גם אגרות החוב. הסיכון בפעילות של החברה עלה במקביל לעליית הריבית, אבל זה בכל התחום - החברה לא חריגה. הסיכון מתבטא בעלייה בתשואות האג"ח, במקביל לעלייה בתשואות האג"ח בכלל ובפרט במניות הנדל"ן. יש עשרות חברות, בעיקר חברות נדל"ן עם תשואה אפקטיבית באג"ח של מעל 10%.
לזכותם של בעלי השליטה - הם רוכשים מניות ואג"ח, באופן שוטף. בעלי השליטה רכשו מניות בהיקף 40 מיליון שקל, והחברה עצמה רכשה אגרות חוב בהיקף 47 מיליון שקל. "רכשנו מניות ואגרות חוב, אנחנו מאמינים ותומכים בחברה ואנחנו נמשיך להביע את אמוננו בחברה על ידי רכישת מניות ואגרות חוב". זאת הבעת אמון חשובה וחייבים לומר שלמרות הפיזור של הקבוצה (נורסטאר, אלרוב), בעלי השליטה ידעו להביא אותה מחברה פצפונת לחברה של מיליארדים. המשך הבעת האמון שלהם משדרת לשוק, לבנקים, למחזיקי החוב שהמצב בשליטה.
המצב בשליטה, אבל מסוכן מבעבר. זה לא אומר שלא יכולה להיות עוד ירידת מדרגה, זה לא אומר שהסיכון לא יכול לגדול, זה אומר שהבעלים מאמינים ורוכשים ניירות ערך ויש גם נכסים שאפשר למכור במידת הצורך. כשמסתכלים על פירעונות של החוב להמשך, רואים שלכאורה לא צפויה בעיה. כשמסתכלים על הפרויקטים, על הכנסת שותפים שזו "דרך חיים" של הקבוצה, מבינים שהיא יכולה להיפגש עם מאות מיליונים בעסקאות כאלו. מנגד, יש קרקעות שנקנו במחירים גבוהים, יש מינוף גדול, יש חשש שהמשך המשבר ייפגע בחברה - גם בצד הנכסים (ירידת ערך) וגם בצד החובות (עלייה בחובות עם ריבית מאיצה).
אז יש סיכונים, ויש גם סיכויים, וצריך לזכור שהחברה מוטה ל"יוקרה". יוקרה תל אביבית, יוקרה של אזור המרכז. מצד אחד ירידת מחירים במקומות האלו, תיפגע מאוד בחברה, מצד שני - רבים אומרים (שמאים, אנליסטים) שהמחירים בתל אביב ימשיכו להיות גבוהים.
"החברה ממשיכה בעשייה משמעותית בכלל תחומי פעילויות הנדל"ן, לרבות תחילת שיווק פרויקט שדה-דב והתקדמות בהקמת פרויקט מידטאון ירושלים", ממשיך רוזן, "החברה ממשיכה לקבל רוח גבית והבעת אמון הן משוק ההון ומהמערכת הבנקאית והן מרשויות התכנון/הוועדות המחוזיות. אני סמוך ובטוח כי צבר הפרויקטים המשמעותי שבייזום ובהקמה, טרם בא לידי ביטוי בתוצאותיה של החברה אשר צפוי לתרום בעתיד הלא רחוק לרווחים בהיקפים גדולים אשר יציפו את הערך הגלום בהם. החוסן והאיתנות הפיננסית שלנו יאפשרו להתמודד גם עם אתגרי השינויים המאקרו כלכליים אותם חווים השווקים בארץ ובעולם".
- 5.האימפריה תכה שנית סבלנות 22/03/2023 21:24הגב לתגובה זוהאימפריה תכה שנית סבלנות
- 4.סומך על הבעלים יובילו גם בעיתות אלו את החברה לחוף 22/03/2023 21:23הגב לתגובה זוסומך על הבעלים יובילו גם בעיתות אלו את החברה לחוף מבטחים ובעוד שנתיים תראו את האימפריה מכה שנית
- 3.אלכס 22/03/2023 15:41הגב לתגובה זוהכל באפלה .אמונה בחברה טוב.אמונה של הציבור בחברה יותר חשובה.אם תמשכנה הירידה ברכישת דירות במרכז.פילפולי המילים הם לשוא.
- 2.שיווק בשדה דב??? עוד לא התחילו להניח של צנרת חחחחחחח (ל"ת)ליצנים 22/03/2023 15:17הגב לתגובה זו
- 1.איך יכולים לשערך למעלה בסביבת ריבית עולה ועוד לחלק 22/03/2023 15:06הגב לתגובה זואיך יכולים לשערך למעלה בסביבת ריבית עולה ועוד לחלק דיבדנד בקרוב. תביעה יצוגית החברה לפני התמומטות